X
capusa lyme

Peste 60 de sibieni au fost mușcați de căpușe în mai puțin de o lună

Odată cu încălzirea vremii, activitatea căpușelor se intensifică, crescând pericolul pentru boala Lyme, dar și pentru alți germeni transmiși prin căpușe, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu. De la sfârșitul lunii martie și până în prezent, 62 de persoane au fost mușcate deja de căpușe.

Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu revine cu o avertizare către populație și lucrătorii în aer liber de aplicare corectă a măsurilor de prevenire a înțepăturilor de căpușe. Principalele măsuri de protecție împotriva înțepăturilor de căpușe sunt: utilizarea de îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată la ieșirile în spații verzi, aplicarea de repelenți, atât pe piele, cât și pe haine,  analizarea cu atenție a corpului la întoarcerea din natură și îndepărtarea imediată a căpușelor atașate, preferabil la cel mai apropiat serviciu de urgențe.

Totodată, în cadrul acestei avertizări, D.S.P. Sibiu a reinstruit furnizorii de servicii medicale privind managementul cazurilor înțepate de căpușe, a cerut sprijinul DSVSA Sibiu pentru aplicarea de măsuri în vederea reducerii populației de căpușe și a informat mai multe instituții din județ în scopul reducerii riscului profesional pentru această boală.

Conform datelor centralizate din cele șase unităţi spitaliceşti din Sibiu, de la sfârșitul lunii martie 2019, până în prezent, s-au prezentat la spital un număr total de 62 de pacienţi cu înţepături de căpuşe.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact