Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

320 milioane de lei pentru noua ediție a programului Rabla Clasic

320 milioane de lei pentru noua ediție a programului Rabla Clasic

Ministerul Mediului a lansat cea de-a 15-a ediție a Programului Rabla Clasic, cu un buget alocat de 320 de milioane de lei, şi cea de-a a 4-a ediție a Programului Rabla Plus, pentru care s-au alocat 93 de milioane lei. Cererile de înscriere în cele două programe pot fi depuse începând de vineri la producătorii validați.

De la finalul acestei săptămâni, persoanele fizice pot începe formalitățile de înscriere pentru a-şi achiziționa un autovehicul nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant. Tot de vineri, persoanele juridice care doresc să acceseze programul pot depune dosare de acceptare la Administrația Fondului pentru Mediu, potrivit News.ro, citat de Digi24.

Prin Programul Rabla Clasic au fost casate până acum peste 550.000 de autovehicule vechi, poluante şi au fost achiziționate peste 300.000 de mașini noi, care poluează mai puțin.

În 2019, suma alocată este de peste 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare, cuantumul primei de casare fiind de 6.500 lei şi se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km, mai arată Digi24.

La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei care se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus în valoare de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Dacă întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare.

Sursa: digi24.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus