Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Un copil a murit în latrina grădiniței. Ministrul Educației dă bani pentru ”lichidarea problemei”

Un copil a murit în latrina grădiniței. Ministrul Educației dă bani pentru ”lichidarea problemei”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat astăzi că va acorda 65 de milioane de lei școlilor care au grupuri sanitare în curte, după decesul unui copil în fosa septică a latrinei grădiniței. Andronescu susține că după această alocare, la începutul următorului an şcolar nu vor mai exista unităţi de învăţământ cu toaleta în curte. "Un copil este un om aflat în grija altora. Dacă nu au grijă de el, se întâmplă ceea ce s-a întâmplat acum. Sper ca până la începutul anului şcolar viitor să lichidam această problemă. Asemenea şcoli sunt în localităţile în care nu există canalizare. Este o problemă care trenează de foarte mulţi ani. Directorul a fost demis. Am cerut în mod expres. Clădirile sunt în administrarea autorităţilor locale. Pregătim o hotărâre de guvern prin care să putem trimite bani primăriilor. Grija faţă de copil era responsabilitatea educatorului", a declarat Andronescu la Antena 3.

Ministrul a mai precizat că la ora actuală mai sunt 1.184 de școli cu toalete în curte.

În cursul zilei de luni, 15 aprilie, Dănuț, în vârstă de doar 3 ani, a căzut în fosa septică a unității de învățământ din Buda, judeţul Iaşi. La scurt timp, acesta a murit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sufana

Acum 4 ani

Foarte bine faceti, dna ministru, de aceea va votam in continuare! Chiar daca poate oamenii aceia sunt saraci, nu ca noi sibienii adevarati, merita sa aiba si ei conditii decente. Nu trebuie lux ca la noi in palate, dar cat de cat.
Raspunde

....

Acum 4 ani

Cata iresponsabilitate din partea institutilor statului ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus