Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, cea care alături de primarul Sibiului, Astrid Fodor, accepta acum trei ani în numele județului titlul de Regiune Gastronomică Europeană se declară mulțumită de cum e implementat până acum programul. Și este de acord cu organizarea unor concursuri de pizza în cadrul acestui program, deși ”nu promovăm pizza”.
Președinta Consiliului Județean Sibiu a ales să motiveze într-un stil propriu de ce este nevoie ca în cadrul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este nevoie de organizarea unui concurs de pizza. După cum este Competiția Internațională de Pizza, organizată alături Competiția Internațională de Paste în cadrul programului gastronomic sibian. ”Regiunea gastronomică Sibiu nu înseamnă doar bulz și oaie, înseamnă tot ce poate să găsească cel care vine în Sibiu. Poate să mănânce și pizza. Nu promovăm pizza, ci arătăm că se poate să mănânce și pizza. Deci trebuie să ne gândim: inclusiv gastronomia se adaptează. Regiunea gastronomică Sibiu nu înseamnă numai tradiții culinare, asta vreau să explic. Regiunea înseamnă tradiții culinare, mâncare reinterpretată, dar și rețete care corespund și celor care nu apreciază neapărat doar rețetele tradiționale. Sibiul poate fi apreciat pentru tot ceea ce găsește aici. Unii mănâncă pizza, alții și mâncare tradițională. La fel cum oferă multiculturalitatea un tablou complex pe parte culturală, așa și gastronomia cu toate componentele ei aduce turiști în Sibiu”, este explicația Danielei Cîmpean.
Obiectivele Sibiu Regiune Gastronomică Europeană Stimularea dezvoltării economice sustenabile a regiunii prin exploatarea creativă a patrimoniului gastronomic și abordarea integrată a comunităților locale, educației, culturii și mediului de afaceri. Consolidarea identității gastronomice a regiunii în context european prin implicarea și recunoașterea importanței culturii gastronomice în rândul populației. Contribuția directă pentru asigurarea pe termen lung a securității alimentare, dezvoltarea măsurilor de adaptare și reducere a efectelor schimbărilor climatice și mentenanța rezilienței comunităților locale.Sursa: dosarul de candidatură a Sibiului la titlul de Regiune Gastronomică
Se schimbă regulile. Dar nu se schimbă
”În ceea ce privește derularea programului, apreciez că se derulează în condiții optime și în direcția pe care ne-am dorit să îl derulăm”, spune Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, despre programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Programul este implementat de un consorțiu de cinci instituții (CJ Sibiu, primăriile Sibiu și Mediaș, Universitatea ”Lucian Blaga”, Asociația județeană de turism și Camera de comerț), cărora recent li s-a alăturat și Academia Forțelor Terestre.Iar tocmai în aceste zile, cei din consorțiu au decis să schimbe modul de implementare a proiectului. În sensul că Asociația înființată anul trecut pentru Sibiu RGE 2019 este înlocuită acum de un nou acord în care filosofia de lucru să fie ”«triplu helix» cu interacțiune hibridă”. Și în acest caz, Daniela Cîmpean are o interpretare proprie a acestor modificări. ”Nu este vorba de o schimbare a modului de implementare, ci de a prinde și aceste aspecte: erau stabilite niște responsabilități și niște actori. Acum nu se schimbă responsabilitățile, nu schimbăm actorii, ci se adaugă un actor, Academia forțelor terestre, care ne-a fost un partener și fără a fi inclus în acest program și ni s-a părut corect să ni-l asumăm, din moment ce este un partener al nostru.
Cu toate acestea, noul acord care urmează a fi adoptat în cursul acestei zile și de către Consiliul Județean Sibiu, lasă cea mai mare parte din organizarea Sibiu RGE 2019 în sarcina Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu.
Citește mai multe despre acest subiect aici: Sibiul – regiune gastronomică renunță la vechea orânduială și introduce o filosofie de lucru: ”triplu helix”
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Academia Forțelor Terestre , Astrid Fodor , Radu Mușoaie , Consiliul Judetean Sibiu , Andreea Bulzan , Pizza Sibiu , Consiliului Județean Sibiu , Lucian Blaga , Daniela Cîmpean , Regiune Gastronomică Europeană , Competiția Internațională , sibiu regiune gastronomica eur , Pentru Sibiu , Obiectivele Sibiu Regiune Gast , Comunicatul Danielei Cîmpean
Vizualizari: 1586
Ultimele comentarii
Acum 56 minute
Pastor marginas
Acum 58 minute
Ghita
Acum 59 minute
Sibianul
Acum 59 minute
Alta Persoana
Acum 1 oră
Văsălie Noroi