Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Astrid Fodor la TSTV: Primăria cumpără 540 de biciclete, care vor fi distribuite în 44 de centre în Sibiu

Astrid Fodor la TSTV: Primăria cumpără 540 de biciclete, care vor fi distribuite în 44 de centre în Sibiu

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat în premieră la Turnul Sfatului TV amenajarea în Sibiu a câteva zeci de centre de închiriere a bicicletelor.

Practic, din a doua parte a anului, sibienii vor putea lua o bicicletă din orice cartier al orașului și o vor putea lăsa în orice alt punct al Sibiului. În plus, pistele de biciclete ar urma să fie îmbunătățite.

”Acesta este un proiect care mie îmi place foarte mult. Vom amenaja aceste centre de închiriere a bicicletelor în sistem self-sharing. Vor fi 44 de stații în tot municipiul, în special în apropierea stațiilor de autobuz. Dacă vrei, poți să iei bicicleta! Și vom achiziționa 540 de biciclete, ele vor fi ale municipiului iar proiectul este unul pe fonduri europene. Bicicletele vor fi dotate cu monitoare de bord, vor fi urmărite prin GPS și stațiile pentru ele vor fi independente energetic, fiind alimentate cu panouri solare. Bicicleta va putea fi lăsată și în altă parte, nu neapărat numai într-o astfel de stație. Totodată vor fi și 15 triciclete pentru seniori sau persoane cu dizabilități”, a declarat Astrid Fodor la TSTV.
Plata bicicletelor închiriate se va putea face cu cardul sau direct printr-o aplicație dedicată.

Întrebată dacă acest proiect vine și cu o îmbunătățire a infrastructurii pentru circulația cu bicicleta în Sibiu, Astrid Fodor a anunțat și o ușoară îmbunătățire a pistelor de biciclete.

”Proiectul vine și cu o ușoară îmbunătățire a pistelor de biciclete. De altfel, avem un proiect și pe bugetarea participativă, unde ni s-a propus o astfel de îmbunătățire și o vom ataca. Nu vreau acum să spun care este prima pistă îmbunătățită, dar după ce se termină Summitul ne apucăm de prima”, a mai completat primarul Astrid Fodor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

22 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tibi Predescu

Acum 4 ani

Vrem locuri de grătar amenajate în oraș! Se aude doamnă primar???
Raspunde

Ioan Popescu

Acum 4 ani

JOS CU FODOR ! Vrem primar competent !
Raspunde

Bunicutza ne scoate ochii

Acum 4 ani

Povesti vanatoresti ca vom face si vom drege si pe cand sa ii dea drumul vin ploile de toamna. Si cum dansa nu e biciclista bineinteles ca nu stie cum sa imbunatateasca pistele. Poate mi-a scapat dar nu am auzit-o sa mentioneze ca au cerut sfatul vreunui specialist sau municipalitate olandeza. Eu propun cand inaugureaza proiectul cu bicicletele si pistele imbunatatite sa ne invite sa o urmarim cum coboara ea pe bicicleta de pe Saguna in jos pe Alba Iulia. - panta , curba, cratere pe pista de biciclete de la gaurile de canal si binenteles trafic intens si autobuze.
Raspunde

Cetățean arogant

Acum 4 ani

Vai noua! Biciclete care zboară ar fi bune în Sibiu, căci piste de biciclete nu sunt, nu știm sa facem la câtă minte avem. Ceva util cu adevărat nu le bubuie în minte?
Raspunde

gospodina

Acum 4 ani

Pana la palarie, dna Fodor1 Altele sunt problemele Sibiului!
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 4 ani

Între Firea şi Fodor nu este nicio diferanță , doar că Fodor nu are un RADET să l falimenteze .
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

tichie de margaritar ezista la primarie?
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

Doamne Sibiul trebuie sa scape de acest primar imediat. Sibiul are nevoie de un primar tanar care sa faca lucruri marete. La fel ca si la Oradea sau Cluj. Sibiul are cele mai urate parcuri din Transylvania. Sibiul nu are suficiente flori in oras. Rusine Primaria Sibiu!
Raspunde

Nelu

Acum 4 ani

prea multi olteni
Raspunde

Ionel

Acum 4 ani

Idei a la Asteroid Feodorica, pe pistele desenate de Klampau! Merita funcția de premier .
Raspunde

Kkmak

Acum 4 ani

Demisia urgent veorica doi...Incompetenta in persoana...
Raspunde

S

Acum 4 ani

@alex Cum anume sunt urate parcurile din Sibiu? Prea puțin sau prea mult asfalt? De exemplu. Si eu sunt nemulțumit de primar, dar asta cu parcurile m-a intrigat. As zice ca sunt prea puține parcuri.
Raspunde

Diaconu

Acum 4 ani

Avem în Sibiu pe Str. Podului căile de acces auto și pietonal defecte și inestetice. Ultima amenajare făcută de către firma turcă a fost de mântuială. Drumul cu probleme începe de la podul Cibin până la șoseaua care duce către Daia. Adică tot. Se introduce o nouă tubulatură de canalizare care este mai mare, foarte bine. S-ar putea începe cu consolidarea amenajarea și asfaltării străzii.
Raspunde

Luca

Acum 4 ani

Este usor sa faci cumparaturi ... mai greu este sa construiesti ! Cate terenuri de sport (publice) s-au construit in mandatul Fodor ? Stie cineva ?!
Raspunde

matei

Acum 4 ani

la Sibiu nu exista piste de bicicleta, culoarele alea marcate nu sunt piste, sunt asa ... ceva sa fie ... bifat. pistele de bicicleta trebuie delimitate de carosabil ferm, prin borduri, culoare inierbate, suprainaltate fata de nivelul unde circula auto sau prin balize care sa fie dificil de incalecat de catre autovehicule, nu, nu printr-o simpla banda de vopsea! in plus, daca ele nu sunt continue, nu strabat sensurile giratorii (culoare marcate distinct), adica sa nu se mai termine exact inainte de intersectie, ele vor fi tot degeaba: doar nu sperati ca biciclistul sa coboare de pe bicicleta, sa traverseze pe langa ea pe trecerea de pietoni, sa mearga pe trotuar pe langa bicicleta 10 minute pana la urmatoarea trecere si sa isi reia drumul.
Raspunde

Luchian

Acum 4 ani

ASFALTATI STRAZILE DOAMNA PRIMAR SI DUPA AIA LUATI CATE BICICLETE VRETI !!! In centru Sibiului sunt strazi cu noroaie cat gardu !!! STR LACATUSILOR CAND AVETI DE GAND SA O ASFALTATI ???? Nu va e rusine ???
Raspunde

nicu

Acum 4 ani

chiar daca nu e delimitata pista in sensul giratoriu, biciclistul poate intra, comportandu-se ca orice "mijloc rutier" (are prioritate exact ca orice auto/moto). Am vazut ca soferii sunt destul de atenti si lasa biciclistul sa isi faca meandrele si pe urma, intra si ei in giratoriu. Deci chiar daca pista se intrerupe, poti sa intri in sensul giratoriu.
Raspunde

enemy90

Acum 4 ani

Pasaje subterane si supraterane la intersectiile cheie ale sibiului mamaieeee !!!!!!! Bicicletele sunt pentru copii
Raspunde

Maria

Acum 4 ani

O proasta parca easte sora geamana a lui "Veorica" , asteptam alegerile sa scapam de FDGR ca or fi si ROMANI capabili sa conduca orasul.Tuta asta sa vazut primar si nici nu stie sa vorbeasca. Dar e buna sa dea hotarari de consiliu proaste.Haideti la urmatoarele alegeri , sa alegem un primar tanar , destept, diplomat care chiar sa faca lucruri bune pentru Sibiu.
Raspunde

maria

Acum 4 ani

"O usoara imbunatatire"???????????? Serios????? Nu exista piste REALE in Sibiu, delimitate si SIGURE cum sunt in alte tari si noi cumparam biciclete in loc sa investim bani in PISTE IN PRIMUL RAND! Asa cum sunt in occident??????????????? Doamna Fodor TREZITI-VA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus