Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

VIDEO-Șofer amendat de Poliția Locală Sibiu. Mai întâi fuge de agenți, apoi se ceartă cu ei

VIDEO-Șofer amendat de Poliția Locală Sibiu. Mai întâi fuge de agenți, apoi se ceartă cu ei

Un șofer sibian s-a ales cu amendă și două puncte penalizare de la polițiștii locali, după ce ar fi blocat intenționat traficul în zona în care o mașină de ridicări era în exercițiul funcțiunii. Acum tânărul amenință că îl va da în judecată pe polițistul care l-a amendat.

Adrian Raul a primit astăzi o amendă de 290 lei și 2 puncte penalizare, după ce s-a luat la ceartă cu un polițist local care ar fi vrut să îl sancționeze pentru că oprise neregulamentar în zona Pieței Habermann. Potrivit unui filmuleț pe care tânărul l-a încărcat pe Facebook, pe grupul Trafic Sibiu,  agentul Poliției Locale Sibiu îl îndeamnă să tragă pe dreapta și să se legitimeze. Șoferul însă refuză acest lucru, spune că dorește să discute cu Poliția Rutieră și încearcă să plece de la fața locului, lucru care curând se arată imposibil. Asta pentru că la doar câțiva metri mai în jos pe stradă se afla un alt agent de poliție.

Există două versiuni ale poveștii

Șoferul spune că a fost oprit și amendat abuziv. Potrivit acestuia, polițistul local nu ar fi avut dreptul să îl sancționeze și spune că va depune plângere penală împotriva lui.

„Eram oprit în spatele mașinii de ridicări. M-au oprit abuziv. Din câte știu, poliția locală nu are dreptul să oprească în trafic. Fac plângere penală împotriva agentului. A deschis ușa cu forța să mă tragă din mașină. E infracțiune”, spune Adrian Raul.

Potrivit informațiilor Turnul Sfatului însă, tânărul ar fi blocat intenționat circulația, în timp ce poliția ridica o mașină, cu toate că autospeciala nu bloca la rândul ei accesul altor autovehicule în zonă, deci nici al tânărului. Reporterul Turnul Sfatului a solicitat și o poziție oficială de la Poliția Locală Sibiu și urmează să primească un răspuns.

 

Sursa video: Facebook/ Trafic Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

42 comentarii

Apolo

Acum 4 ani

Pe langa incompetenta crasa de care da dovada politia locala Sibiu, acest inspector superior ( in ce naiba o fi superior ?), da dovada si de un mod de-a dreptul golanesc de a se exprima. Acest politist local, Poate fi acuzat si de expresii jignitoare si rasiste, pentru ca se aude cand spune: “ faci cu mine ca cu negrii?” E o lipsa totala de proceduri la politia locala asa ca fiecare actioneaza dupa cat il duce capul!!!!
Raspunde

MM

Acum 4 ani

( in ce naiba o fi superior ?) R: La salariu este NET superior si implicit la gura mare. Pe placul d-nei
Raspunde

:)

Acum 4 ani

atat il duce capul...
Raspunde

Adela

Acum 4 ani

Personajul care reclama nu se numeste adrian raul. Este un client vechi cu astfel de provocari. A mai postat pe facebook ......nu-i asa papuc ..parca asa te cheama.
Raspunde

Guano Gonzalez Geapata

Acum 4 ani

Ar trebui sa umble politia cu duba, ca in SUA, sa-i lege direct si sa le citeasca drepturile in drum spre arest, acestor cocalari inculti si inconstienti. Politia locala are dreptul sa te opreasca si sa iti dea si amenda, asta ar trebui sa stie orice gura mare de-asta, neprieten cu periuta de dinti. Ar trebui sa dea agentul in judecata, iar judecatoria sa-i mai dea o amenda pentru ca le pierde timpul cu prostia lui. Aia ar fi o rezolvare, plus ar fi bine sa-l lase si fara permis si sa-si dea iar examenul... pe care la cate puncte IQ are, il va pica de vreo 200 de ori dupa care va trece la loc, la conducerea unui atelaj rural cu tractiune animala.
Raspunde

Fanica Ion

Acum 4 ani

Educatie de tanar sibian cu drept de vot!!! Asta doreste sa dea legi si decizii!
Raspunde

sofer

Acum 4 ani

vrem filmarea cu vreo 2 minute inainte, ce vedem acum este politia abuziva, dar cred ca vina este a soferului, merita sanctionat mai mult
Raspunde

Napoleon

Acum 4 ani

Sfidarea asta a Politiei locale denota tupeul si nesimtirea multor sibieni. De unde pana unde, toti miticii fac pe interesantii si au nevoie de agenti speciali si SRI ca sa scoata un buletin?! Daca omul este indreptatit legal sa te legitimeze, taci din gura si scoti CI-ul. Nu faci pe golanu'. Ca pe de alta parte ne vrem cetateni europeni. Cu drepturi si tot dichisul. Dar ne comportam ca ultimii golani cu oameni care, la o adica, muncesc in interesul nostru. Altfel spus, noi vrem schimbare. Dar sa ne schimbam noi nu vrem. Asa nu merge!
Raspunde

IIIII

Acum 4 ani

Politie locala sau “normala”, indiferent care e trebuie sa te legitimezi si dupa aia sa comentezi. Amenda e prea mica , mai trebiua adaugat un 0 .
Raspunde

Lucian

Acum 4 ani

Angajatul, "inspectorul superior" se alege cu un bine meritat DOSAR PENAL de nota 10. Cât privește, alte comentarii, citiți bine legea și documentați-vă înainte să vorbiți.
Raspunde

Apolo

Acum 4 ani

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin raportare la dispoziţiile art. 7 lit. h) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate. Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.
Raspunde

Apolo

Acum 4 ani

Nu ii caut scuze soferului, doar incerc sa arat ca lipsa de proceduri sau nestiinta de a actiona in situatii specifice, a agentilor din politia locala, poate duce la situatia neplacuta ca un vinovat sa scape de pedeapsa, de motiv de viciu de procedura.
Raspunde

sofer 2

Acum 4 ani

soferul asta ar fi meritat sa stea cu fata pe asfalt (ca in statele unite ) si incatusat cel putin pana se calma si coopera, plus o amenda mai consistenta. bravo politiei locale care incepe sa-i educe pe cei ce sfideaza autoritatea fara motiv.
Raspunde

wick

Acum 4 ani

probabil ca nu s-au legat de el fara motiv..stationa intentionat..facea el ceva..ok...dar teoretic si legal vorbind, politia locala are dreptul sa opreasca o masina in trafic? si daca da ,unde scrie asta clar? ca asa la modu general stim noi ca tre sa te legitimezi ,nu merge. negru pe alb sa fie scris..recunosc ca nici eu nu stiu dar nu cred ca ar avea voie sa ma opreasca un politist local
Raspunde

wick

Acum 4 ani

am cautat..n-am gasit decat ca poti fi oprit de politia rutiera sau de frontiera....deci teoretic : dati-va baieti din drum....
Raspunde

Manu

Acum 4 ani

Politia locala garantat are dreptul sa te legitimeze si sa-ti dea amenda pentru oprire si sau stationare neregulamentara (dovada ca si agentul spune ca a oprit neregulamentar) dar probabil "victima" a vrut sa depaseasca si s-a trezit intr-o situatie imposibila ramanand blocat (oprit) neregulamentar. De aici incolo circ romanesc.
Raspunde

MM

Acum 4 ani

Cu siguranta nu este moral ce a facut conducatorul auto, dar in opinia mea nici politistul local (Marcel - pentru ca el a oprit circulatia), nu a procedat legal intrucat nu avea voie sa opreasca un autoturism aflat in trafic cu atat mai mult cu cat politistul local putea bine mersi sa rezolve problema legal si sa sesizeze politia rutiera asa cum a si solicitat conducatorul auto. Asadar cum ce nu este legal este ilegal atunci politia locala ca si politistul local sa raspunda potrivit legii pentru abuzul facut impreuna cu seful sau ca sa le intre bine in cap cum sa procedeze data viitoare. Se poate observa clara diferenta de comportamnent dintre personalul politiei rutiere care a facut putina scoala, care are un comportament zic eu adecvat si care te potv si incatusa pe loc si politia locala ingramadita de fosti (paznici, maistrii, soferi si nu in ultimul rand golani asa cum este si soferul), care cu o vesta si un chipiu se cred politia rutiera, cu atributii si drepturi ca acestia.
Raspunde

Dan

Acum 4 ani

"Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, precum şi pentru verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege", este explicat în Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006.
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

s-or intalnit pic si poc in mijlocul drumului. unul isi cauta cearta, celalalt i-o ofera :)
Raspunde

Gica

Acum 4 ani

Circ făcut de unul certat cu legea
Raspunde

Gica

Acum 4 ani

Cocalarul se vede din filmare că era oprit nu l-a oprit polițiștii locali i-auzi plângere penală pentru el poate polițiștii locali au acționat corect Părerea mea este ca au fost prea blonzi cu el trebuia folosită forța speriat încătușat cum zice legea
Raspunde

Vasile Vlad

Acum 4 ani

Legea e clară: COMUNITARII nu au dreptul să oprească în trafic, abuz în serviciu, demisia de onoare și o amendă penală pe măsură aplicată "inspectorului principal" și aghiotantului Marcel. Dacă nu cunosc legislația, lucrezi la taximetrie, salubritate sau în orice altă parte.
Raspunde

Adela

Acum 4 ani

Legea 155/3010 - a Politiei locale art. 7 , lit. a) se precizeaza a) asigură fluența circulației pe drumurile publice din raza teritorială de competență, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulației pe drumurile publice; Dacă nu știți citiți și apoi comentați.
Raspunde

Adela

Acum 4 ani

Legea 155/2010...scuze pentru greseala.
Raspunde

Gica

Acum 4 ani

Nici mie nu îmi plac polițiștii in general mai ales Localii mi-au ridicat mașina dar nu pot fi de acord cu atitudinea conducătorului auto sa nu-i spun altcumva și in orice țara civilizata era tirit pe asfalt la atitudinea și comportamentul lui consider ca orice om cu scaun la cap își poate da seama Localii nu au greșit cu nimic nu a fost oprit in trafic se vede ca se sustrage și ar trebui sa își ceara scuze Localilor
Raspunde

Vasile Vlad

Acum 4 ani

Gică și cu Adela doi comunitari spu.... ce să ceri, de la oameni fără cre..., cu iq cum e, CITIȚI LEGEA CLAR înainte să vorbiți. Altă țară, alte legi, voi trebuie să RESPECTAȚI și APLICAȚI LEGEA cum este. Dosar penal, pierderea locului de muncă și cel mai probabil la final și desființarea completă acestui serviciu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile

Acum 4 ani

S-au găsit să vorbească o adunătură de incompetenți. Legea e clară, ești într-o anumită uniformă și ai atribuții limitate, limitează-te la acele atribuții. Dar la ce iq au acei "" nu trebuie să mai comentăm. Legea în adevăratul sens. Probabil o desființare completă a acestui inutil serviciu și abuziv e soluția.
Raspunde

Gica

Acum 4 ani

Mai Vasile invoca legea încălcată de ei
Raspunde

Alin

Acum 4 ani

Un neica nimeni ce se da victima cind el încalcă mai multe legi felicitari polițiștilor locali
Raspunde

Alin

Acum 4 ani

Se vede din filmare ca el era oprit aiurea și ca Polițistul îl legitimează iar el demarează im trombă unde e abuzul Polițistului Local cond auto încalcă leg circulației leg 61 .
Raspunde

Cris

Acum 4 ani

Sper ca Polițistul să-l fi sancționat nu doar pentru oprire ci și la refuz de legitimare auzi la el Politia normala parerea mea ca el însăși e anormal după atitudinea și comportamentul lui . Felicitari Polițistului Local pentru fermitatea de care a dat dovada
Raspunde

Cris

Acum 4 ani

Și apropo sa se uite la ART 20 lit f din leg 155/2010 care din păcate spune ceva dar agentul nu a făcut-o probabil din bun simt sau din varii motive de a folosi forța pentru ca la astfel de sa vorbesc frumos conducătorii cu asemenea comportament o merita din plin și plus alte leg coroborate cu leg 155/2010
Raspunde

Cris

Acum 4 ani

Așteptăm și pct de vedere al Poliției Locale Sibiu și cum spune agentul ca e filmat vrem sa vedem filmarea agentului căci a conducătorului e clar lucrata și după aia sa comentam
Raspunde

Aly

Acum 4 ani

In filmare vedem un maimuțoi ce vrea sa para victima doamne mulți ți-au sărit gardu și problema ca vin și înapoi
Raspunde

George

Acum 4 ani

Cris probabil ești un/o penal/ă că și ditamai "inspectorul superior"
Raspunde

Aly

Acum 4 ani

Trebuia chemată Politia normala sa sufle in etilotest maimuțoiul
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Asta e Papuc un om certat cu legea cu roate instituțiile statului a avut treaba și cu noi a avut acum a luat Localii dar văd ca și-a găsit Nasu
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Toate scz
Raspunde

Eu Curcubeu

Acum 4 ani

Legea e clară. Ai greșit plătești. In cazul acesta inspectorul și celălalt s-au cu dosar penal, pentru care vor răspunde în fața legii. Fiecare mai greșește, dar nici în acest hal.
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Bai frate tu crezi ca așa se face dosar penal visați cu ochii deschiși pentru ce
Raspunde

Adrian Raul

Acum 4 ani

Inspectorul superior Mirica si celalalt pol.local Marcel s-au ales cu un frumos dosar penal de Abuz in Serviciu, cu toate filmarile si realitatea de pe teren. Sper ca organele abilitate sa isi faca treaba, si astfel de persoane sa raspunda conform legii. Dosarul este inregistrat direct la Parchetul Judecatoriei Sibiu.
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Invoca legea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus