X
Proiectul centurii de sud a orașului a fost scos din lista proiectelor finanțabile din fonduri europene

În acte. CJ se apucă de un drum ocolitor al Sibiului, de două noi piste de biciclete și de două parcări

Consiliul Județean Sibiu a alocat în bugetul pe anul în curs bani pentru realizarea unor studii referitoare la un drum care să lege Cristianul de Șelimbăr, ocolind municipiul Sibiu. În plus, CJ Sibiu vrea să amenajeze și două parcări aproape de Păltiniș.

În ceea ce privește o nouă variantă ocolitoare a municipiului Sibiu, prin partea de sud, Consiliul Județean a alocat deocamdată fondurile necesare realizării unui studiu de prefezabilitate, documentație care nu obligă beneficiarul și la demararea investiției. Intenția autorităților este de a studia eventualele posibilități de realizare ale unui astfel de proiect, dar și de a primi informații (destul de aproximative într-un astfel de stadiu) referitoare la costuri. “Acest studiu stabilește oportunitatea și eventuala amplasare a acestui drum. Dacă există necesitate și soluții vom putea include un astfel de proiect pe programe ale Guvernului și atunci ar lua forma unei centuri ocolitoare, căci județul nu poate face centuri ocolitoare. Sau poate fi un drum județean, a cărui realizare financiară să fie susținută de toate unitățile teritorial-administrative dacă au interes, sau doar de CJ“, arată Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Demersul celor de la CJ Sibiu vine după ce și Primăria Sibiu, într-o primă fază, și-a inclus un astfel de proiect în lista celor pentru care să solicite fonduri europene nerambursabile (vezi foto principală). Din rațiuni birocratice (proiectul avea nevoie de avize de mediu, trecând prin zona protejată Pădurea Dumbrava, iar timpul era limitat), municipalitatea sibiană a renunțat, deocamdată, la respectivul demers.

Parcări înspre Păltiniș

În lista studiilor de fezabilitate pentru a căror întocmire au fost alocate fonduri în acest an intră și proiectul amenajării a două noi zone de parcare, de-a lungul DJ106 A, drumul județean care leagă Sibiul de Păltiniș.
CJ intenționează să amenajeze o parcare în zona Arka Park, iar o a doua astfel de parcare – în zona Arena Platoș. Studiul de fezabilitate va include și un studiu de trafic, care ar urma să indice dimensiunile acestor viitoare parcări. În ceea ce privește amplasarea lor, aceasta ar urma realizată de-a lungul drumului județean. “În funcție de soluțiile din studiul de fezabilitate, vom lua în calcul și varianta achiziției de terenuri sau cea a exproprierilor, deoarece județul nu deține alte terenuri în zonă“, explică reprezentanții CJ Sibiu.

Două noi piste de biciclete

Din acest an, CJ reia discuțiile mai vechi pentru realizarea unei piste de biciclete care să lege Sibiul de Ocna Sibiului. Lansată în 2016, ideea unui astfel de proiect a rămas la acest stadiu deoarece situația juridică a terenurilor de pe marginea drumului care leagă Sibiul de Ocna Sibiuli este complicată. Acum, autoritățile au în vedere aceleași posibile achiziții sau exproprieri de suprafețe necesare.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lore

  trebuie neaparat pista de biciclete pe bucla Sibiu- Rasinari-Poplaca-Sibiu. E o ruta preferata de biciclisti dar e atat de periculoasa din cauza masinilor incat e o chestiune de timp pana cineva o sa moara din nou.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  McD

  Varianta descrisa este moarta Inca din stadiul de discutii…nu ar trebui sa intre prin Valea Aurie si Strand, cartierele trebuiesc ocolite chair daca trebuie taiat un coridor prin padurea Dumbrava la capatul muzeului. Se poate ajunge de la Uzina de apa la fosta fabrica Dumbrava si apoi pe valea Sevisului pana la Selimbar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact