X
IMG_1133-630x420

Mitropolitul Ardealului a sfințit altarul unei noi biserici în Sibiu

Câteva sute de sibieni au participat în a treia zi de Paști la sfințirea altarului noii biserici ridicată în cartierul Ștrand.

Sfințirea altarului Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost oficiată de Paști de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, parohul bisericii, pr. Gheorghe Sabău și alți slujitori ai sfintelor altare.

IMG_1193-630x420

După sfințirea altarului, soborul condus de IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie pe treptele locașului de cult. Credincioșii prezenți la sărbătoarea comunității au avut posibilitatea să intre în sfântul altar pentru a se închina, iar apoi au primit binecuvântare arhierească, informează site-ul Mitropoliei.

„Astăzi, Mântuitorul ne aduce o mărturie a credinței noastre că El a murit cu adevărat și că a înviat cu adevărat și mai ales că El se dăruiește nouă în Sfânta Împărtășanie. Sfânta Evanghelie ne descrie o călătorie a doi dintre ucenici, Luca și Cleopa, spre Emaus. Erau triști pentru că văzuseră atâtea minuni săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos, ei credeau asemenea iudeilor că Împăratul venit de sus, din ceruri, va institui o împărăție aici, pe pământ și va rămâne cu ei. Vâzând că El a fost răstignit și pus în mormânt, au fost cuprinși de tristețe. (…) În momentul în care cei doi ucenici s-au împărtășit la Emaus, și-au dat seama că Cel care le explicase lor atât de minunat textele mesianice din Sfânta Scriptură, este Însuși Hristos mort și înviat. Din momentul acela le-au dispărut tristețea, frica și oboseala și au mers la Ierusalim unde i-au găsit pe ceilalți ucenici adunați care și ei spunea că într-adevăr Mântuitorul a înviat din morți”, a spus ierarhul.

La final, Părintele Mitropolit le-a mulțumit credincioșilor care au stat alături de preotul paroh Gheorghe Sabău în toți acești ani și au sprijinit lucrările de construcție a locașului de cult.

IMG_1126-630x420

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” este singurul locaș de cult cu acest hram din oraș, cu excepția capelelor de la unitățile militare ale Sibiului. Piatra de temelie a fost așezată de IPS Mitropolit Laurențiu pe 23 aprilie 2010, iar acum locașul de cult este pregătit pentru finisajele interioare și exterioare, urmate de lucrările de pictură.

Sursa foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ion

  ari fii fosta mai bine daca sfintea o scoala sau o gradinita sau Spital dar lumea se mai lasa tare manevrata in sec. 21 unu.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  PV

  În toată lumea civilizată bisericile dispar, noi construim ca tâmpiții altele noi… ăsta este Barometrul unei civilizații, numărul de biserici…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Iuliu

   Apar biserici noi de parcă cererea ar fi în creștere… Dar deh, absolvenților de la teologie trebuie să le dai o parohie, doar n-o să-i lași fără! Numărul locurilor la Teologie a rămas același, de parcă ar fi cerere pentru ei…
   120 de milioane de euro se duc anual pe salariile personalului clerical – salarii plătite din banii noștri. Cam atât ar costa și spitalul nostru județean. Cu alte cuvinte, un spital pe an se duc pe salariile ăstora și, după cum am văzut în articolul de mai sus, au profituri de 180 de milioane de euro pe an. Iar lumea are tupeul să spună că BOR n-ar trebui impozitat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact