X
dancila 2

Viorica Dăncilă spune că pe ea n-a invitat-o nimeni la Summitul de la Sibiu

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că este nemulţumită de atitudinea preşedinţiei, care nu a lansat o invitaţie către premier pentru participarea la Summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, afirmând că acesta este de fapt mesajul transmis liderilor europeni.

“Dacă voi fi invitată, voi merge la Summit. Guvernul a asigurat din punct de vedere financiar Summitul. Mi se pare nepotrivit că tocmai cei care au muncit atât pentru România, care au făcut atâtea lucrări nu au fost invitaţi la Summit”, a declarat Viorica Dăncilă, la Dâmboviţa.

“Când am vorbit la Ateneu eu am adresat un mesaj de unitate, i-am dat posibilitarea preşedintelui României să vorbească, penru că eu am crezut că trebuie să existe consens pe perioadă Preşedinţiei române a Consiliului UE.Nu am fost invitată (n.r.: La Sibiu). Gândiţi-vă că vin toţi liderii europeni. E un mesaj pe care îl vom da pentru întreaga Europă. Cum putem vorbi de unitate când premierul României nu este prezent pentru a putea vorbi despre realizări şi agenda 2019-2024”, a mai spus premierul.

Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de preşedintele Klaus Iohannis iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

21 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  #dt

  pai ce sa cauti tu veorica la sibiu, tu sti vreo limba ca sa poti vb cu liderii europeni? invata sa vorbesti si dupa aceea o sa primesti invitatie

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sufana

  Un sas nesimtit. Veniti, doamna, ca va tinem noi in casele noastre de sibieni adevarati, fiecare mai mare decat toate cele 6 ale lui Iohannis la un loc!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hawking

  Mi teama ca daca vine veorica si se apropie de doamna primar Fodor universul va imploda intr-o gaura neagra. Are si materia o limita iar cele doua doamne cumulate o depasesc.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Johny Beep

  Pai nu se discuta retete de gogonele si nu-i nici cenaclu PSD organizat pe undeva pe la protectia copilului din Teleorman sau la portile vreunui penitenciar.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion Truth

  Aveti grija… acum PSD se victimizeaza si fac pe mieii, ca vin alegerile. Incearca sa determine lumea sa nu participe, sa stea acasa, nu fac valuri.
  Luati aminte la Tariceanu… alta lichea care face pe nevinovatul de ceva vreme, cu gandul la presendentie si la europarlamentare, bineinteles… le tremura chilotii acestor lichele penale acum.
  Asa ca, nu uitati sa va prezentati la vot, ca altfel n-am facut nimic… daca reusesc sa va prosteasca iar cu “linistea” si victimizarile.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  daca vine dancila, va trebuii sa o huiduim, iar raspunsul dansei va fii ca noi huiduim europa, mai bine sa stea acolo !!!

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion Mosu

  Un summit făcut de senilii Europei pt ghioceii ofiliți din România Manea occidentală pt urechi “educate” românești Punct

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mioritza

  Doamna Dăncilă prezidează Consiliul Uniunii Europene (acolo unde merg miniştrii), în timp ce Preşedintele Iohannis prezidează Consiliul European, care este altă instituţie. Deci, sunt două instituţii cu atribuţiuni total diferite. Conform Tratatului de la Lisabona fiecare stat membru are UN SINGUR loc în Consiliul European, loc care este rezervat aceluia care prin Constituţia naţională are mandat de reprezentare a ţării, în cazul nostru Preşedintele Iohannis.
  Doamna Dăncilă NU VA PUTEA FI invitată la lucrările Consiliului European (vezi Tratatul de la Lisabona), dar va putea fi invitată la recepţie şi prezentată de preşedinte, cu un scurt laudatio, celorlalţi membri ai Consiliului European

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  uaskinski aiurel

  ok, toata lumea a priceput cum e cu invitatia si ca Veorika Docila nu are ce cauta la Sibiu nici acu’ nici alta data. problema e cum o facem pe Duamna sa inteleaga si ea ?

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Val jan

  MARGINALIZARI ! USOR DE FACUT DAR CINE PIERDE TOT EL TOVUL INVATATOR NU PROFESOR ….sIBIU SPUNETI VOI , A BUNELOR MANIERE DAR ASTA ARE MANIERE ….TOTUL DE BEOF hA HAHHA

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact