X
sveatosclav vakarciuk

După victoria unui comedian la prezidențiale, liderul unei trupe celebre din Ucraina a anunțat crearea unui partid

Liderul unei trupe celebre din Ucraina a anunțat că își creează un partid politic pentru a participa la următoarele alegeri parlamentare de la Kiev. Anunțul a venit după victoria actorului de comedie Volodimir Zelenski în scrutinul de pe 21 aprilie.

Sveatoslav Vakarciuk este liderul trupei „Okean Elzî” (în ucr.: Океан Ельзи), cea mai de succes și populară trupă rock din Ucraina, fondată în anul 1994. Acesta a anunțat pe 16 mai 2019 crearea Partidului „Holos” („Vocea” – trad.), cu care intenționează să se înscrie în alegerile parlamentare din toamna acestui an, conform unui comunicat de presă al noii formațiuni.

Din partid fac parte un fost ministru al Justiției din Ucraina, dar și fostul șef al oraganizației «Transparency International Ucraina», Iaroslav Iurcișin.

După cum transmite BBC, în comunicatul de presă al partidului se menționează că „nu va lua niciun ban de la oligarhi și că acesta va fi finanțat într-un mod transparent de către oameni de afaceri cinstiți și de ucrainenii simpli”. Acum partidul se află în proces de înregistrare.

„Rusia ne subminează securitatea… iar vechii politicieni ne sugrumă din interior. Noi, Partidul „Vocea”, mergem în Parlament să distrugem vechea politică și să creăm alta nouă. O politică ce ne va aduce nouă tuturor schimbări reale”, îl citează Interfax-Ucraina pe Vakarciuk.

Între timp, astăzi, la Kiev, coaliția parlamentară majoritară s-a destrămat.

Sveatoslav Vakarciuk a anunțat că se implică în politică în ianuarie 2019. Mai întâi, au fost zvonuri că va candida la funcția de președinte, însă acesta a negat informațiile. În februarie, liderul trupei „Okean Elzî” a declarat că ia în calcul participarea în scrutinul parlamentar.

Vakarciuk a mai fost ales deputat în Rada Supremă de la Kiev în anul 2007, când a candidat pe lista blocului condus de fostul președinte Victor Iușcenko. Acesta și-a depus mandatul după un an din cauza „luptei imorale pentru putere contrar intereselor naționale”.

Ascultați mai jos o selecție a unora dintre cele mai populare piese ale trupei „Okean Elzî” conduse de Sveatoslav Vakarciuk.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    dancp2

    da romanii,ungurii,slovacii etc din ucraina NEKSAM DREPTURi
    numi lb si scris ucrainian!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    no atuni NEKSAM UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact