X
scoala, curtea scolii, copii

Avertizare pentru toate școlile din Sibiu: Se așteaptă să crească numărul prezentărilor la spital

Odată cu apropierea sezonului cald, Direcția de Sănătate Publică din Sibiu a decis să emită o avertizare pentru școlile din județ în legătură cu boala Lyme. Avertizarea se face în contextul în care anul trecut au fost înregistrate șapte cazuri în rândul copiilor de 5-14 ani față de numai un caz în 2017.

Într-o scrisoare adresată Insectoratului Școlar Județean Sibiu, specialiștii în sănătate publică menționează că odată cu încălzirea vremii se așteaptă „să crească numărul prezentărilor la spital pentru înțepături de căpușe”. „Aplicarea corectă a măsurilor preventive cunoscute reduce numărul cazurilor de stadiul I, dar și numărul total de cazuri”, se mai precizează în scrisoarea semnată de șefii DSP Sibiu.

Potrivit instituției, în școli vor trebui să fie repartizate broșuri și organizate ore speciale de educație sanitară.

„Având în vedere faptul că în anul 2018 7 copii din grupa de vârstă 5-14 ani se numără printre cazurile afectate de B Lyme la nivel județean (față de numai 1 copil în 2017), recomandăm promovarea atentă în rândul acestora a unui comportament adecvat pentru prevenirea înțepăturilor de căpușe”, atenționează specialiștii DSP Sibiu.

Astfel, IȘJ Sibiu este solicitat să transmită conducerii școlilor din județ să organizeze ore de educație sanitară pe această temă, în special la elevii din clasele primare și cele gimnaziale. „Sugerăm să fie utilizate broșurile cu titlul De ce trebuie să fiu atent la căpușe, tipărite cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu și care au fost ditribuite în școli în anii anteriori”, menționează șefii de la sănătate publică n scrisoarea către Inspectoratul Școlar Județean.

Precizăm că datele centralizate ale DSP Sibiu arată că în anul 2018 s-au prezentat la spital un număr total de 2.064 de pacienţi cu înţepături de căpuşe, faţă de 1.280 persoane în aceeași perioadă a anului 2017.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact