Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Singurul supravieţuitor al Holocaustului Românesc, la Astra Film Cinema

Singurul supravieţuitor al Holocaustului Românesc, la Astra Film Cinema

Filmul Nussbaum 95736 relatează povestea emoționantă a tânărului clujean László Nussbaum, deportat în lagărul Auschwitz-Birkenau. Evenimentele au loc în timpul celui de-al doilea război mondial și înfăţişează atrocităților naziste prin care trece o familie de evrei din România.

Filmul rulează Joi, 16 Mai, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

László Nussbaum era doar un adolescent când el și familia sa au fost izolați în ghetoul clujean, ca mai apoi să fie deportați în lagărul Auschwitz-Birkenau, din care s-a mai întors doar el.

Nussbaum 95736, documentarul lui László Csibi, porneşte de la o serie de interviuri cu tânărul supravieţuitor, urmărind întâmplările acestuia din momentul deportării și până la întoarcerea sa din lagăr.

Nussbaum 95736 rememorează un episod tragic din istoria României și a Europei, descriind lupta pentru supraviețuire a deținutului cu numărul 95736 din lagărul nazist, spunând totodată o poveste despre iertare și despre zonele întunecate ale naturii umane.

Nussbaum 95736, regia Csibi László, România, 2017, 51 min.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 15 minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0269.202.430

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus