X
carne langa toaleta

FOTO Razie prin piețele Sibiului: carne ținută în toaletă, expirată și produse contrafăcute

Mai bine de jumătate de tonă de carne a fost confiscată de autorități în urma controalelor efectuate în ultimele zile în piețele agroalimentare din Sibiu și Mediaș.

75.000 de lei este valoarea totală a celor 33 de sancțiuni contravenționale aplicate de autoritățile locale în ultimele zece zile, perioadă în care au fost derulate controale care au urmărit atât legalitatea comercianților, cât și respectarea normelor igienico-sanitare. În unele cazuri, polițiștii sibieni însoțiți de inspectorii Direcției sanitar-veterinare și pentru siguranța animalelor au descoperit cum comercianții își depozitau carnea în toalete, înainte să pună în vânzare.

carne stricata 3
“Au fost constatate numeroase nereguli în activitatea comercianților din județ, persoane fizice sau juridice, de la depozitarea cărnii în locuri improprii, chiar în toalete, lipsa etichetării cu preț a produselor vândute, neeliberarea bonului fiscal până la comercializarea de carne, produse din carne și ouă expirate sau comercializarea de produse contrafăcute. Au fost confiscate 660 de kg carne (porc, miel, pui), 310 ouă, 50 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și suma de 1.867 de lei“, arată reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.
În urma raziilor, a fost deschis și un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse contrafăcute.

carne stricata 2 carne stricata 1 care stricata 4

De ce trebuie să țineți cont când faceți cumpărături
Sursa: IPJ Sibiu
Acordați o mare atenţie modului în care comercianţii (agenţi economici sau persoane fizice) îşi desfăşoară activităţile.
Faceţi cumpărături doar în spaţiile special amenajate corespunzător, nu înainte de a verifica data expirării produselor, calitatea acestora, îndeosebi carne şi produse din carne.
Asiguraţi-vă că produsele sunt avizate sanitar – veterinar, sunt însoţite de etichetări şi inscripţionări corespunzătoare legislaţiei în vigoare şi sunt însoţite de certificate care atestă originalitatea.
Nu ezitaţi în a verifica aspectul (culoare, miros) cărnii şi produselor din carne şi refuzaţi primirea acestor produse dacă aveţi orice îndoieli privind provenienţa.

razie 1

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Claudiu

  Ce este “interesant” este multitudinea de carne de miel de miel din Noua Zeelanda care abunda in magazinele din Sibiu. Cum naiba e posibil așa ceva?!? Ciobanii noștri stau cu mieii nevânduți și noi vindem/cumpărăm din Noua Zeelanda?!?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  geo

  cica: “Acordați o mare atenţie modului în care comercianţii (agenţi economici sau persoane fizice) îşi desfăşoară activităţile.” si: “carne ținută în toaletă” adica eu cumparator trebuie “acord… atentie” sa cer sa vad daca vanzatorul are toaleta goala? sau cum domnule Deleanu?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  corina

  Ar merita desființate aceste așa-zise Piete țărănești adică Piața Cibin, Rahova și VasileAaron ! 99% din produse sunt importate,inclusiv verdețuri, cartofi,fructe,etc. Mergeți dimineața devreme pe la engross-urile din Turnisor și celelalte și vedeți de fapt ce produse consumați! Produse străine, aceleași care sunt de fapt în Carrefour, și pe care vi le vând la suprapreț ca fiind autohtone. Aaa… cat despre evaziune,ea e în floare !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact