X
59982997_625501807967631_724459746161065984_n

După 7 ani, Liga 1, din nou pe Municipal. Hermannstadt – Chiajna 1-0

Alergați de la spate de peste 4.000 de spectatori, FC Hermannstadt a reușit să o victorie care mai dă speranțe pentru încă un sezon în Liga 1. Blănarul a înscris în minutul 33, după o pază a lui Jazvic.

Sibiul se reîntoarce la fotbalul din prima ligă după 7 ani fără câteva zile. Ultimul meci de Liga 1, înaintea acestei partide, s-a desfășurat pe municipal pe 18 mai 2012. Atunci FC Voința își lua la revedere de la prima ligă după un succes, 3-1, în fața CS Mioveni. Din echipa de atunci a Sibiului făceau parte Tătar și Dîlbea, care au apărut titulari și în echipa de astăzi la FC Hermannstadt.

Partida de astăzi s-a desfășurat sub greutatea poziției din clasament. Față de celelalte partide din play-out, s-a văzut că jucătorii sibieni sunt mai motivați, având în spate sprijinul suporterilor. Presiunea fanilor a pus însă și presiune pe echipa sibiană, aceasta văzându-se cel puțin la finalizare. Sibienii au avut nu mai puțin de cinci bare. Sibienii au lăsat impresia că în alte condiții ar fi avut un meci ușor în fața acestui adversar. Conform statisticilor, Hermannstadt a avut 8 ocazii de gol, față de doar 3 ale jucătorilor din Chiajna.

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt a urca o poziție în clasamentul provizoriu al etapei intrând pe locul de baraj. Sibienii strâng 22 de puncte și se apropie de plutonul de echipe ”relaxate” de la mijlocul clasamentului play-out-ului.

Etapa viitoare, sibienii se pot reîntâlni din nou cu Liga 1 pe Municipal. Miercuri, de la ora 18 FC Hermannstadt va juca acasă cu Dinamo București. Dealtfel, la meciul de azi din SIbiu a fost prezent și antrenorul dinamoviștilor, Mircea Rednic, semn că nu ia în glumă meciul de miercuri. Cu o victorie la mijlocul săptămânii, sibienii ar lua o opțiune serioasă pentru rămânerea în prima ligă.

 

ECHIPELE  DE START

Hermannstadt: Căbuz – Mățel, Dandea, I. Stoica, Dâlbea, Tătar – Offenbacher, L. Dumitru, Jazvic – Serediuc, Blănaru

Rezerve: Niga, Mijuskovic, Ascinte, Abdurahimi, Popovici, Tsoumou, Lendric

Antrenor: Vasile Miriuță

Absenți: Biel Company, Pârvulescu, Pedro Moreira (accidentați)

Chiajna: Râmniceanu – Bărboianu, A.Marc, Cadamuro, A. Radu – Grădinaru, Ropotan, Koutroumpis, P. Ivanovici – Bawab, Moussa

Rezerve: Greab, Meira, M. Cristescu, Nivaldo, Stănică, Gorobsov, Paliu

Antrenor: Adrian Falub

Absenți: Alexe, Albu, Fota, Guessan, Iloki (accidentați)

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei) / Asistenți: Vasile Marinescu (București) și Ciprian Danșa (Satu Mare)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  Pe bune? În alte condiții meciul ar fi fost mai ușor? Cum, cu stadion gol, în alt oraș, ca pana acum? Cârcotașilor.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionut

  @Redactia:sesizez faptul ca reprezentantul Pro Romania in Bej Sibiu este desemnat de AEP si presdinte al sectiei de votare nr 24 din Sibiu,e vorba de Danila Iulian,va rog sa verificati sibdumneavoastra!Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sport
 • Contact