X
mitropoliei biserica evanghelica huet sibiu drona centru mobilitate (7)

Schimbarea la față a Sibiului. Mașinile date afară definitiv din Piața Huet

Invitată la emisiunea Turnul Sfatului TV, Astrid Fodor, a anunțat în premieră că după Summitul UE va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru interzicerea mașinilor în Piața Huet.

Anunțul vine după ce primăria a blocat în această perioadă accesul în zonă, pentru a putea permite organizarea în bune condiții a Summitului Uniunii Europene, programat în data de 9 mai.

”De doi ani, cu ocazia Zilei Mondiale a Mobilității, ați văzut că închidem circulației auto spațiile centrale și imaginile sunt superbe. Și nu numai imaginile, când te plimbi pe acolo vezi, de fapt, ce patrimoniu valoros există în aceste piețe. Cred că a venit momentul să mai închidem o piață. Din punctul meu de vedere următoarea piață unde ar trebui înterzis accesul mașinilor este Piața Huet. Eu mi-am propus să înaintez un proiect de hotărâre Consiliului Local în acest sens, după terminarea Summitului, ca Piața Huet să rămână închisă. Chiar ieri am postat niște fotografii pe instagram-ul primăriei și atât de frumoasă este această piață încărcată de istorie. E păcat că din cauza mașinilor parcate acolo nu mai poți vedea nimic din ea”, a declarat primarul Astrid Fodor, invitată la Turnul Sfatului TV.

Foto: Rareș Helici/Instagram Primăria Sibiu

Foto: Rareș Helici/Instagram Primăria Sibiu

Referitor la Piața Huet, primarul Sibiului a fost întrebat dacă a discutat acest subiect cu colegii din primărie, mai ales că o mare parte dintre cei care parcau acolo sunt tocmai angajați ai municipalității.

”Eu nu cred că vor fi nemulțumiți colegii mei. În primul rând, Direcția Fiscală – care are un număr mare de angajați, s-a mutat de acolo și este acum pe strada Turismului. În afară de aceasta, noi începem programul la 07:30. Dacă vii la această oră la serviciu, toate parcările din jur sunt libere. Cu siguranță colegii mei nu vor fi nemulțumiți și mulți dintre ei folosesc deja autobuzele, iar eu aș dori să se folosească și mai mult pentru că sunt autobuze noi, frumoase, confortabile, e păcat să nu le folosești. Am vorbit cu o parte din colegii mei, le-am spus ce intenții am, și chiar au salutat această idee”, a completat primarul Astrid Fodor.

Următoarea pe listă vizată pentru restricționarea accesului auto, pe măsură ce parcarea subterană de la Piața Gării va prinde contur, este Piața Schiller. În perspectivă, în anii care urmează, Piața Mică va fi redată pietonilor.

”Din punctul meu de vedere, o extindere a zonei pietonale în centrul Sibiului este obligatorie. Din acest motiv am și demarat mai multe proiecte pentru realizarea unor parcări noi. Dacă tu ai parcare jos, sub Piața Cibin, dacă ai parcare în zona Pieței Gării, poate – aici rămâne de văzut – se va putea face o parcare și sub Casa de Cultură a Sindicatelor, atunci ai unde să lași mașina. Din acel moment ar trebui toate aceste piețe istorice închise traficului”, a concluzionat  primarul Astrid Fodor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

25 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Maria

   As vrea sa o intreb pe “madam primar” ea de unde isi cara bagajele cand se duce acasa ? locatarii din Piata Huet ce pot sa faca?vrea cumva madam sa oblige oamenii sa isi vanda apartamentele?are cumva doamna primar proiecte sau oferte ..cu aceste apartamente?????? ce se ascunde in spatele a ceea ce vrea sa faca? Iar pentru cei ce comenteaza ca foarte bine…….ce castiga ei din asta ??? cred ca vorbesc sa se bage in seama …si probabil ca si ei vor trebui sa elibereze parcarile din fata blocurilor unde locuiesc nu? sau venim noi cei din Piata Huet sa parcam la voi. Cel mai bine ar fi sa aiba acces doar locatarii nu si angajatii primariei, prietenii angajatilor de la primarie…si asa mai departe daca doriti pot sa va distribui poze cu cate masini intra in piata Huet iar persoanele nu locuiesc acolo. Asteptam alegerile pentru un PRIMAR AL SIBIULUI care sa fie ales de catre alegatori si nu numit…asa cum a fost pusa la conducerea primariei Sibiu madam .

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Piata Huet apartine de fapt Bisericii Evanghelice Sibiu – de la Podul MInciunilor la Piata Mica si strada Mitropoliei – curtea Gimnaziului Brukenthal pana la scarile din strada Turnului !! Scos din circulatie si facut zona de recreere – parc etc …

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Interesant

  F bine. Dar ce inteleg eu e ca piata Huet nu s-ar fi inchis daca primaria ramanea cu toate serviciile in p-ta mare. Asa ca….doar in contextul asta a fost permis accesul auto acolo, pt angajatii primariei. Tipic mioritic.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vivi dragan

  E CLAR DACA SE INCHIDE SI PIATA HUET PE STRAZILE MANEJULUI, BARBIERILOR SI SELARILOR NU SE VA MAI PUTEA CIRCULA DELOC. SI ACUM DE CAND S-A SCUMPIT PARCAREA DE ABIA SE MAI CIRCULA
  IN GENERAL SE CONSTRUIESC PARCARI NOI SI APOI SE INCHID ALTELE. DAR NOI TRAIM IN ROMANIA.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bine ati facut va rog f frumos ca sa faceti ordine si pe Dar. Intrarea Siretului si sa nu se m ai p archeze masini pe trotuAre fiecaravparcheaza in fata scări lui le este lene ca sa aprecieze in parcarile frumos amenajate ei au legezvlor legea junglei si soferi nu respecta regulile de circulatie nu dau prioritate la trecerile de pietoni ne este frica ca sa traversăm strada si pe Str Siretului soferi au o viteza f msre zici ca sunt la raliu , va rog f frumos ca in zona Intrarea Siretului sa se pună semn de 30 la ora este un pericol f mare pentru noi pietoni are sa ne ia masinile in botul lor va rog f frumos ca sa ne ajutati ca sa fim di noi pietoni protejați va multumim anticipat

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Luca

  Dar de construit , mai construim si noi ceva ? Decalajul dintre Oradea (de ex) si Sibiu a devenit urias si creste constant ! Ca sa nu mai vorbim de Cluj …

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Se poate mai mult

  Cam tarzie initiativa, dar foarte buna! Interesant punctul de vedere referitor la parerea colegilor automobilisti din primarie. Putem intelege ca daca colegii nu erau de acord, P-ta Huet ramanea in continuare parcare? Primeaza interesul de grup, sau interesul comunitatii?
  Ar trebui facut ceva si repede si cu P-ta Mica, deoarece aceasta a devenit un mare Obor, cu masini parcate pana sub Turnul Sfatului, pe mai multe randuri si cu tevile de esapament langa mesele teraselor existante!

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   SilviuP

   Unde ai vazut 14 lei/ora in Cluj? Chiar nu-i bun internetul pentru toata lumea. Unii mint, inventeaza sau exagereaza si multi chiar cred orice gogomanie.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cris

  Felicitari! Nu inteleg de ce o piața atât de frumoasa sa fie urâțită cu niște metale nefolositoare si urate ( mașinile) . Si când urmează Piața mică ? Sau Movilei unde aproape toate mașinile care sunt parcate nu sunt ale locuitorilor din zona si certurile devin din ce in ce mai amuzante ? Sau 9 mai unde se parchează pe ambele trotuare ? Impertinenta si nesimtirea foarte multor conducători este rezultatul legilor pe care politicienii le aplica.
  Ca sa nu mai mentionez ( numai un exemplu din foarte multe altele) de o așa numita mămica îngrijorată de iubirea ei copilul care “ trebuie” sa- l aducă cu mașina la școala dar copilul nu este handicapat si se poate mișcă pe cont propiu, care parchează pe trotuar in fata școlii , motorul este in funcțiune , ea așteaptă afara si telefonează 13 minute ( după ceas ) iar când o intrebi, ce exemplu dă copilului pentru viitor cu asemenea purtare sa polueze aerul așa cum vrea ea , se întoarce cu spatele si vorbește la telefon mai departe…in capul imens care al purta pe umeri îmi pot da seama cu ce este umplut…apropos in Austria școlile au interzis părinților sa aducă copii la școala cu mașina , foarte mulți dintre ei arată ca niște stafii in spatele geamurilor, palizi , galbeni si pierduți…intr-o lume modernă . Dar aceasta este o alta temă presupun.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cris

  Un comediant din Austria are cea mai buna gluma despre un bărbat si mașina “lui”.
  Mașina “ mea” este super scumpă, mașina “mea” este ultimul tip , mașina “ mea” este super bla bla bla ….dar când ceva nu prea este in regula între picioare …atunci nu se mai referă la acel organ între picioare ca “ a mea” atunci bărbatul spune “ EA nu mai vrea “. Automat mașina este a MEA, dar “ organul “ este ceva străin care nu ai aparține si nu este responsabil pentru funcționarea lui :-))
  Mai putine mașine parcate pe trotuare care nu sunt cu scopul de a parca mașinile pe ele, mai mult respect de la om pentru om, mai multe controale si mai multe amenzi . Sau legi mai bune pentru bunăstarea oamenilor si nu bunăstarea profitului.

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  O alternativa buna si nu prea

  Foarte buna initiativa dar trebuie gasita o alternativa corecta altfel toata Piata Mica de la ora 7.30 la 16.00 o sa fie plina cu masinile angajatilor care presupun ca o sa aiba acces liber sau o sa si-l faca liber. Odata cu mutarea In P-ta Mica 22 si 25 saptamana trecuta in acea zona era plin cu masinile angajatilor care desi nu au acces liber evident nici nu platesc pentru ca suna la centru pilon sa le deschida. Asadar restul cetatenilor sau turistii pe langa ca nu au multe parcari la dispozitie o sa se trezeasca cu inca una care desi era aglomerata o sa devina inaccesibila. Varianta cu folosirea autobuzului este foarte putin probabila care desi constituie o alternativa buna, trebuie sa recunoastem ca folosirea autoturismului reprezinta nu numai utilitate ci si etalarea statului social. Vedeti cum odata cu marirea salariilor au inceput sa apara tot mai multe masini unele chiar noi. Va spun ca folosirea autobuzului a fost o alternativa viabila in 2010 cand au fost taiate salariile cu 25%. De atunci tot la mai mare ……. salarii marite…….pontari pe fonduri europene tot mai multe………tot mai multe contracte si proiecte de gestionat……..= Cresterea bunastarii. In curand o sa vedem elicoptere in P-ta Mica. HA HA HA.

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioan Giurgiu

  Foarte frumos ! Se vor inchide parcarile din centru !!! Si voi va bucurati !? Ce sa mai faca parcari subterane,supraterane . Cum se aglomereaza o zona… o inchide. Si voi va bucurati !? Ca rezident ar trebui sa ma bucur ca nu va mai vad dar….. nici o grija ! O sa veniti sa va uitati la cladiri goale,dupa care plecati. Cu masina binenteles…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact