Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Codruța Koveși, în Financial Times: „Sunt atât de multe mituri despre mine”

Codruța Koveși, în Financial Times: „Sunt atât de multe mituri despre mine”

Publicația americană Financial Times a realizat un interviu cu fosta șefă a DNA, Laura Codruța Koveși, despre acuzațiile de abuz de putere la adresa sa, despre candidatura sa la funcția de procuror-șef al UE, dar și despre lupta anticoruție din România.

Laura Codruța Koveși crede că problema corupției ține de mentalitatea individuală.  „Odată, un jurnalist a întrebat locuitorii unui oraș de ce au ales primarul respectiv. Răspunsurile au fost uimitoare: spuneau că acesta a luat mită, dar nu așa mult ca alții sau că a luat mită, dar a construit un parc frumos. Acest lucru arată mentalitatea noastră”, a explicat fosta șefă a DNA, precizând că oamenii au nevoie de educație juridică.

„A încercat cineva să vă mituiască în birou?”, a întrebat-o jurnalista pe Koveși. „Nu. Sunt atât de multe mituri despre mine, înct nu cred că cineva măcar s-ar fi gândit să încerce”, a răspuns aceasta.

Vorbind despre liderul PSD, Liviu Dragnea, Kovesi a dat de înțeles că învinuirile care i s-au adus în ultimele luni din partea reprezentanților puterii „n-au putut fi făcute de o singură persoană”: „În toată cariera mea n-am avut nicio sancțiune disciplinară. Anul trecut am avut patru. Coincidență? Un om nu poate să facă toate aceste lucruri”.

Comentând candidatura sa pentru funcția de procuror-șef al UE, nou creată de Bruxellles, respectiv lipsa de susținere a oficialilor de la București, Laura Codruța Koveși a recunoscut că a rămas să lupte singură împotriva Germaniei și Franței (aceste țări nu susțin candidatura acesteia - n.n.). „Ok, e puțin dificil, dar eu am susținerea românilor. Această muncă nu este doar pentru mine, ci pentru țară, pentru sistemul de justiție și pentru toți românii care cred în lupta anticorupție”, a concluzionat fosta șefă a DNA.

Întregul interviu poate fi citit aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Muc the little

Acum 4 ani

Stimata doamna, mai usor cu demagogia. Abuzul de puterea inseamna sa ai puterea ( conferita de lege ) dar s-o folosesti ca un neghiob iar asta nu inseamna bani sau foloase neaparat ci pur si simplu tine doar de " muschi ". Tu daca voiai sa faci dosar cuiva il faceai. Nu te tinea nici o " jena " daca se stabilea ca cel trimis in judecata nu e vinovat ( de instanta ) asta era. Nu te durea capul, nu te pedepsea nimeni cu nimic. Tu aveai legal dreptul de a face dosare si a le duce in instanta. Atat. Auzi fată, in mediul privat e o chestie de se cheama " criterii de performanta " nu faci performanta, pa ! La stat nu exista, la stat totul se cheama putere. Mai usor cu pianul. .... Un strungar tre sa faca 20 de piese cu marja de rebut de 1 piesa. Daca rebuteaza 2 nasol, pleaca acasica. Tu daca trimiti 10 dosare la instanta si la 9 se da solutie de nevionovatie, nu se intampla nimic, iti vezi linistita de treaba. Ai prins ideea? Ce zici tu e ok cu o conditie, sa se refere la altii nu la activitatea ta de aia ziceam de demagogie
Raspunde

@Muc si ...

Acum 4 ani

Amice,esti contaminat rau!Uita-te mai bine la desene animate sau la filme documentare!Antena3 si RomaniaTV iti fac rau si nu le intelegi!Nimeni din lume intreg la minte nu poate pune botul la ineptiile,aberatiile si minciunile acestor impostori.Spusele lor nu se confirma in realitate decat poate in mintea unor indivizi fara logica si fara simt al realitatii!
Raspunde

Colega

Acum 4 ani

...oau , oau !!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

tanti marioara

Acum 4 ani

Dar de Sebastian Ghita ati fost indragostita?
Raspunde

Muc the little

Acum 4 ani

....Cum sa spun eu sa nu fiu inteles gresit. ....eu n-am nimic cu dna Kovesi. Nici ca persona nici ca profesionista. Ceea ce insa ma scoate sin minti este cretinismul multora care vad in ea o Messia a Justitiei, un stalp de moralitate si integritate pe care societeatea romaneasca sa se sprijine. ...si alte virtuti de astea. .. Bai, ar trebui sa intelegeti ca NIMENI dar absolut NIMENI nu ocupa o functie ca ce a detinuta de dna Kovesi fara sa fie SLUGA unor oameni extrem de influenti ( politic, economic. ..) si care ii dau din cand in cand cate o partitura pe care sa o cante. Cum falseaza o nota, cum PA ! Deci demagogia de care vorbeam in postarea mea anterioara se referea la vorbele aiurea spuse de LCK Care stie ca a " fluierat in Biserica " ca de aia cei care au pus-o pe scauneleul pe care a stat au si dat-o jos, iar acum o freaca cu " sustinerea romanilor " si alte abureli de adormit copii.... Codruțaaaaaaaa! Daca românii aia de care vorbesti ca te sustin si care fac impresie mai mult prin online decat live, te sustin cu adevarat sau te scuipa-n ochi NU ARE NICI O IMPORTANTA! procuror european ajungi doar daca niste tipi super bogati si super influenti vor. Daca nu CV-ul tau e fix-pix iar simpatia unor a e apa de ploaie. Tu , fata desteapta stii toate astea dar continui sa pozezi in preacurata justitiei. Ce naiba, te stiam fata dintr-o bucata. ....
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Kovesi a fost inlaturata prin frica si slabiciunea unui presedinte(Iohannis) si prin obraznicia fara margini a unui ministru(Toader) care s-a facut luntre si punte pentru a o indeparta!Si cu concursul pe fata a celei mai corupte institutii a statului-CCR!Nu se confirma nici una din probele acuzarii,toate fiind "fabricate"de un infractor(Ghita) si de o sluga a PSD-ului(Adina Florea)!Cred ca ati vazut confirmarea dar,oricum,zarurile au fost aruncate!
Raspunde

Livu Fugaru

Acum 4 ani

Normal ca PSD-ul ... acea grupare interlopa care conduce Romania, arunca galeti si macarale de rahat inspre persoana care a indraznit sa se atinga de caracatita diavoleasca pe care au asezat-o peste Romania, din 1990 pana azi... sau mai bine zis din 1946 ca tot aia sunt. Sa speram ca le vine romanilor mintea la cap, ies la vot si trimit in istorie si puscarii pe acesti banditi interlopi care s-au adunat sub aceasta denumire, PSD si partial ALDE... alt cap al hidrei, mai mic, dar la fel de veninos.
Raspunde

Muc the little

Acum 4 ani

Voturile le numara tot ei........ Nu mai avem fratilor din pacate nici o sansa. ..... Mi am pierdut orice speranta in normalitate, in mai bine n-am avut iluzii Stiu ca poate postarile mele induc ideea unui hater ori mai rau PSD-IST. Nu sunt nici una nici alta. Mi se rupe de principii civice de virtuti cetatenesti si alte frectii de pura teorie. Taică-miu e pensionar si merge in piata si vrea sa isi ia rosii si castraveti si fructe, si daca vrea sa manance zilnic chestiile astea nu poate pentru ca sunt extrem de scumpe. Aici vine revolta mea, ca omu asta si alte milioane ca el nu isi pot permite un minimum de viata decenta, in loc de PSD poate fi PNL sau USR sau PLM sunt sigur ca rosiile ar fi la fel de catastrofice la pret , Daca pica PSD ul si o sa fie tot nasol si greu imi dati voie sa ma duc sa arunce guvernul in aer? Sau o sa ma obligati sa o sustin pe Kovesi sau pe X nulitate care spune vorbe frumoase despre principii inaplicabile. Bai sa stiti ca mi se rupe de dreptul la vot si de procedurable penala daca rosii le sunt 3€ kilu. ...In Romania!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus