Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Echitatea în educație. Conferință la Sibiu

Echitatea în educație. Conferință la Sibiu

Specialiști din Spania, Anglia și Italia, alături de omologii acestora din România, s-au reunit la Sibiu în cadrul unei conferințe care a avut drept principal subiect promovarea echității în educație.

Demarat din luna septembrie a anului 2017, proiectul ”Supporting Opportunity in Schools: Promoting Educational Equity” (Oportunităţi de sprijin a şcolilor: promovarea echităţii în educaţie”) îi are drept parteneri pe Inspectoratul Școlar Județean Sibiu (ISJ) și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS). Finanţat în cadrul Programului Erasmus+, Parteneriate strategice, proiectul care se va încheia la finele lunii august 2018 a punctat, la Sibiu, Conferința de multiplicare.

În cadrul acestui eveniment organizat vineri, 17 mai, au fost prezentate produsele intelectuale ale proiectului, elaborate de membrii echipei de proiect din următoarele instituții europene: Subdirecció General de la Inspecció d'Educació Barcelona-Spania, Consell Superior D'avaluació del Sistema Educatiu-Spania, University of Wales Trinity „Saint David Royal Charter” Swansee - Anglia, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu-România, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu-România, Scholengroep Brussel-Belgia, Instituto Comprensivo Casati Monza-Italia, Ufficio Scolastico Regionale per la Lombardia-Italia, Institut el Calamot Barcelona-Spania.

Produsele intelectuale prezentate în cadrul conferinței de multiplicare fac referire la Cadrul de evaluare a echității în educație, dar și la Ghidul metodologic pentru evaluarea echității în școli, ambele elaborate în cadrul proiectului în discuție. De asemenea, specialiștii prezenți au mai discutat despre instrumentele digitale pentru evaluarea echității în școli, dar și despre bunele practici înregistrate cu site-ul referitor la echitatea în educație (euschoolequity.org), platformă creată de asemenea în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene. În fine, Conferința de multiplicare a inclus și prezentări și dezbateri despre cursul de formare pentru directorii de școli, având ca temă echitatea în educație; ”Acest proiect inovativ a contribuit prin activitățile și prin rezultatele obținute la crearea unui ansamblu de resurse educaționale deosebit de importante în domeniul echității în educație”, arată reprezentanții Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

La eveniment a participat ca invitat de onoare doamna prof. univ. dr. Ecaterina Vrăsmas, de la Universitatea din București, specialist de marcă în domeniul educației incluzive și al echității în educație, recunoscut și apreciat la nivel național și internațional. În prima parte a prezentării produselor intelectuale, prof. univ. dr. Daniel Mara, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, a prezentat ”Dimensiunile și subdimensiunile echității în educație. Cadrul evaluării echității în educație”, iar ulterior, alături de prof. Anca Mihaela Voineag, inspector școlar din cadrul Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, a discutat despre ”Ghidul metodologic”, realizat în cadrul proiectului. ”Instrumente digitale” elaborate în cadrul proiectului cu finanțare europeană au fost diseminate de lector univ. dr. Ioana Mărcuț, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Totodată, invitații conferinței au avut parte de prezentarea unor exemple de bună practică implementate în Anglia, Belgia, Italia, Spania, dar și din România: Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Sibiu, Școala gimnazială Șura Mică și Școala gimnazială Cîrța.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus