X
notre

Catedrala Notre-Dame din Paris, mistuită de flăcări

Actualizare:

Acoperișul catedralei s-a prăbușit complet iar spatele catedralei arde cu intensitate, susțin reporterii France24. Turnul lung s-a prăbușit și el. Astăzi a început în Franța Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, ultima săptămână de post înainte de Înviere. Aici se aflau trei valoroase relicve creștine: Coroane de Spini, purtată, se spune, de Iisus Christos inclusiv pe cruce, bucățele din Sfânta Cruce și un cui de la Răstignirea lui Hristos.

Știrea inițială:

Un incendiu a izbucnit în această seară la Catedrala Notre-Dame din Paris. Clădirea a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro, relatează Mediafax. Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame.

Catedrala este monumentul istoric cel mai vizitat din Europa. Numeroase echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul. (foto – Mediafax)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact