X
gard

Cealaltă față a summit-ului de la Sibiu: ”ne-au închis afacerile. Brusc”

Organizarea celui mai mare eveniment din istoria Sibiului a dus și la situații în care accesul clienților la anumite localuri a fost închis total. Unii din proprietarii acestor mici afaceri spun că ar fi echitabilă acordarea unor despăgubiri.

Una din această situație este cea a imobilului din Piața Mică, de la nr. 3. La parterul acestei clădiri funcționează mai multe mici afaceri, de la un salon de coafură, la un magazin de produse autentice românești, o cafenea și un magazin de produse din carne. Însă accesul la spațiile comerciale aliniate la parterul acestei clădiri a fost restricționat. ”Azi a fost prima zi în care am deschis după Paști și… n-am ce, n-am cum. Fără nicio înștiințare, accesul în zonă a fost închis total, avem acum și un gard în față. Nu mai are lumea cum să intre pe această linie de spații comerciale, toate sunt acum închise. Dacă arăți că ai nevoie să ajungi la Primărie, te lasă să treci, printre corturile montate, dar pe linia aceasta nu mai ai cum intra. Eu am intrat deoarece am arătat că aici am afacerea mea, dar un client nu are cum să mai ajungă la ușa mea. Și asta fără nicio înștiințare prealabilă. Categoric, aș vrea să fiu despăgubit pentru această perioadă, cu atât mai mult cu cât eu nu am primit nicio înștiințare prealabilă asupra acestei situații”, spune Adi Oprea, proprietarul Sibio, local deschis la parterul imobilului din Piața Mică, nr. 3.

Pentru Adi Oprea este dificilă și identificarea autorităților cu care poate să discute rezolvarea acestei situații. ”Nici nu am cu cine să vorbesc. Adică, da, cu inginerul de șantier, care are planul lui, cu cei de la Electrica, la fel, care au planurile lor, am putut vorbi. Dar nu am găsit persoana de contact pentru proprietarii de imobile sau afaceri din zonă, ca să spun așa. Acum, aproape o lună eu stau pe tușă”.

Proprietarii altor afaceri din zonă spun că au luat în mod voluntar decizia de a-și închide, temporar, punctele de vânzare din zona centrală. ”În cazul nostru a fost o decizie voluntară de a închide punctul de vânzare din Piața Mică. Și asta deoarece acolo un flux mare de clienți e reprezentat, pentru noi, de cei care au treabă în zona centrală a orașului. Nu avem aceeași categorie de clienți precum la o cafenea, de exemplu, unde lumea să vină și să petreacă timpul. Iar după ce s-a închis parcarea din Piața Mică, s-a cam redus din clientela noastră. Vânzările au scăzut cam la 25% față de volumul normal și, cum veneau și sărbătorile, am decis să închidem temporar acest punct de vânzare, iar personalul l-am relocat în celelalte magazine. Dar, trebuie să recunosc, în cazul nostru situația este diferită deoarece avem puncte de vânzare în mai multe zone din oraș, iar impactul nu este atât de profund precum asupra altora. Noi nu suntem supărați pe această situație, credem că organizarea acestui summit la Sibiu este, în cele din urmă, un lucru bun”, spune Andrei Drăgan, cel care a dezvoltat rețeaua de magazine Bătrânu’ Sas.

Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere celor responsabili de comunicare în cadrul summit-ului de la Sibiu. Până la publicarea acestui material, însă, nu a fost oferită nicio declarație oficială.

În Piața Mică a Sibiului, dar și în Piața Huet, accesul mașinilor a fost restricționat din 15 aprilie, până pe 16 mai 2019, pentru amplasarea mai multor corturi destinate jurnaliștilor, dar și traducătorilor care vor participa la summit-ul președinților de stat și de guvern din cadrul UE, eveniment programat pentru ziua de 9 mai 2019.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

17 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  Oare cine are de castigat de pe urma acestui Summit?Cereti despagubiri in instanta ,sfatul meu pentru proprietarii de magazine afectati,asta este singura solutie!Primaria sub conducerea fdgr n o sa va dea nimic!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  De la noi de la țară

  ALOOO doamna primar…. cum era? Viata decurge normal? …. a.aaaa….. am uitat, dumneata nu ai treaba cu pleaba, ca doar , deh, este primar.. cu “p” mic

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mădălin Nica

  Johannis a adunat la acest summit toți lupii mari din UE mai ales cancelarul german și austriac. Sigur le va spune că a reușit să ne transforme în colonie pt ei.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Luca

  Tragic … Probabil Dorel a decis ca asa trebuiesc puse gardurile :-) . M-am nimerit in Bratislava in timpul unui summit : nu s-a simtit nimic ! Doar un banner urias anunta evenimentul . In rest nu am vazut nicio parcare blocata sau vreo strada inchisa !

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doru

  Rau e sa n-ai piata ta…
  Cum spunea si cineva mai sus, cand sunt evenimente, va bucurati, nu? Nu mergeti sa impartiti incasarile cu nimeni… dar acum vreti despagubiri…
  Aveti o minte atat de ingusta incat nici nu va trece prin cap ca ar fi o mica sansa ca pe viitor sa aveti mai multi clienti…
  Cat despre maghernita aia… aia oricum e cu circuit inchis…Pe vremuri era Marcel cu prietenii lui, acum e o gasca de hipsteri ce-o ard bio…

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Din interior

  De ce nu va mutati in Tiglari? Sau mai bine la Videle. Bociti toti pe-aici ca a trebuit sa spargeti ouale ca sa mancati omleta …

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doru

  Hipsterii de ce sa se mute la Videle? Ca ei sunt #rezistenti.
  Uite, cu ocazia asta, daca tot n-au activitate, sa se duca sa protesteze… in zona libera de coruptie…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doru

  In ciuda faptului ca nu ai o exprimare prea coerenta, deduc ca, dupa tine, cine nu #rezista e psd-ist… Buna gandire, denota inteligenta.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ileana g

  Să nu uităm că johannis a venit cu ideea summitului. Nu putea frate să-l pună într-o stațiune? Gen poiana Brașov? Aveau și săli de conferințe, și cazare și tot…dar nu, mai bine stricam treabăa la Sibiu…de data asta nu cred că fodor e principala problemă…ci cel care a decis prost să-l țină la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact