Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Noul sens giratoriu de pe str. Hermann Oberth va fi realizat la începutul verii

Noul sens giratoriu de pe str. Hermann Oberth va fi realizat la începutul verii

Primăria Sibiu a emis autorizația de construire pentru amenajarea unui nou sens giratoriu pe str. Hermann Oberth, care urmează a facilita accesul către mall-ul aflat în construcție lângă podul Gării.

Noul sens giratoriu va fi amplasat la intersecția cu strada Fabricii și a fost solicitat a fi realizat de către autoritățile locale prin hotărârea Consiliului local de aprobare a documentației urbanistice pentru Festival, noul centru comercial de pe strada Lector. “Sensul girator amplasat la intersecţia străzilor Hermann Oberth şi Fabricii, se va realiza pe cheltuiala beneficiarului“, se prevede în hotărârea amintită. Autorizația de construire pentru noul mall a fost emisă la începutul acestui an, dar lucrările vor demara la începutul verii, urmând a fi terminate în câteva săptămâni. Tot pe strada Fabricii, în zona ieșire din parcarea subterană a noului complex comercial urmează a fi amenajat un nou sens giratoriu. ”Accesul în parcarea subterană se va realiza din bulevardul Coposu, strada Socului, iar ieșirea se va face prin strada Socului și strada Fabricii. Parcarea supraterană va putea fi accesată din bulevardul Coposu, atât pentru intrare, cât și pentru ieșirea din centrul comercial”, au arătat reprezentanții NEPI – proprietarii noului mall - pentru Turnul Sfatului.

Accesul dinspre bulevardul Corneliu Coposu în noul centru comercial va fi realizat tot prin actualul sistem de împărțire a benzilor de circulație înainte de Podul Gării (prin intermediul benzii întâi).

Accesul principal, pentru clienți, va fi realizat din bulevardul Corneliu Coposu Accesul principal, pentru clienți, va fi realizat din bulevardul Corneliu Coposu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Bici

Acum 4 ani

O sa fie de senzatie traficul in zona. Cel mai frumos o sa fie pe la ora 17:00 cand vin toti cei care stau in Gudterita de la munca. Se mai dau in folosinta minim 200 de apartamente in zona doar anul asta. Cum nici unul nu este dispus sa isi miste corpul altfel decat cu masina zona o sa fie mirifica. O sa fie plin facebook-ul de plangareti care stau blocati in trafic:)
Raspunde

Ioan Popescu

Acum 4 ani

Va fi "misto de tot" traficul acolo.... Balea , cu podul garii, traficul prin fata garii, Coposu.... ;-)
Raspunde

virgil

Acum 4 ani

si asa parcul ela este inutil, poate fi ciopartit din el; apropo, nu se pot face sensuri giratorii subterane? oare sensuri giratorii pentru pietoni sau mijloace de transport in comun exista?
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Va fi toata zona blocata. De la ingeniosul sens giratoriu din fata podului garii, pana la sensul giratoriu de pe constiutiei cu balea si coposu' sunt 100 de metri. Va fi un fiasco total ,un bocaj total, apoi la noul sens de pe hermann oberth....ce sa mai vorbim. Oare autoritatiile s-au gandit la deranjul creat? Ce sa mai vorbim de saracii oameni care au locuinta in zona? Oare pe acolo mai poate trece ambulanta in orele de varf? Sau il chemam pe Arafat cu elicopteru'? Cred ca alesii nostri s-au gandit doar la banii care vin din mamutul ala de cladire....S-ar putea s-o coste pe tanti Fodor mandatul ptr asemenea prostii semnate....si mai sunt si altele sigur.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un cititor

Acum 4 ani

Beneficiile aduse de noul mall sunt mult mai mari decat deranjul produs de trafic.
Raspunde

Silviu

Acum 4 ani

Blocaj intre noul sens giratoriu si cel actual. Sunt mult prea aproape unul de altul la traficul din zona. De ce in toate tarile care au inventat apa calda mallurile sunt in afara orasului? Indiciu: sunt cel putin 2 motive!
Raspunde

ccc

Acum 4 ani

Oras ,, administrat" de oameni toatal depasiti de functile pe care le ocupa. Nu e pacat sa blochezi o zona centrala a orasului doar pentru impozitele care le va incasa primaria de la mall . Poate ne vom trezi si noi la alegerile urmatoare !!!
Raspunde

nam

Acum 4 ani

De acord, dar avem alternativa la acesti "depasiti de functii"? Eu personal nu vad pe cineva care sa aiba o viziune globala asupra dezvoltarii viitoare a orasului (pe termen lung).
Raspunde

R.

Acum 4 ani

Nu stiu cine se ocupa de asemenea proiecte si mai presus este sustinut de cei din conducere,insa ma indoiesc ca s-au facut studii cu ce impact,zicem noi negativ, o sa aduca un nou sens giratoriu in acea zona. Stim aproape toti ca ai nostrii NU STIU SA CONDUCA in sensuri giratorii! Pacat!
Raspunde

xxx

Acum 4 ani

in tariile occidentale lumea este mai multumita daca exista sens giratoriu in loc de semafoare dar trebuie sa stii sal folosesti.
Raspunde

McD

Acum 4 ani

Era mai bine daca se amenaja o intersectie semaforizata inteligent, adica cu timp de asteptare in functie de traficul existent pe fiecare strada a intersectiei, cu senzori montati in asfalt asa cum este mai peste tot in Europa civilizata. Nu intotdeauna un giratoriu rezolva positiv problema traficului!!! Dar de unde nu este...nici Dumnezeu nu cere...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus