X
Trif&Stanciu

PSD a salvat Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie din Cristian, județul Sibiu

PSD a salvat Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie din Cristian, județul Sibiu.

“Guvernul PSD a adoptat o hotărâre de guvern, la inițiativa Ministerului Agriculturii, prin care singurul Institut de Montanologie din România va fi reorganizat și astfel la Cristian vor fi demarate proiecte importante de cercetare în zootehnie, silvicultură, pratologie și industrie alimentară.

PSD a salvat, astfel, una dintre cele mai importante instituții ale statului român specializate în cercetare agricolă și zootehnică, cu un impact foarte important pentru femierii din zona de munte.

În plus, sibienii trebuie să știe că PSD a salvat totodată și terenul care aparține Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie și pe care, în 2007, PDL (actualul PNL) își dorea să-l „confiște” pe motiv că trebuia retrocedat foștilor proprietari sau valorificat pe piața imobiliară (apx. 1000 ha).

Astăzi, PSD a considerat însă că cercetarea este esențială pentru dezvoltarea durabilă în orice domeniu și a decis să păstreze patrimoniul Institutului de la Cristian, un patrimoniu care reprezintă o avere impresionantă pentru România, implicit pentru Sibiu.

Țin să-i mulțumesc domnului ministru Petre Daea cu care am avut mai multe întâlniri și căruia i-am prezentat problema Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie de la Cristian și care a înțeles imediat că reorganizarea acestui institut este esențială pentru Sibiu și pentru domeniul cercetării la nivelul întregii țării.

România merită mai mult, iar programul de guvernare al PSD va fi implementat pas cu pas pentru binele românilor”, a declarat Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu

Biroul de Presă al PSD Sibiu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  yyy

  nu stiu detalii dar indraznesc sa speculez ca insitutul a fost “salvat” la initiativa consilierului lui Daea, Ionuț George Diaconeasa, originar din Cristian si fost membru PNL (ala de e fostul PDL cum zic pzdistii)
  sa ma contrazica postacul psdit din tura de sambata dimineata daca nu am dreptate…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Inspectorul Javert

  PSD-ul nu dă un rahat pe cercetare , ca mai toată clasa politică din ROMÂNIA ,iar de salvat nu salvează nimic .Voi cei care sunteți la putere asta trebuie să faceți ,să administrați ,printre altele ,institute de cercetări .În perioada care s-a scurs de la revoluție voi cu ,,hărnicie”ați desființat nenumărate institute de cercetare .

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact