Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Franța interzice circulația cu trotinetele electrice pe trotuare

Franța interzice circulația cu trotinetele electrice pe trotuare

Autorităţile din Paris au interzis deja circulaţia cu trotinete electrice pe trotuare, iar măsura urmează să se aplice pe întregul teritoriu al Franţei, sancţiunile pentru neconformare fiind amenzi de 135 de euro, a anunţat ministrul francez al Transporturilor, Elisabeth Borne, citat de Mediafax.

În oraşul Paris, circulaţia trotinetelor electrice este deja interzisă. Acum, Ministerul Transporturilor a adoptat noi reglementări referitoare la circulaţia "cu vehicule motorizate", sub incidenţa legii intrând inclusiv trotinetele electrice sau mijloacele de transport monociclu.

Noile reglementări vor intra în vigoare pe întregul teritoriu al Franţei începând din septembrie, a declarat Elisabeth Borne, conform publicaţiilor Le Parisien, Aujourd'hui en France şi Le Figaro. Astfel, potrivit noilor reglementări, persoanele care circulă cu trotinete electrice pe trotuare vor fi sancţionate cu amenzi de până la 135 de euro.

Reglementările figurează într-un proiect de decret elaborat de Ministerul Transporturilor în colaborare cu Ministerul de Interne. Decretul urmează să fie aprobat de Consiliul de Stat din Franţa. Printre noile dispoziţii se numără interdicţia de a circula pe trotuar cu un vehicul care poate depăşi viteza de 25 km/h. Vehiculele electrice de genul trotinetelor vor putea atinge cel mult 50 km/h şi vor rula doar pe piste speciale. Circulaţia trotinetelor pe trotuare va fi interzisă, la fel şi pe şosele.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

MATEI GABRIEL

Acum 4 ani

Paris-ul nu dispune de benzi spéciale şi nici infrastructure NU permite constuirea LOR. LEGEA ESTE TOTAL ABUZIVĂ ; POSIBIL SĂ COPIEZE MODELUL DIN ROMÂNIA ????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus