X
iohannis (7)

Iohannis: Vreau să văd cine e cu mine pentru o Românie în UE

Klaus Iohannis a declarat astăzi că PSD va încerca să boicoteze referendumul din 26 mai, şeful statului. „Românii au posibilitatea să dea un semnal pe două direcţii. El e consultativ (referendumul, n.r.), dar contează votul ţării şi se va ţine cont de rezultatul acestui vot. Dacă românii vor veni la vot şi vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acţionăm. Imediat, a doua zi, referendumul, dragii mei, este începutul unui proces mai amplu, care începe acum odată cu europarlamentarele, continuă cu prezindenţialele, continuă la anul cu alegerile locale şi apoi parlamentare. Tot acest vot trebuie privit în ansamblul său. Nu mă interesează detaliile tehnice”, a declarat Klaus Iohannis.

”Nu contează că se opune PSD”

Totodată, preşedintele a atras atenţia că social democraţii vor încerca să „boicoteze” referendumul. „PSD va încerca să boicoteze acest referendum. O să vă spună că nu contează, că sunt probleme tehnice. Nu contează că se opune PSD, contează ce vreţi voi care mergeţi la vot. Aţi văzut cum vor să facă legi pentru ei, cum vor să se protejeze? De data aceasta există şansa unei schimbări reale. Semnalul se va da la referendum şi europarlamentare”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că PSD politizează acest referendum, prin abuzurile pe care le comite şi prin asaltul asupra justiţiei. Şeful statului a precizat că va fi acuzat că face campanie, însă în opinia sa este normal să facă pentru România campanie şi nu pentru altceva. „Am fost acuzat că politizez acest referendum. PSD politizează acest referendum, prin abuzurile pe care le face, prin asaltul la justiţie. Acest referendum este şi despre PSD. Cine merge la vot poate să dea o lecţie pesediştilor. Pe mine în final mă interesează care e raportul dintre cei care sunt alături de PSD în acest atac asupra justiţiei, în această proastă guvernare, fără autostrăzi, spitale, şcoli modernizate şi care sunt de cealaltă parte. Vreau să văd cine e cu mine pentru o Românie într-o UE, cine e cumine pentru o societate dreaptă, performantă. Asta îmi doresc şi vreau să ştiu de la voi. Nu contează votul pesediştilor. Nu. Acum contează votul românilor. Şi dacă românii vor ieşi la vot atunci vom schimba România. Există soluţii pentru România. Ştiu cum să le pun în practică, dar pentru acest demers am nevoie de votul românilor”, a afirmat Klaus Iohannis, joi seară, într-o declaraţie de presă la Cotroceni.

”Este normal să fac campanie pentru România, nu pentru altceva”

Preşedintele a adăugat că se va implica în campania pentru referendum pentru că de-a lungul celor doi ani şi jumătate de guvernare PSD au fost luate nenumărate decizii împotriva justiţiei şi a României. „Voi fi acuzat că fac campanie. Dar este normal să fac campanie pentru România, nu pentru altceva. Eu de când sunt preşedinte mă implic pentru România. Şi voi face şi pentru referendum şi pentru prezidenţiale, dar pentru o Românie dreaptă, justă, aşa cum şi-o doresc românii, nu aşa cum şi-o doresc pesediştii. S-au adoptat în aceşti doi ani şi jumătate nenumărate greşeli, decizii împotriva justiţiei, României. Eu voi face campanie împotriva acestor abuzuri şi decizii, pentru că e datoria oricărui om cinstit, patriot, pro-european să facă campanie pentru o Românie mai bună. Eu mă voi implica. Dragi români, vă aştept la referendum”, a completat şeful statului.

Președintele a declarat totodată că PSD a votat modificarea codurilor penale fără a ţine cont de nimeni, doar pentru „a fura în linişte” în continuare, menţionând că social democraţii ar trebui să se teamă de votul românilor din 26 mai.

„Dragi români, avem referendum pe 26 mai. Am semnat astăzi (joi, n.r.) decretul şi am convocat acest referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Vă aştept la vot la referendum şi europarlamentare. La referendum avem două întrebări. Prima întrebare: „Sunteţi de acord să se interzică amnistia şi graţierea pentru corupţi?”. Da, eu sunt de acord şi sper şi în acordul vostru, fiindcă ne dorim o societate curată, performantă în secolul XXI, o societate europeană pentru România. A doua întrebare: „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei”? Da, ne dorim o guvernare pentru români, o guvernare performantă, europeană”, Klaus Iohannis.

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

19 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  Pai s-a văzut când 80% nu s-au dus la referendumul ala stupid din octombrie. Aia care nu ne-am deranjat suntem pro UE. Plus o parte din cei care au fost, dar care au o viziune mai conservatoare pt UE. Știu ca dl. Iohannis a fost și el, dar a fost când era clar ca nu se face prezenta minima.
  Oricum, referendumul asta sigur se va valida, dar care o sa fie efectul real, în lege, în afara de cel (binevenit) de a flutura rezultatul în fata PSD?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Gruia

   Hai sa o luam dupa logica ta. Iohannis a castigat alegerile cu 6.288.769 de voturi. Numarul total de alegatori pe liste a fost de 18.284.066. Tu zici ca toti cei ce n-au votat la referendum au fost impotriva lui. Dupa logica ta putem spune ca majoritatea a fost impotriva lui Iohannis.
   Sunt mari sansele sa fii un sef de-ala care crede ca un copil poate fi adus pe lume de catre 9 femei in o luna. :)

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   Esti patetic. Ai niste calcule in tine de zici ca esti sefuletz cu propaganda la judetz… Get a real diploma, man! Ah, si mai e ceva, cumva “S” vine de la Stupid?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   raspandache

   Bolovane, ăia 80% care ați stat acasă la referendum sunteți cei cu IQ sub nivelul mării. Sunteți atât de idioți încât credeți și acum că Dragnea ar fi modificat Constituția în favoarea sa, când de fapt voi i-ați dat o mână de ajutor infractorului, care a sabotat el însuși acel referendum. Lingeți la aceeași clanță cu Dragnea și nici măcar nu vă trece prin cap.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   dancp2

   daci ? nu cred ca stiuau sa vorbeasca pe net
   da sasul super proeuropa mic neonazist
   pune intrebari de cacao
   probabil REFE va trece da……………………………………………….

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  Am sperat acum patru ani ca rezolvati macar “Schengen”, dar nicio realizare notabila in acest mandat!Al doilea mandat e istorie,nu l mai prindeti!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2cents

  Domnule presedinte, cum se face ca primul om intr-un stat democratic indrazneste sa umble cu standarde duble cand vine vorba de referendumuri? Nu este presedintele ales de popor? Nu este datoria lui sa apere interesele poporului fara sa faca diferentieri personale sau dictate de interese de partid? Si atunci de ce la un referendum va strambati si la altul aplaudati?

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @2cents
  Unde scrie ca trebuie sa fie imparțial? E președinte, nu judecător. În nici o tara nu e asa. Iar dacă crede ca un referendum e în interesul poporului, iar altul nu, acționează în consecință. Arată-mi unde scrie ca trebuie sa fie robot și sa accepte tot ce face opoziția (da, are voie sa considere opoziție fata de el o parte a spectrului politic). Nu are voie sa fie membru de partid, dar are voie sa aibă simpatii făcute public, cât timp nu încalcă vreo lege.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   2cents

   Esti inteligent… referendumul poate fi cumva pornit de o minoritate neglijabila? Da trebuie sa fie impartial din punct de vedere al sustinerii oficiale. Parerea lui personala cade pe planul doi atat vreme cat este presedinte

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @gruia
  Nu ai stat un pic sa te gândești ca, da, majoritatea a fost împotriva lui Iohannis? Altfel ar fi mers sa voteze cu el. A, ca n-au fost la vot pt ca erau și anti-ponta e adevărat, dar au fost în același timp și anti-Iohannis. Pt ca nu au fost la vot. Calculezi prost și șansele. Nu sunt nici șef, nici șef dintr-a ala :) În plus, nu ma baga în lupta ta cu șefii tai.
  @…
  Eu n-am fost la vot la referendum pt ca vreau ca într-o zi sa fie legale căsătoriile gay în România. Punct.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @…
  Lasa sa fie și în România. Nu pt mine (eu urăsc căsătoria în general), nici măcar pt gay, ci doar în ciuda conservatorilor care nu-și pot vedea de propriile treburi, trebuie sa impună și altora ideile lor. Și nu, legalizarea căsătoriei gay nu înseamnă impunerea unui lucru altora. Ea afectează doar pe cine o face, pe când interzicerea ei afectează și pe alți oameni (pe cei care voiau sa o facă). Deci aia urăsc și vreau sa fie călcată în picioare, mentalitatea asta de țăran prost, care dacă vede ceva ce nu convine valorilor lui, vrea interzicere, chiar dacă acel ceva nu i s-ar aplica lui decât voluntar. Dacă s-ar transforma în gay care vrea sa se însoare.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact