X
mama streza

A murit mama Mitropolitului Ardealului. Viorica Streza va fi înmormântată joi, la Sâmbăta de Sus

Viorica Streza, mama Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a trecut la cele veşnice în după-amiaza zilei de luni. Aceasta s-a născut la data de 24 octombrie 1929 în localitatea Sâmbăta de Sus, anunță Bună Ziua Brașov.

A dat naştere la 4 copii, dintre care fiul cel mare a devenit actualul Mitropolit, iar una din celelalte trei fete a murit la vârsta de 3 luni.

Soţul i-a murit la vârsta de 38 de ani, în 1961. A crescut singură 3 copii. Tot ea a ajutat şi la creşterea celor 5 nepoţi, copiii părintelui Mitropolit, rămas văduv după decesul soţiei sale.

Ultimii ani ai vieţii i-a petrecut la Sibiu, în grija fiului său, locuind până în ultima clipă a vieţii lângă Catedrala mitropolitană. În ultimii doi ani a fost imobilizată la pat.

Trupul neînsufleţit va fi adus miercuri de la Catedrala Mitropolitană Sibiu la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, unde, la ora 17.00, va avea loc o slujbă de pomenire. Slujba de înmormântare va avea loc joi, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Sâmbăta de Sus, la ora 12.00, urmată de masa de pomană, la ora 14.00.

Foto: Bună ZIua Brașov

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact