Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Contractul pentru prima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, semnat. „Nu o să mai tolerăm nicio întârziere”

Contractul pentru prima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, semnat. „Nu o să mai tolerăm nicio întârziere”

Ministrul Transporturilor şi premierul României au anunţat în această seară semnarea a trei contracte de infrastructură ce vizează Secţiunea I Sibiu-Boiţa a autostrăzii Piteşti-Sibiu, Lotul 3 al Autostrăzii de Centură a Bucureştiului şi sistemul de automatizare pentru Magistrala 5 de metrou, relatează Economica.net.

Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, a transmis o serie de avertismente constructorilor, spunând că nu vor mai fi tolerate întârzieri de niciun fel.

„Nu o să mai tolerăm nicio scuză, nicio întârziere şi niciun claim... Începeţi-vă contractele prin a lucra deja la proiectare, pentru că sunt firme care au semnat contractele şi au reuşit să scurteze timpul de proiectare, de la 9 luni, 12 luni la două luni. Deci, se poate. Sunt convins că şi dvs. puteţi. Nu vă mai bateţi joc de subcontractorii români! Plătiţi-i la timp! Am înţeles foarte bine mesajele românilor şi tocmai de aceea mi-am dedicat acest mandat vizitelor în teren atât anunţate, cât şi neanunţate”, a transmis Răzvan Cuc.
Ministrul Transporturilor a menţionat că primul dintre cele trei contracte parafate, duminică seara la Guvern, face referire la Autostrada Piteşti – Sibiu, mai arată Economica.net. „Primul contract are în vedere o autostradă foarte importantă şi demult aşteptată de români. Este vorba de Autostrada Piteşti - Sibiu, secţiunea I, Boiţa - Sibiu. Secţiunea Sibiu - Boiţa nu înseamnă doar o simplă secţiune a unei autostrăzi”, a mai declarat ministrul.

Contractul încheiat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu Compania Porr Construct SRL vizează realizarea Secțiunii 1 Sibiu - Boița (km 0+000 - km 13+170) din Autostrada Pitești – Sibiu. Durata de realizare a acestui contract este de 48 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare si 36 luni pentru execuția lucrărilor. Garanția lucrărilor este de 10 ani (120 luni).

 

Sursa: economica.net

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Romania, te iubex

Acum 4 ani

48 de luni pentru 13 km egal , cu aproximatie, 9 metri pe zi. Fabulos
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

astia-s tare hotariti,aveti grija sa nupatiti ceva ,nu va agitati !
Raspunde

sofer

Acum 4 ani

ieftin prima bucata doar 12 milioane de euro per km, ma gandesc cat va costa bucatile 2 sau 3 care sunt complicate !!! iar suntem furati pe fata cu acte in regula ? psd nu vrea sa dezvolte tara aceasta, sa o scoata din rahat ?
Raspunde

Radu

Acum 4 ani

Este de fapt centura ocolitoare Talmaciu, nimic mai mult.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus