X
Donald-Tusk-1

Donald Tusk către liderii UE: Vă propun să adoptăm Declaraţia de la Sibiu

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a transmis, luni seara, o invitaţie către liderii din cele 27 state UE care vor veni la Sibiu, să se alăture acestuia pentru a discuta planurile Uniunii din următorii ani şi să formuleze Agenda Strategică a UE pentru 2019-2024.

“Ne vom întâlni în Sibiu de Ziua Europei pentru a discuta planurile strategice pentru Uniunea din anii viitori. În acest context, voi propune să adoptăm Declaraţia de la Sibiu, prin care să trimitem un mesaj de unitate şi încreder în acţiunile noastre comune. Includ, în linii mari, Agenda Strategică pentru următorii cinci ani. Ca urmare a discuţiilor din Sibiu, vom formula Agenda Strategică a UE 2019-2024, care va fi adoptată de către Consiliul European din iunie. În ceea ce priveşte demersul întâlnirii, ne vom întruni la Primăria Sibiu la 12.30, începând cu schimbul obişnuit al opiniilor cu Preşedintele Parlamentului European Tajani, urmat de o fotografie de familie în frumoasa Piaţa Mare (atât cât ne permite vremea). Ne vom întâlni apoi la Palatul Brukenthal pentru un dejun de lucru dedicat poziţia Europei în lume. Pentru sesiunea de lucru de după-amiază ne vom întoarce la Primăria Sibiu, unde vom discuta provocările interne cu care se confruntă Uniunea. Mă aştept să finalizăm până la ora 18.00”, transmite Donald Tusk, ataşând Agenda Strategică a UE, în linii mari, pentru următorii cinci ani.

Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de preşedintele Klaus Iohannis iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   @Nela Furdui

   Comentariul tau a picat ca o manusa!Reprezinti copia fidela a votantului actualei coalitii de guvernare:fara minte,fara educatie dar obraznic si arogant si cu pretinse aere de ironie si spiritualitate.Ironizandu-l pe acest mare politician nu poti arata decat micimea si nemernicia unui ZERO barat!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact