Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Sibiu, ai încredere în revolta ta pentru dreptate!

Sibiu, ai încredere în revolta ta pentru dreptate!

Civilizația și respectarea regulilor sunt în ADN-ul Sibiului. Orice sibian știe și simte cum s-a ridicat și cum a rezistat cetatea sa de-a lungul secolelor: prin respectarea legilor şi a regulilor comunității. Doar în acest fel s-a putut consolida civilizaţia burgului, doar aşa s-au construit punţile de încredere şi de solidaritate. Iar aceste valori au devenit, în timp, mai puternice decât orice zid de apărare al cetăţii.

Sibienii au păstrat tradiţia respectului față de reguli. Detectăm asta foarte simplu: mai ales în ultimii ani, marcaţi de atacuri constante şi perfide la adresa Justiţiei române, am văzut cu toţii cât de puternic este instinctul de apărare a legii, cum au reacţionat prompt şi într-un număr cu adevărat impresionant. Vă amintiţi, cu siguranţă, de zecile de mii de oameni protestând la momentul Ordonanţei 13 date de infamul Iordache, vă amintiţi de energia strângerii semnăturilor pentru campania sprijinită de USR - “Fără penali în funcţii publice”. Da, aceste atitudini sunt gesturi reflexe ale unor oameni ce ţin la valorile comunităţii lor.

Suntem cu toţii afectaţi de hoţie, de birocraţie şi mai ales de robinetele prin care se scurg banii ţării. Să nu vă lăsaţi convinşi de nimeni că nu sunt bani! România este văzută conform ultimului raport MCV drept cea mai coruptă ţară din Uniunea Europeană, având pierderile provocate de acest flagel al hoţiei ce depăşesc 15,6% din PIB. Asta înseamnă aproximativ 39 de miliarde de euro în fiecare an. Imaginaţi-vă că această sumă înseamnă de 9 ori bugetul Educaţiei sau, dacă doriţi să priviţi altfel, suma aceasta înseamnă că fiecare român pierde anual aproximativ 2000 de euro din propriu buzunar.

Acum, după aceşti ani de constantă hăituire la adresa Justiţiei, vine în sfârşit momentul primului vot, votul european, momentul în care, pentru civilizaţia şi valorile noastre europene, putem sancţiona în mod categoric toate derapajele puterii actuale. Gândiţi-vă: cum ar fi ca și România să urmeze modelul secular al Sibiului? Cum ar fi să avem o țară puternică și unită precum  a fost cetatea noastră?

Suntem convinşi că simţiţi nevoia unei schimbări radicale. Asta o simţim şi fiecare dintre noi, cei din Alianţa USR-PLUS. Pentru aceasta facem politică, pentru a repune ţara pe şine, pentru a demonstra tuturor că există şi o cale a onestităţii şi a competenţei. Doar aşa putem pune bazele României care încet-încet se va însănătoşi.  Aveţi încredere în revolta voastră pentru dreptate, aveţi încredere că şi noi simţim acelaşi lucru.

Împreună, fără hoţie, vom ajunge departe!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

in ADN al meu nu! si sint sibian de peste 45 de ani vorbitzi numa in numele dcs. manipulare politica
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

yyy

Acum 4 ani

esti sibian "de peste 45" de ani adus...de unde? e clar ca nu prea ai habar ce inseamna ADN...
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 4 ani

Propagandă ieftină
Raspunde

???

Acum 4 ani

Asa, sa zicem ca veți câștiga alegerile. Cum veți redresa România? Concret care sunt masurile pe care le veți lua. Asta trebuie sa ne prezentați spre a ne convinge. Nu sa ne tot puneți placa cu corupția,dreptatea și alte nerozenii.Vreți doar sa invrăjiți oamenii unii împotriva altora sa creați violente si anarhie?
Raspunde

Juncker

Acum 4 ani

ADN ul Sibiului - ma tavalesc de ras !!! minte bolnava a unor sibieni - atat !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus