Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

ACTUALIZARE. Salvamont Sibiu: Celor doi ucrainieni găsiți pe Transfăgărășan li s-a recomandat să renunțe la plimbare

ACTUALIZARE. Salvamont Sibiu: Celor doi ucrainieni găsiți pe Transfăgărășan li s-a recomandat să renunțe la plimbare

Actualizare. La solicitarea reporterului Turnul Sfatului, reprezentanții Serviciului Salvamont Sibiu au explicat întâmplarea cu cei doi turiști ucrainieni care au fost surprinși în plimbare cu bicicletele pe Transfăgărășan, în cursul zilei de sâmbătă. Potrivit acestora, situația nu a fost tocmai cum a fost relatată inițial.

În cursul zilei de vineri, o tânără din Ucraina a solicitat sprijinul salvamontiștilor sibieni, întrucât soțul ei se afla în vale, epuizat și cu dureri de stomac. Unul din salvatori a coborât și i-a ajutat pe cei doi să ajungă cu bicicletele și rucsacii la cabana Paltinul, totul încheindu-se fără probleme, relatează Adi David, șeful Salvamont Sibiu. A doua zi cei doi au spus că ar vrea să își continue drumul, cu toate că salvamontiștii le-au recomandat să evite acest lucru. Văzând însă că turiștii au plecat totuși în excursie, unul din salvatorii sibieni l-a anunțat pe Adrian Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, care se afla în zonă cu alți turiști la cota Mădălin, să se uite și după cei doi ucraineni, cei doi turiști nefiind într-o stare gravă, aproape înghețați, așa cum se anunțase inițial.

„Nu s-au certat cu nimeni, nici nu s-a pus problema de așa ceva. Noi doar le-am recomandat să fie prudenți și să evite o plimbare în condițiile meteo existente. Ei au decis totuși să plece, motiv pentru care unul din colegii mei l-a contactat pe șeful de la Salvamont Argeș, care se afla în zonă, pentru a fi cu ochii și pe cei doi turiști, să nu pățească ceva. S-au întâlnit la ieșirea din tunel și i-a ajutat să ajungă la bază”, spune Adi David.
Dat fiind faptul că în zilele următoare se anunță o vreme neprielnică, cu ninsoare, turiștilor li se recomandă să fie prudenți și să anunțe dacă vor să practice sporturi de iarnă în zona Bâlea, anunță sursa citată. Traseul este închis de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac și se poate circula în continuare doar cu telecabina.

Știre inițială. Doi turişti din Ucraina care s-au aventurat cu bicicletele pe Transfăgărăşan au fost găsiţi astăzi aproape îngheţaţi, de către salvamontişti aflaţi la antrenamente, transmite Mediafax. Şeful Salvamont Argeş, Adrian Sănduloiu, a declarat pentru MEDIAFAX că cei doi turişti din Ucraina s-au aventurat cu bicicletele pe Transfăgărăşan, pe un drum închis.

Cei doi turişti erau îmbrăcaţi de vară şi au fost găsiţi aproape înghetaţi pe munte de către mai mulţi salvamontişti aflaţi la antrenamente. „Cei doi tineri se află în concediu cu bicicletele. Erau la Sibiu şi din ce am discutat cu ei s-au certat cu cei de la Salvamont Sibiu şi au plecat spre Argeş. Sunt îmbrăcaţi subţire şi neadecvant pentru această zonă, care este destul de periculoasă. I-am găsit aproape îngheţaţi pentru că la cota 2.000 a şi nins. Norocul lor a fost că ne aflam la antrenamente cu colegii din Bulgaria şi Slovacia şi i-am zărit pe drum. Acum sunt în baza de la Argeş de aproape o oră, sunt în siguranţă”, a spus Adrian Sănduloiu.

Potrivit acestuia, turiştii vor pleca duminică şi vor fi însoţiţi de către salvamontişti până vor ieşi din zona Transfăgărăşanului.

Cei doi tineri aflaţi în concediu vor să îşi continue aventura pe două roţi, ei spunându-le salvamontiştilor că vor să ajungă în Serbia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Johnny

Acum 4 ani

Ce nu scrie in articol e ca aceeasi indivizi au fost recuperati cu o zi inainte de catre salvamontistii sibieni, de pe partea nordica; deci n-au inteles o iota din prima aventura. Ar fi trebuit imbarcati in telecabina cu forta si/sau amendati, sa lase prostiile. Genul de oameni care isi lasa oasele pe munte, din pura prostie. Ea era in adidasi...
Raspunde

Silviu

Acum 4 ani

Ca-si lasa oasele pe munte este problema lor, mai grav este ca-i pun pe altii in pericol incercand sa-i salveze...
Raspunde

adi

Acum 4 ani

Articol nesemnat, deci nimeni nu isi asuma raspunderea pentru prostiile scrise!!! E preluat cu copy-paste de la mediafax, fara citarea sursei! Puteati sa faceti o minima documentare/verificare la Salvamont Sibiu... si ati fi aflat cum sta treaba. Rusine Turnu Sfatului!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus