Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Raed Arafat, despre atacurile la adresa Ro-Alert: „Unii au început să atace sistemul de parcă este un radar meteo”

Raed Arafat, despre atacurile la adresa Ro-Alert: „Unii au început să atace sistemul de parcă este un radar meteo”

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat miercuri, într-o postare pe Facebook, cum funcționează aplicația Ro-Alert, după ce mai multe persoane au criticat aplicația după tornada din Călărași. Arafat discută astăzi cu mai mulți specialiști ai Departamentului pentru Situații de Urgență și ai Administrației Naționale de Meteorologie despre sistemul Ro-Alert și cum ar putea să fie introduse avertizările despre tornade în aplicație.

Într-un mesaj postat miercuri pe Facebook, Raed Arafat, a răspuns criticilor subliniind că Ro-Alert nu depistează singur fenomenele periculoase şi că meteorogii sunt cei care interpretează datele, nu DSU sau IGSU.

„Ca de fiecare dată în ultima perioadă, cum apare ceva neașteptat, suntem întrebați de ce nu l-am anunțat prin sistemul Ro-Alert, iar sistemul este atacat că ar fi inutil! Acum este rândul fenomenului meteo "tornadă" care a apărut în Județul Călărași și întrebarea pusa de unii jurnaliști este de ce nu am anunțat din timp tornada. Unii au început să atace sistemul Ro-Alert de parcă sistemul Ro-Alert este un radar meteo care trebuie să avertizeze despre fenomenele meteo înainte ca ele să apară. Cred că este momentul să clarificăm din nou, și cât de detaliat posibil, cum funcționează acest sistem”, a spus Arafat pe pagina oficială de Facebook.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au precizat, pentru MEDIAFAX că discuțiile vor avea loc azi la sediul Ministerului de Interne, după criticile potrivit cărora tornada de la Călăraşi nu a fost anunţată prin aplicaţie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 4 ani

Orice lucru conceput de statul roman este din start INUTIL!!! Adica teapa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus