X
prima-zi-de-scoala-liceu-lazar14-copy

Nu-i mai acceptă la Trezorerie: zece colegii și licee din Sibiu își scot prescurtările din denumire

Deoarece au tot apărut discuții în relația cu Trezoreria din cadrul Fiscului sibian pe tema denumirii corecte, zece unități de învățământ din Sibiu trebuie să renunțe la denumiri care includ prescurtări.

În urma cu mai bine de șapte ani, Consiliul local al Sibiului adopta o hotărâre privind denumirile unităților de învățământ preuniversitar din oraș. Din 50 de grădinițe, școli, colegii și licee ale orașului, zece au apărut în această hotărâre cu denumiri care conțineau prescurtări. Mai precis, în hotărârea Consiliului local Sibiu din 2012 apăreau cu denumire prescurtată Colegiul național “Gh. Lazăr“ Sibiu, Colegiul național “S von Brukenthal“ Sibiu, Colegiul național “O. Goga“ Sibiu, Colegiul național “Pedagogic A. Șaguna“ Sibiu, Colegiul agricol “D.P. Barcianu“ Sibiu, Colegiul Economic “G. Barițiu“ Sibiu, Liceul teoretic “C. Noica“ Sibiu, Colegiul tehnic de ind. alimentară “Terezianum“ Sibiu, Liceul tehnologic C-ții și Arh. “Carol I“ Sibiu și, respectiv, Școala gimnazială “I.L. Caragiale“ Sibiu.

La începutul acestei luni, însă, conducerile mai multor unități de învățământ au transmis Primăriei Sibiu adrese prin care solicitau modificarea hotărârii de Consiliu local din 2012, în care au fost adoptate aceste denumiri “motivat de împrejurarea că întâmpină dificultăți la Trezoreria Sibiu în prelucrarea actelor“.

Primăria Sibiu, mai departe, s-a adresat prin reprezentanții săi Inspectoratului școlar, care instituție a emis un aviz pentru a fi folosit la promovarea unei noi hotărâri de Consiliu local, în care să fie schimbată denumirea celor zece unități de învățământ. Noile denumiri nu vor mai conține prescurtări.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact