Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Președintele Iohannis despre remaniere: PSD întărește atacul asupra Justiției

Președintele Iohannis despre remaniere: PSD întărește atacul asupra Justiției

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a primit propunerile de revocare şi de numire a noilor miniştri şi că prima impresie este aceea că remanierea guvernamentală se realizează ca lucrurile să meargă mai prost, adăugând că îi va transmite premierului un răspuns săptămâna viitoare.

„Ieri (miercuri - n.r.) au fost trimise la Cotroceni propunerile de revocare şi propunerile de noi miniştri, însă primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere, fiindcă de regulă o remaniere guvernamentală se face pentru a face guvernarea mai bun, mai eficientă. Prima impresie e că această remaniere guvernamentală se face ca lucrurile să meargă mai prost, ceea ce e inadmisibil”, a spus Klaus Iohannis.

El a spus că va da mai multe explicaţii la începutul săptămânii viitoare.

„Am vorbit cu doamna prim-ministru şi i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru este constituţionala decizie a prim-ministrului sau a fiecărui ministru în parte, dar nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările”, a adăugat şeful statului.

El a mai spus că lucrurile „încep să capete un contur trist”, pentru că, în timp ce el a convocat un referendum pe teme de Justiţie, „PSD pregăteşte o remaniere guvernamentală care vrea să întărească asaltul asupra Justiţie şi acest lucru nu poate să fie de bun augur”. El a mai spus că nu a discutat şi nici nu intenţionează să discute cu Tudorel Toader şi a evitat să comenteze posibilitatea unei restructurări a guvernului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jagardel Teleormaneanul

Acum 4 ani

Pai ce sa si faca o sleahta de talhari pesedisti... In datorii ne-au bagat, case in Brazilia si-au facut... at fi mare durere pe ei sa nu poata pleca la vilele alea linistiti si fara dosare penale. Pai nu ? ..ati vazut doar ce-a patit sfanta Udrea...nespalatul ala pe dinti nu vrea asa ceva, evident.
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

De patru ani asistam la aceeasi placa cu justitia,e o idee invechita!Modelul economic si social cel mai performant ar trebui sa i preocupe pe alesii nostri de la presedinte pana la cel mai mic politician,suntem in mileniul trei domnilor,reveniti cu picioarele pe Pamant!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

yyy

Acum 4 ani

nea nicu, nu se pune problema unui "sistem economic peformant" atata timp cat cei de la putere au scop declarat furtul. din moment ce tu nu accepti justitia ca fundament al democratiei si ca putere plina si independenta in stat ne lasi sa vedem ca esti un comunist care profita de pe urma "sistemul perfomant" pzdist
Raspunde

nashica

Acum 4 ani

Dl. Blokannis...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus