X
echipa_uvibe (1)

Aplicația care îți arată în timp real unde să te distrezi, creată de un grup de sibieni | FOTO

Câțiva tineri sibieni au creat o aplicație inedită, bazată pe propriile nevoi. Întotdeauna când ieșeau în oraș își dădeau seama că de la o bere sau o cafea nu știau unde să o apuce mai departe. Așa că au decis să ia ei problema și să-i găsească o rezolvare. Așa a apărut aplicația uVibe. Nu s-au oprit însă la Sibiu, pentru că aplicația poate fi folosită oriunde în lume.

Ideea unei aplicații care să îți spună în timp real ce și unde se întâmplă, în orice moment al zilei, în oraș, a venit după ce tinerii, toți programatori, și-au dat seama că atunci când ieșeau în oraș nu prea știau care sunt cele mai animate localuri sau la ce ore este recomandat să meargă într-un anumit loc, să se simtă bine.

„Deși Sibiul este un oraș mic, era foarte greu să aflăm care sunt cele mai animate localuri și la ce oră să mergem. Pierdeam foarte mult timp și bani pe taxiuri ca să vedem cum este în anumite pub-uri, în loc să ajungem direct în locurile unde se distrează lumea”, povestește Alex Cabuz, co-fondator uVibe.

uvibe

Echipa este formată din zece tineri, o mare parte sibieni, ceilalți stabiliți în Sibiu. Toți au găsit însă un front comun – acela de a crea o aplicație care să satisfacă dorințele celor care vor să iasă în oraș și vor să știe exact unde să meargă ca să se distreze. La bază cu toții sunt programatori, spune Alex, unii fiind prieteni mai vechi, în timp ce alții s-au cunoscut la locul de muncă. „Ideea ne-a venit în momentul în care am ieșit la o terasă după o zi de munca și nu știam exact unde am putea merge ulterior. Atunci am văzut nevoia unei astfel de aplicații, care să îți recomande în timp real cele mai bune locații din oraș. Ideile principale ale proiectului le-am pus cap la cap chiar într-un pub, asta după ce am pierdut timp prețios căutând cel mai fain loc din oraș”, povestește și Alexandru Severin, parte a echipei uVibe.

Cum funcționează aplicația

Ghidul urban în timp real, uVibe, așa cum l-au numit băieții, este gratuit, fiind disponibil în Google Play. L-am descărcat și noi, iar procesul este facil – descarci aplicația, o deschizi, te loghezi cu contul de Facebook și îți pornești locația. În doar câteva momente, uVibe îți va spune ce localuri sunt deschise, precum și ce procent de bărbați și femei se află în acest moment în pub sau club. În funcție de preferințe, vei putea să alegi să urmărești anumite localuri și să anunți că mergi în acel loc, apăsând butonul „Going”.

„Te ajută să găsești cele mai bune locuri de ieșit în oraș, în cel mai convenabil moment, furnizându-ți informații în timp real, de la utilizatori reali. Vei descoperi, localuri, pub-uri și locații pentru activități în aer liber din orașul tău, pe care mai apoi le poți sorta și filtra în funcție de nevoile tale. De asemenea, poți verifica raportul dintre numărul de băieți și fete dintr-un anumit local, vizualiza cele mai recente fotografii și îți poți anunța prietenii unde urmează să ieși în oraș”, explică echipa.

uvibe sibiu (3)

Aplicația are deja peste 6.000 de utilizatori din șase țări: România, Germania, Marea Britanie, Olanda, Spania și Statele Unite, având o bază de date cu peste 220.000 localuri din 6.945 de orașe din 161 țări. Potrivit creatorilor aplicației, uVibe va avea în curând un modul de mesagerie, precum și unul prin care poți participa gratuit la tururi customizate din anumite orașe (city tours, pub crawling).

Prima variantă a aplicației a fost creată într-un week-end, spun băieții. Apoi au mai lucrat patru luni la varianta Beta și în septembrie 2018 au reușit să lanseze oficial aplicația. O lună mai târziu, gașca a fost selectată să participe la programul de accelerare de start-up-uri din București, Techcelerator, în cadrul căruia au primit și o primă investiție de 25.000 de Euro, pentru a continua să lucreze la proiectul lor.

uvibe sibiu (2) uvibe sibiu (1)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Regiunea Trans Silvania

  exceptionala si utila inventie. Arata cumva si de unde se obtin banii pentru distractie ? de pilda un loc de munca ?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion ionescu

  Adecarul e ca la cat de putine optiuni exista prin Sibiu, nu e nevoie neapărat de o aplicatie, ne descurcam si “la pas”, cum s-ar zice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact