X
plicuri posta fara postasi (5)

Sibieni rămași fără pensii și alocații. Poșta Română: „Nu au fost înregistrate reclamații”

Lipsa unui poștaș care să lucreze constant la oficiul aferent Cartierului Arhitecților creează tot mai multă confuzie, atât în rândul locuitorilor cât și în rândul angajaților „de ocazie”, care stau trei-patru zile în post și apoi demisionează.

În urmă cu o lună, Turnul Sfatului a realizat un articol despre situația nefericită în care se află locuitorii Cartierului Arhitecților de la o vreme încoace, dat fiind faptul că nu beneficiază de serviciile unui poștaș. Situația impunea la momentul respectiv ca cei care doreau să își recupereze colete, pensii, alocații și facturi să se deplaseze la oficiul poștal din spate de la Cedonia și să stea după-masa la cozi interminabile.

Teancuri de scrisori în oficiile poștale. Oamenii se duc singuri să-și caute corespondența

Potrivit unui localnic, acum o parte din oameni se duc degeaba la oficiul poștal. Asta pentru că un poștaș care a lucrat doar câteva zile în zonă a făcut o mare harababură.

„A venit, a împărțit niște avize și după câteva zile a dispărut. Problema este că acele avize sunt distribuite în mod normal cu cap, nu așa, oricum. Jumătate de aviz merge la locuitor, jumătate rămân la poștă, în așa fel încât atunci când mergi să-ți ridici banii, oamenii aceia să știe despre ce vorbești. Omul acela, care a venit să împartă corespondența, a luat toate avizele și pe unele dintre ele le-a împărțit complete, iar cu restul a dispărut pur și simplu. Eu am reușit să rezolv, dar sunt mulți alții care nu pot să își ia pensia”, spune Nicolae Zamfir, rezident în Cartierul Arhitecților.

„S-au acordat sporuri”

Reporterul Turnul Sfatului a adus în atenția Poștei Române problema întâmpinată de locuitorii din Cartierul Arhitecților și a solicitat un punct de vedere în acest sens. Din păcate însă, reprezentanții instituției spun că nu au fost înregistrate reclamații în acest sens, drept pentru care nu s-a luat nicio măsură, dar s-au acordat sporuri angajaților actuali… Cel mai probabil celor care lucrează câte trei zile apoi pleacă.

„Până în prezent, nu au fost înregistrate reclamații care să confirme aspectele sesizate de dumneavoastră. Având în vedere numărul posturilor vacante, s-au acordat sporuri altor salariați pentru a suplini activitatea oficiului. În municipiul Sibiu și Șelimbăr se depun eforturi cumulate din partea salariaților existenți, atât din structura operativă de exploatare poștală, cât și din compartimentul funcțional administrativ al OJP Sibiu, pentru derularea activității”, arată Mircea Tudose, directorul Poștei Române, în răspunsul transmis către Turnul Sfatului.

Potrivit reprezentanților Poștei Române, problema lipsei forței de muncă în această zonă există la nivel național.

posta

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabriela

  Lipsa fortei de munca se datoreaza faptului ca munca nu este renumerata conform responsabilitatii ce o fac lucratorii postali. Salarii de mizerie, norme facute pentru superoameni. Bine ca s au facut restructurari in oficii 😃😃😃
  S au mai desteptat romanii! Exista alternative . Locuri de munca in care munca prestata se regaseste in salarii.
  Conducerea isi bate joc de angajati !!!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Z.m.

  Ia, reduceți cu 50% salariile directorilor și impartiti-le angajaților . Sa vedeți cum merge treaba .Bulibasirea corespondentei este un atentat la drepturile elementare ale cetățenilor din Botswana ! La noi?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Veturia Ionescu

  Din cauza salariului bun pe xareîl oferă compania stau angajațio la locul de munca ce să faca cu salariul minim pe economie mai marii Postei încheie tot felul de contracte pâna şi ziare ale P.S.D. şi fraeriii cară pe un salariu de nimic de aceea nu stă nimeni.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Veturia Ionescu

  Ştiți de ce Sibienii nu au poßtaş din cauza Conducerii care oferă salariu de mizerie .ştiti în ce condiții muzere lucrează un pißtaş?A-þi văzut căbd afară plouă cu gâleata iar pleacă în teren ud până în măduva oaselor sau când estd ger cumpli sau viscoleşte .ştiti câți piştaşi fac infart din cauza presiunii de la greutatea genților încarcate cu valori .dacturi şi ziare .ba mai cară şi ziarele P.S.D. pe un salariu minim pe economie şi sunt bătaia de joc a tuturo?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  constantin neatu

  munca multa cu multa raspundere pe salariu de mizerie! dupa 25 de ani de munca ai minim pe economie! vezi cazul din olt postas in greva foamei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact