Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Dăncilă a trimis la președinție cele trei propuneri de miniștri

Dăncilă a trimis la președinție cele trei propuneri de miniștri

Viorica Dăncilă a trimis în această seară propunerile de miniştri la Cotroceni: Eugen Nicolicea pentru Justiție Oana Florea pentru Ministerul Fonurilor Europene și Tit Liviu Brăiloiu , pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. ”Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această seară, preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero”, se arată într-un comunicat de presă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat după şedinţa CEx al PSD că îl va suna pe preşedintele Klaus Iohannis şi speră ca acesta să înţeleagă că este vorba despre o decizie politică în ceea ce priveşte portofoliul de la Ministerul Justiţiei. "Eu consider că e bine să mergem pe această variantă. Voi discuta cu preşedintele. Imediat ce ajung la Guvern, voi avea o discuţie telefonică cu preşedintele şi îi voi spune de remanieri. Sper să aibă o atitudine bună având în vedere că deţinem Preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Preşedintele trebuie să dea dovadă de responsabilitate, că e decizia premierului şi să înţeleagă că trebuie să fie o bună colaborare", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Cmitetului Executiv Naţional PSD.

 

Toader: N-am solicitat premierului niciun termen de gândire pentru că domnia sa nu mi-a cerut demisia

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează, pe Facebook, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă de la Palatul Victoria, că nu i-a solicitat liderului Executivului niciun termen de gândire privind demisia pentru ca Viorica Dăncilă nu i-a cerut demisia, urmând să aibă o discuţie joi. "Eu consider că e bine să mergem pe această variantă. Voi discuta cu preşedintele. Imediat ce ajung la Guvern, voi avea o discuţie telefonică cu preşedintele şi îi voi spune de remanieri. Sper să aibă o atitudine bună având în vedere că deţinem Preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Preşedintele trebuie să dea dovadă de responsabilitate, că e decizia premierului şi să înţeleagă că trebuie să fie o bună colaborare", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Cmitetului Executiv Naţional PSD.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

///

Acum 4 ani

In mod sigur dl. presedinte va respinge toate propunerile...
Raspunde

nashica

Acum 4 ani

Normal... Candidatii ideali in viziunea dlui Blokannis nu s-au nascut inca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus