Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Comunitățile rurale, în centrul atenției la Muzeul ASTRA, în weekend

Comunitățile rurale, în centrul atenției la Muzeul ASTRA, în weekend

În perioada 10-12 mai, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va continua evenimentul Europa Rurală. De asemenea, va avea loc Ziua Națională a Costumului Tradițional din România.

Europa Rurală cuprinde o serie de activități organizate pentru a marca Ziua Europei. Mai jos veți găsi programul complet precum și locațiile exacte ale atelierelor. Program ateliere 10 -12 mai 201911_page-0001

În cadrul inițiativei Europa Rurală este programat și Târgul comunităților rurale. Cultură şi gastronomie locală din Țara Oltului – comunitatea din Racovița. Ediția a XVI-a. Târgul va avea loc duminică, 12 mai, între orele 10-16, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber. Gospodarii din Racovița vor pregăti aici ciorbă acră de vițel, tocană acră, orez cu lapte. În același timp, vor avea loc aici patru ateliere meșteșugărești interactive – pictură, împletit colți, fierărie și sculptură. La acest eveniment va fi prezent cu preparatele sale tradiționale și dl David Daniel Limbășan, un promotor al rasei de porci mangalița. De asemenea, ansamblul Doruleț din Racovița va susține un concert cu cântece populare.

ZiuaCostumului 2019

Dumincă, 12 mai 2019, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, va avea loc cea de a II-a ediţie a Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România. Cu acest prilej, intrarea va fi gratuită în Muzeul în aer liber pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular autentic (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă) avizat de către specialiștii muzeului. Veți regăsi un comunicat de presă în attach.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus