Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Sibiul își prezintă cultura gastronomică plină de gust cu ocazia Summit-ului european

Sibiul își prezintă cultura gastronomică plină de gust cu ocazia Summit-ului european

În anul în care regiunea Sibiu deține titlul de Regiune Gastronomică Europeană, orașul a primit deosebita onoare de a găzdui Summit-ul șefilor de Stat și Guvern din Uniunea Europeană. Primăria Municipiului Sibiu prezintă oaspeților orașului și invită publicul larg să cunoască gusturile Sibiului prin intermediul a două evenimente de cultură gastronomică în perioada 8-12 mai. Acestea vor prezenta atât tradițiile gastronomice ale acestei zone, cât și priceperea maeștrilor bucătari locali în a combina trecutul cu prezentul.

În perioada 8 - 12 mai, pe strada Cetății sunteți invitați la Sibiu Summit of Taste, o reuniune culinară a tuturor celor 28 de state ce alcătuiesc Uniunea Europeană. O echipă condusă de șase maeștri bucătari în arta culinară vor pregăti pentru toți oaspeții 28 de feluri de mâncare, reprezentative pentru fiecare țară europeană în parte. Printre altele, veți putea savura supa de usturoi din Cehia, supa pescarului din Oostende - Belgia, puiul piri-piri portughez sau iahnia de mazăre numită Erwtensoep în Olanda. România va fi reprezentată la înălțime de gustul tradițional al tochiturii muntenești. Preparatele vor fi gătite într-un spectacol de live cooking în care va fi explicat modul de preparare a fiecărei rețete, rezultatul urmând a fi degustat de public. Demonstrațiile de gătit live vor avea loc zilnic, între orele 15 și 20. Alături de show-ul culinar internațional, maeștri bucătari sibieni vor pregăti o seamă de rețete, reinterpretate cu ingrediente locale, cum ar fi scoici de Marea Neagră cu slănină afumată, ceafă de taur sau friptură de miel la sobă. În cadrul evenimentului găzduit de strada Cetății vor mai fi organizate un aprozar cu fructe și legume crescute la țară, o florărie, ce va transforma strada într-o adevărată grădină și mai multe standuri în care producătorii locali vor prezenta produsele sibiene.

În 8 și 9 mai, strada Turnului se animă cu un Pop-Up Food Market, o reuniune gustoasă de produse gastronomice locale. Vizitatorii vor avea ocazia să povestească direct cu producătorii, să afle informații despre modul de cultivare al fructelor și legumelor, să afle secretele din spatele rețetelor sau chiar să afle povestea, oportunitățile și provocările care fac parte din activitatea unui producător local.

Locația va fi împărțită în trei zone distincte: una în care producătorii vor prezenta preparate locale, a doua în care vor fi prezentate produse proaspete din regiune și o a treia, în care bucătarii vor prepara pe loc rețete sibiene. De la clătite cu brânză de burduf la patiserii cu brânză din Jina, preparate calde la ceaun sau gogoși cu gemuri și dulcețuri locale, oaspeții vor avea ocazia să vadă întreaga dimensiune gastronomică a regiunii Sibiu. Vizitatorii vor putea pleca acasă cu mezeluri produse în Sibiu, brânzeturi locale, vinuri de la crama Gorgandin sau miere din zona Văii Hârtibaciului.

Ambele evenimente culinare sunt deschise publicului între orele 10 și 23.

Evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Sibiu, prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus