X
panouri-solare

Panourile solare se pot monta fără autorizație de construcție. Amendament trecut de comisii în Camera Deputaților

Comisiile pentru industrii, juridică şi administraţie publică ale Camerei Deputaţilor au stabilit astăzi că montarea pe clădiri a panourilor fotovoltaice şi solare să se poată face fără autorizaţie de construire. Conform textului adoptat, se poate executa fără autorizaţie de construire montarea pe acoperişul clădirilor de panouri fotovoltaice – pentru producerea energiei electrice şi sau panourile solare pentru încălzirea sau prepararea apei calde, cu înştiinţarea prealabilă a autorităţilor administraţiei publice locale şi cu respectarea legislaţiei în vigoare, scrie economica.net.

Amendamentul introdus la Legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a fost motivat de preşedintele Comisiei pentru industrii, Iulian Iancu, ca fiind pentru deblocarea programelor de investiţii pentru dezvoltarea domeniului de producere a energiei electrice pentru autoconsum. “Permitem montarea pe acoperişul construcţiilor a panourilor fotovoltaice şi panourilor solare pentru producţia de apă, nu atingem cu nimic substanţa legii construcţiilor din România, aducem un instrument în favoarea cetăţenilor României”, a spus Iancu.

Ciprian Roşca, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, a afirmat că MDRAP nu susţine adoptarea sub această formă a proiectului, subliniind că panourile trebuie montate cu autorizaţie.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Anonymus

    ce inseamna: “…trecut de comii în Camera…” asa ati invatat la jurnalistica ca se scrie corect gramatical sau v-a fost foame? ca de corector de redactie si redactor sef a trecut se pare ca prin branza… Vai si amar de el jurnalism in Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact