X
2 drepturi

Alianța 2020 USR PLUS: cu responsabilitate la alegerile europarlamentare

În 26 mai au loc cele mai importante alegeri europarlamentare pe care le-a avut România până acum. Miza este enormă fiindcă, pentru prima dată, traseul nostru european este pus sub semnul întrebării chiar de partidele care se află la guvernare. Și tocmai această situație ar trebui să oblige pe toți cei care vor să participe la alegeri să se mobilizeze exemplar.

Cum arată realitatea din teren?

Pe de o parte, avem Alianța USR PLUS cu o listă completă, prezentată cu mult înaintea celorlalți, rezultată în urma alegerilor interne, la care au luat parte toți membrii celor două partide, ceea ce este o premieră pentru România și o garanție a faptului că cei care vor candida sunt acolo datorită propriilor merite.  Pe de altă parte, listele celorlalte partide au apărut târziu, mult mai târziu și au fost alcătuite după criterii care nu au nicio legătură cu transparența și democrația. Aceleași negocieri interne, aranjamente, prietenii și interese meschine stabilesc cine intră pe listă și pe ce poziție.

La Alianța 2020 USR PLUS, transparență și spirit democratic, la restul, jocuri în spatele scenei.

A urmat perioada de strângere de semnături pentru a putea înscrie candidaturile la alegerile europarlamentare. Alianța USR PLUS a ieșit pe străzi cu oameni care au mai fost acolo și în trecut, cu cei care au strâns semnături pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice” sau pentru „Oameni noi în politică”. Foarte probabil, i-ați întâlnit pe la corturi sau pur și simplu pe străzi. Nu contează dacă ați semnat sau nu, ci faptul că am fost acolo pentru a face lucrurile așa cum sunt prevăzute în lege (chiar dacă credem că este o lege strâmbă, care face ca intrarea în politică a altor partide să fie foarte complicată). La final, am adunat pe bune mai mult de 500.000. Și ceilalți au declarat că au strâns semnături: sute de mii sau milioane. Nu știm cum. Corturile lor erau părăsite, foarte rar am văzut oameni pe acolo. Asta dacă au avut corturi. Nu știm pentru cine o sa votezi, dar e important să te întrebi dacă tu, eventual alegător al altor partide, ai avut vreodată ocazia să semnezi pentru partidul tău. Și dacă nu ai făcut niciodată asta și nici vreun alt prieten de-al tău, poate te întrebi cum se adună acele semnături.

La Alianța 2020 USR PLUS se muncește pentru a se respecta legea.

Alianța USR PLUS a fost prima care a anunțat programul și obiectivele pentru Parlamentul European. Avem priorități bine definite pe fiecare din temele majore ale Europei, de la  justiție și securitate, până la cele ce privesc educația și agricultura. Fiecare dintre capitolele programului este detaliat în măsuri concrete și realiste. Cea mai bună listă ce candidați pe care a avut-o România este dublată de cel mai amplu proiect pentru alegerile europarlamentare. Din partea celorlalte partide: nimic sau mai nimic. Asta dacă nu cumva programul lor este acela de a scoate România din Uniune.

La Alianța 2020 USR PLUS, lucrurile sunt asumate prin proiecte coerente.

Intră pe www.usrplus.ro și află planul Alianței 2020 USR PLUS pentru România.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  Omul simplu din Sibiu sau de la tara stiti ce zice vizavi de aceste alegeri?De ce sa i votez pe astia care vor lua mii de euro pe luna ?Sa i voteze membrii lor si cu asta basta!Am intervievat cateva persoane fara studii superioare din Sibiu si de la tara si acesta a fost raspunsul!Repet precizarea mea ca la 26 mai 2019 va fi o prezenta la europarlamentare in jur de 30%!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alex

  Trebuie votati pentru ca ei reprezinta interesele tale, ca cetatean al Romaniei si al UE. Nu inteleg ce legatura are salariul. Cineva tot va lua banii aia. Diferenta, intre a vota sau nu, sta in faptul ca poti alege ca acela care va lua banii va lucra in interesul tau si nu va fi unul corupt care fura si distruge viitorul acestei tari. Si daca asta nu e evident pentru toti, trebuie explicat :)

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   2cents

   Teoria ca teoria, dar practica ne omoara. Cum sa ii depistezi pe politicienii aia care o sa ma reprezinte in parlamentul european? E ca si cum ai cauta acul in carul cu fan. Deocamdata doar vorbe din partea tuturor am primit. Si asta de zeci de ani deja. Faptele se lasa asteptate indefinit dupa obtinerea votului de la cetatean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact