Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Bagdad: Doua ministere rase dintr-o lovitura

Cel puţin 49 de persoane au fost ucise şi alte 370 rănite, miercuri, în şase explozii din Bagdad, printre care două atentate cu maşină-capcană, potrivit datelor furnizate de cinci spitale. Anterior, Ministerul de Interne anunţase că cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte 70 au fost rănite, într-un dublu atentat cu maşină-capcană comis în centrul Bagdadului, în apropierea sediilor a două ministere, informează agenţia Mediafax. Primul camion era parcat sub podul unei căi ferate rapide care leagă nordul de sudul capitalei. Construcţia s-a prăbuşit în urma deflagraţiei şi mai multe maşini au căzut în gol, a afirmat un poliţist aflat la locul atentatului. Ministerul Finanţelor, care se găsea în apropierea imediată, a fost de asemenea afectat şi cei 200 de angajaţi care se aflau în clădire au fost răniţi sau ucişi, potrivit unui oficial din domeniul medical. După câteva minute, un alt camion-capcană exploda în faţa Ministerului Afacerilor Externe, provocând moartea a cel puţin 17 persoane şi rănirea altor 130, potrivit serviciilor medicale. Un jurnalist al AFP aflat în zonă a văzut corpuri calcinate, în apropiere de un crater de trei metri adâncime şi zece în lăţime. Toată faţada acestui minister şi zidul care o înconjura au fost distruse."Eram la biroul meu din minister când a avut loc explozia. Clădirea s-a zdruncinat", a afirmat Hassan, un angajat al ministerului, cu faţa însângerată şi acoperită cu bandaje. "Eram acasă cu familia mea. Tavanul s-a prăbuşit", a adăugat Hamid, în vârstă de 46 de ani, aflat încă în stare de şoc, locuitor al unui imobil situat la câteva sute de metri de explozie. "Guvernul ne spune că securitatea a revenit, dar unde este ea? Atentatul s-a produs în faţa Ministerului Afacerilor Externe, în centrul Bagdadului", a subliniat el, în parcarea imobilului, acoperită cu un fum negru şi dens provocat de zecile de vehicule incendiate. Susţinută de cele două fiice ale sale, Khalida, în vârstă de 40 de ani, era pe jumătate inconştientă. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. Totul a explodat", povesteşte fiul său, Adnan, încercând să o ducă pe mama lor la un spital.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3554

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus