X
plan-autostrada-sibiu-boita-2 pitesti

Contractul pentru prima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, semnat. „Nu o să mai tolerăm nicio întârziere”

Ministrul Transporturilor şi premierul României au anunţat în această seară semnarea a trei contracte de infrastructură ce vizează Secţiunea I Sibiu-Boiţa a autostrăzii Piteşti-Sibiu, Lotul 3 al Autostrăzii de Centură a Bucureştiului şi sistemul de automatizare pentru Magistrala 5 de metrou, relatează Economica.net.

Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, a transmis o serie de avertismente constructorilor, spunând că nu vor mai fi tolerate întârzieri de niciun fel.

„Nu o să mai tolerăm nicio scuză, nicio întârziere şi niciun claim… Începeţi-vă contractele prin a lucra deja la proiectare, pentru că sunt firme care au semnat contractele şi au reuşit să scurteze timpul de proiectare, de la 9 luni, 12 luni la două luni. Deci, se poate. Sunt convins că şi dvs. puteţi. Nu vă mai bateţi joc de subcontractorii români! Plătiţi-i la timp! […] Am înţeles foarte bine mesajele românilor şi tocmai de aceea mi-am dedicat acest mandat vizitelor în teren atât anunţate, cât şi neanunţate”, a transmis Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a menţionat că primul dintre cele trei contracte parafate, duminică seara la Guvern, face referire la Autostrada Piteşti – Sibiu, mai arată Economica.net. „Primul contract are în vedere o autostradă foarte importantă şi demult aşteptată de români. Este vorba de Autostrada Piteşti – Sibiu, secţiunea I, Boiţa – Sibiu. […] Secţiunea Sibiu – Boiţa nu înseamnă doar o simplă secţiune a unei autostrăzi”, a mai declarat ministrul.

Contractul încheiat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu Compania Porr Construct SRL vizează realizarea Secțiunii 1 Sibiu – Boița (km 0+000 – km 13+170) din Autostrada Pitești – Sibiu. Durata de realizare a acestui contract este de 48 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare si 36 luni pentru execuția lucrărilor. Garanția lucrărilor este de 10 ani (120 luni).

 

Sursa: economica.net

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    sofer

    ieftin prima bucata doar 12 milioane de euro per km, ma gandesc cat va costa bucatile 2 sau 3 care sunt complicate !!! iar suntem furati pe fata cu acte in regula ? psd nu vrea sa dezvolte tara aceasta, sa o scoata din rahat ?

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact