Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

De Ziua Europei, Sibiul, prin cele două summituri, devine centrul Europei

De Ziua Europei, Sibiul, prin cele două summituri, devine centrul Europei

Sibiul revine în atenția întregii lumi găzduind prin Președintele Klaus Johannis cel mai mare eveniment politic european al anului: Summitul UE, anunță deputatul liberal Nicolae Neagu într-un comunicat de presă. ”La data de 9 mai 1950 ministru de externe francez al acelei perioade Robert Schumann, prin declarația ce-i poartă numele propunea o nouă formă de organizare a statelor Europei, o Comunitate Supranațională, acceptată de liderii de atunci ai celor mai puternice state europene: Jean Monnet, Charles de Gaulle, Alcide de Gasperi și Konrad Adenauer, fondatorii Uniunii Europene de astăzi. În anul 2007, Sibiul Capitală Culturală Europeană deschidea porțile României care adera pe 1 ianuarie la UE. Astăzi în apropierea, încă a proaspetei sărbători a 100 de ani de Românie modernă, Sibiul revine în atenția întregii lumi găzduind prin Președintele Klaus Johannis cel mai mare eveniment politic european al anului: Summitul UE! Și ca sărbătoarea să fie completă, iată că prin implicarea Partidului Național Liberal, Sibiul găzduiește și Summitul PPE (Partid Popular European), coloana vertebrală a deciziei ce se va lua la Summitul UE, știind că PPE este partidul majoritar al Parlamentului European, dând și Președintele Consiliului European și al Comisiei Europene, în plus majoritatea șefilor de stat și de guvern ce vor fi prezenți la Sibiu provin din partide politice membre ale Partidului Popular European ( PPE)”, susține deputatul liberal.

Summitul UE, reuniune a liderilor europeni, va fi prezidat de Președintele Consiliului European, Donald Tusk, în prezența președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker și a președintelui Parlamentului European: Antonia Tajani. Agenda actuală a fost convenită în iunie 2014 de către Consiliul European și conform informațiilor din pagina oficială aceasta se axează pe cinci domenii prioritare: Locuri de muncă, creștere  economică și competitivitate; Politicile privind energia și clima; Libertate, securitate și justiție; Siguranța cetățenilor UE; UE ca factor mondial puternic. ”Consolidarea unei Uniuni a securității efective și reale, actualizarea, modernizarea, digitalizarea pieței unice europene, aprofundarea uniunii economice și monetare și transformarea pieței europene a forței de muncă îm piață unică, promovarea cu fermitate a valorilor comune care stau la baza Uniunii Europene- statul de drept, politica fiscală echitabilă, serviciile de sănătate de înaltă calitate și accesibile tuturor, valorificarea potențialului de securitate energetică, creșterea rolului consolidat al monedei Euro în lume, toate acestea vor fi subiecte angajate în discuțiile liderilor europeni ele regăsindu-se și în agenda Președenției României a Consiliului UE cât și în agenda Comisiei Europene”, susține liberalul.

Summitul PPE, prezidat de președintele Joseph Daul, din aceeași perioadă

de la Sibiu, găzduit de președintele PNL – Ludovic Orban, vine să întărească poziția liderilor europeni prezenți la Summitul UE, știind că după alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, așa cum arată barometrul intenției de vot, PPE rămâne majoritar în Parlamentul de la Bruxelles și va asigura Președenția Comisiei Europene prin Manfred Weber liderul actual al grupului PPE din Parlamentul European care va fi și el, probabil, prezent la Sibiu.  „În aceste condiții, Sibiul revine în vârful mediei informale europene și  am

convingerea că, prin președintele Klaus Johannis România va marca pasul spre progresul european și va atinge în perspectiva imediată ținta de integrare europeană: Schengen, fonduri de coeziune ,investiții europene în economie, siguranța unei vieți decente, redobândirea demnității națiunii române într-un stat al legii!”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus