Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Interviu cu Hardy, căpitanul echipei CSU Sibiu: „Am fost susținut în cupă de frații mei”

Interviu cu Hardy, căpitanul echipei CSU Sibiu: „Am fost susținut în cupă de frații mei”

Kevin Hardy a reușit să ia anul acesta nu numai trofeul pentru cele mai spectaculoase slam dunk-uri, dar și Cupa României, alături de echipa BC CSU Sibiu. În cele mai importante zile din parcursul de la Sibiu, Hardy a fost susținut de frații lui, PJ și Bailey Hardy.  

Unul din cei mai iubiți jucători ai baschetului sibian, Kevin Hardy are 25 de ani și 1,88 m. El a petrecut două sezoane alături de echipa lui Dan Fleșeriu, între 2015 și 2017, apoi a jucat un an în NBA G League, în tricoul celor de la Rio Grande Valley, înainte să revină la Sibiu. Hardy este un jucător recunoscut pentru faptul că este extrem de atletic, rapid și care poate juca atât poziția 1, cât și 2 sau 3.

Kevin ne-a povestit cum a fost să joace meciurile finalei de cupă în fața fraților lui și ce înseamnă cele două mari victorii din acest sezon – Cupa României și concursul de slam dunk, pe care l-a mai câștigat în 2016 și 2017. PJ și Bailey joacă și ei baschet, dar nu la acest nivel încă, iar fratele lor cel mare spune că deși nu crede că el este „vinovat” de faptul că cei doi au ales acest sport, crede că a jucat măcar un mic rol în decizia lor.

Cum a fost să joci în fața fraților tăi?

Mă simt bine să pot juca din nou în fața fraților mei. Noi ne-am antrenat împreună pe perioada verii și sunt sigur că se bucură să vadă aplicate în timpul meciului lucrurile pe care le-am încercat cu ei în sala de sport.

Simți o responsabilitate față de ei, să fii un bun exemplu? Baschet au început să joace datorită ție?

Fiind fratele cel mare, părinții mei întotdeauna au pus această responsabilitate pe mine, de a oferi un bun exemplu. Mereu a trebuit să mă asigur că își văd de treabă și că nu scapă de sub control. Cât despre motivul pentru care ei au ales de asemenea baschetul, nu cred că neapărat datorită mie au luat această decizie. Ei amândoi au crescut însă văzându-mă pe mine jucând baschet așa că simt totuși că un mic rol am avut și eu în alegerea lor.

57355497_2237236639699408_3718673970111709184_n

Ai fost din nou regele slam dunk-urilor. Cum te simți?

Mă bucur că am câștigat din nou concursul. Mi-a plăcut mult anul acesta și am avut de luptat împotriva unei competiții de nivel înalt. E întotdeauna distractiv să le arăt fanilor niște dunk-uri spectaculoase, pe care nu le-aș încerca niciodată în timpul unui meci.

Cum a fost momentul în care ați câștigat cupa? Te așteptai să se întâmple asta?

Pe măsură ce avansează în sezonul competițional, cred că fiecare echipă se așteaptă să câștige cupa și campionatul. Nici noi nu am făcut excepție de la regulă. A fost un obiectiv pe care ni l-am setat încă de la început și e un sentiment extraordinar atunci când reușești să duci la bun sfârșit un obiectiv de așa natură.

57407329_2382287628488261_1746396443435859968_o

Ești un jucător cu tot mai multă experiență și cu siguranță de neprețuit pentru echipă. Mai ai însă vreun defect în teren de care nu prea reușești nicicum să scapi, indiferent de cât de mult te antrenezi?

Un aspect al jocului la care știu că trebuie să mai lucrez sunt aruncările libere și semidistanța. Știu că e o problemă de încredere în mine și voi continua să lucrez intens la asta. E frustrant când simți că eșuezi în ceva pentru care te dedici cu totul. Dar tocmai din aceste eșecuri trebuie să înveți și asta mă face să continui să încerc.

Ce vrei să le transmiți suporterilor care v-au urmărit în tot acest timp?

Fanii lui CSU Sibiu sunt pur și simplu cei mai buni. Ei sunt unul din marile motive care au dus la victoria noastră din acest sezon. Ei au fost cu noi încă de la început și fac meciurile să fie mult mai plăcute. A fost cu adevărat o onoare să ajut la câștigarea primei cupe a României pentru acest club care m-a primit cu brațele larg deschise încă de la primul meu sezon aici.

Ai ceva planuri de viitor după ce se încheie sezonul?

Deocamdată sunt concentrat pe play off-uri pentru că știu că jobul nostru aici nu s-a încheiat. Am mare încredere în echipa pe care o avem anul acesta. Sunt conștient că vom avea multe piedici peste care va fi nevoie să trecem în următoarele săptămâni, dar atâta timp cât rămânem uniți cred că putem câștiga tot. Apoi o să-mi iau o vacanță.

 

Foto: BC CSU Sibiu/Adrian Bugariu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus