Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Fabrică Volkswagen în România? Compania a început negocierile concrete

Fabrică Volkswagen în România? Compania a început negocierile concrete

În ciuda zvonurilor din ultima perioadă, România se află în continuare pe lista scurtă pentru construcția noii fabrici Volkswagen din Europa de Est.

Volkswagen va demara discuţiile pentru o nouă fabrică multibrand (Skoda şi Seat) în Europa de Est, unde ar urma să fie produse modelele grupului german, a anunţat luni VW, după obţinerea aprobării Board-ului de supervizare şi al conducerii pentru acest proiect, valoarea investiţiei fiind evaluată la aproximativ un miliard de euro, transmit Reuters şi Automotive News. Bulgaria, Serbia şi Turcia ar avea cele mai mari şanse, dar şi România mai poate trage speranţe că ar putea prinde investiţia gigantului auto.

VW va începe "negocieri concrete" pentru unitatea din Europa cu potenţialele locaţii rămase pe listă, se arată într-un comunicat al grupului german. Conform informaţiilor din presă, cele mai mari şanse pentru a câştiga investiţia le au Bulgaria, Serbia şi Turcia, dar, la sfârşitul lunii martie, proprietarul Auto Cacak, Milenko Kostic, dealer al Skoda în Serbia, a declarat pentru publicaţia sârbă Vecernje Novosti că Volkswagen ar putea să-şi mute în Serbia fabrica din Ucraina, dar că pe lista nemţilor se află şi România, Bulgaria şi Turcia, scrie economica.net.

Pe 18 noiembrie, şeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022. Presa din Bulgaria şi Serbia a scris în mai multe rânduri că Bulgaria, Serbia, România şi Turcia sunt ţările vizate de compania nemţească pentru investiţia ce înseamnă o uzină care ar urma să aibă 5.000 de angajaţi, unde vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, acestea fiind în prezent fabricate la Kvasiny (Cehia).

Volkswagen ar putea să-şi mute în Serbia fabrica din Ucraina, a afirmat Milenko Kostic, proprietarul Auto Cacak, dealer al Skoda în Serbia, pentru publicaţia sârbă Vecernje Novosti, transmite Tanjug. Uzina din Ucraina, aflată în apropiere de graniţa cu România, produce câteva modele Skoda. Conform omului de afaceri sârb, pe listă se mai află România, Bulgaria şi Turcia.

Unitatea nu a reuşit să îndeplinească aşteptările, a explicat Milenko Kostic, adăugând că reprezentanţi ai Volkswagen şi Skoda l-au contactat pentru a evalua climatul de afaceri din Serbia.

"Ei s-au informat de nivelul salariilor, calificarea forţei de muncă şi de tot ce ţine în general de condiţiile de afaceri", a afirmat Kostic.

"Acum e doar un zvon, dar se va concretiza", a declarat Kostic, adăugând că pe lista potenţialelor destinaţii pentru mutarea fabricii se află Bulgaria, Turcia şi România.

Volkswagen a mai anunţat pe 13 mai 2019 că va investi aproape un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) pentru a produce baterii pentru vehiculele electrice în landul Saxonia Inferioară, Germania, şi va căuta să simplifice structura grupului prin divizarea sau vânzarea unor unităţi.

De asemenea, vor fi reluate pregătirile pentru oferta publică iniţială (IPO) a diviziei sale de camioane, Traton, amânată din cauza condiţiilor volatile de pe piaţă.

În ianuarie, Volkswagen anunţa că va produce baterii pentru vehiculele electrice şi staţii de reîncărcare în Germania, pregătindu-se pentru producţia de masă a acestui tip de automobile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

miki maus

Acum 4 ani

In conditiile de fata, climatul politic instabil din Romania nu ne pune intr- o lumina buna
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus