X
micu barza

Un pui de barză, salvat din flăcări de voluntarii din Cristian: „Era mic, ud și mirosea a fum”

Asociația „Prietenii Berzelor” din Cristian, județul Sibiu, continuă să atragă atenția asupra activității sale – cea de salvare a berzelor, dar și a altor animale abandonate sau aflate în suferință. „Cu drag pentru barza albă” este un proiect înscris la Maratonul Internațional Sibiu, iar pentru a aduna cât mai mulți susținători, sibienii care au grijă de aceste păsări au amintit despre cum au salvat un pui dintr-un incendiu.

„Micu a fost preluat de noi, dintr-un cuib ce tocmai luase foc. Când am ajuns noi, părinții lui se învârteau deasupra cuibului în flăcări. După ce au stins incendiul, pompierii au urcat la cuib. Au găsit un ghemotoc de barză “mic, ud și care mirosea a fum”. Cuibul respectiv fusese construit de berze direct pe firele de curent electric. Datorită unui scurt-circuit a luat foc. MICU a fost norocos. A crescut la noi și a plecat împreună cu ceilalți pui ai noștri. Dar alți pui nu sunt la fel de norocoși. De câțiva ani construim suporturi pentru a le ajuta să cuibărească în siguranță. Proiectul nostru “Cu drag pentru barza albă” înscris anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu are nevoie de susținere pentru a putea construi înca 15 suporturi pentru cuiburile berzelor din județul Sibiu”, scriu reprezentanții asociației pe pagina lor de Facebook.

Fondatoarea ONG-ului este Miruna Grițu. Și în acest an a înscris proiectul „Cu drag pentru barza albă” la Maratonul Internațional Sibiu. Anul trecut, datrită banilor adunați de la alergători și susținătorii proiectului s-a reușit strângerea sumei necesare construirii a 19 suporturi pentru cuiburile de barză albă din județul Sibiu, adică în 19 cuiburi berzele au cuibărit în siguranță.

cuiburi pentru berze

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact