X
WhatsApp Image 2019-05-16 at 4.36.41 PM

Sibianca din spatele cadourilor pentru oficialii de la Summit: „Fiecare trebuia să simtă că are un produs unic”

După nopți nedormite și multă atenție la detalii, Bianca Grama, o adevărată artistă în ceea ce înseamnă cadouri inedite, din Avrig, a reușit să pună cap la cap unul din cele mai deosebite daruri create până acum la Sibiu, totul pentru ca liderii UE să plece acasă cu ceva care să le rămână amintire.  

După șapte ani de existență, „Anna Boutique” a atins apogeul, spune sibianca, atunci când a fost selectată să facă parte din echipa care urma să creeze cel mai frumos cadou pentru liderii Uniunii Europene, prezenți la Sibiu în cadrul celui mai important eveniment din istoria recentă a județului nostru – Summit-ul informal al liderilor UE.

„Am fost foarte onorată că am fost selectată și mi s-a acordat încrederea să particip la un asemenea eveniment și sunt convinsă că altă șansă de acest fel nu o să mai vină sau cel puțin este puțin probabil. O simt ca pe o încununare a muncii mele de șapte ani de când am început”, spune Bianca.

cadou Sumit 3

*Cufărul din lemn a fost realizat și pictat de Florile TransilvanieiAfacerea poate fi găsită și pe mobilapictata.ro

„Nu am fost mulțumită să trimit produsul doar în ambalajul normal, așa că am venit cu ideea de a le înnobila cu accesorii din material textil”.

La realizarea cadoului, Bianca Grama a contribuit cu trei tipuri de dulceață – de gutui cu nucă și stafide, vișine cu ciocolată și jeleu de afine – precum și cu ciocolată de casă. Dar acesta nu a fost singurul ei aport. După câteva nopți nedormite, sibianca a găsit modul perfect de a întregi cadoul pentru oficiali – printr-un aspect deosebit al fiecărui produs în parte și o foarte mare atenție la detalii.

„M-a frământat foarte mult detaliul, cum să fie ceva de bun gust, fiecare să simtă că are produsul lui personalizat și să fie de talia de personalităților care au primit cadourile. Ciocolata a fost pusă într-un săculeț brodat la noi în atelier, fiecare dulceață a fost decorată cu un capac tot din material textil și cuvântul „Sibiu” brodat pe el, iar produsele au fost introduse într-un cufăr din lemn, pictat manual și fiecare produs, indiferent dacă a fost de-al nostru sau de la alți producători locali, a fost introdus cu mare migală și atenție în cufăr. La sfârșit, pentru a personaliza fiecare cadou, am pus un manșon din material textil, brodat cu numele oficialității căreia i-a fost înmânat”, povestește Bianca.

Aceasta spune că la nivelul Primăriei Municipiului Sibiu, cadoul a fost foarte apreciat, lucru care o convinge că „totul a fost în ordine și că a plăcut mai departe”.

Mama și bunicile i-au servit drept inspirație, iar muză acum îi este fiica ei

Pentru Bianca, oferitul cadourilor este una din activitățile preferate, iar ideea de a transforma această plăcere într-o afacere a venit după ce a văzut cât de frumos sunt ambalate anumite produse în magazine de suveniruri din străinătate.

A încercat să pornească un business din curiozitatea de a descoperi dacă se pricepe sau nu în acest domeniu. Inspirată de femeile mai în vârstă din familia ei, Bianca a pus totul pe picioare și nu mică i-a fost bucuria să vadă că merge. Acum, principala muză este fiica ei de 11 ani, al cărei nume îl poartă și afacerea – „Anna Boutique”.

„Mama și bunicile mele erau adevărate gospodine și de acolo am preluat ideea de a face dulcețuri, fursecuri și ciocolată de casă, pe care mai apoi să le ambalăm în cel mai deosebit mod și să le trimitem cu mare drag mai departe. De asemenea, bunica paternă era săsoaică și având un pic de sânge de sas în mine, lucru de care sunt foarte mândră, încerc să promovez și cultura lor, prin decorațiuni și chiar unele dintre rețete”, spune specialista în creat cadouri.

WhatsApp Image 2019-05-16 at 4.37.40 PM

„Anna Boutique” produce și diferite decorațiuni – pernuțe, fețe de masă, draperii, jucării pentru copii… iar cel mai important lucru la ele, spune Bianca, este faptul că sunt unice. Nici un produs nu seamănă cu un altul. „Pe noi asta ne reprezintă, precum și faptul că suntem foarte atenți la detalii”.

Un produs alimentar pornește de la 15 lei, ciocolata la fel, iar prețul maxim poate fi oricât își dorește clientul. Înainte de orice altceva, Bianca va purta o discuție cu viitorul client, una din întrebări făcând referire la bugetul de care acesta dispune. De aici și până la un cadou de neuitat este doar un pas.

Afacerea Biancăi Grama poate fi găsită pe pagina de Facebook „Anna Boutique”.

WhatsApp Image 2019-05-16 at 4.39.59 PM WhatsApp Image 2019-05-16 at 4.40.20 PM

52417106_2259459867453511_9099621346018590720_o 57186052_2345047488894748_1972088664078942208_o 60130506_2381140675285429_4497010937085034496_o

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anonymus

  felicitari ei dar se pune intrebarea: cum a ajuns tocmai ea sa fie aleasa sa faca aceasta afacere buna cu primaria?…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Sib

   Să nu generalizăm… Ție, ca muritor de foame ce te declari, nu ți s-a cerut să contribui cu nimic la cadourile astea, așa-i?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bb

  Pentru Anonymus care pune intrebarea cum a fost Ea aleasa? Probabil pentru ca Ea are bun gust si a reusit sa puna cateva din frumusetiile zonei intr-o cutie. O cutie frumoasa . Nu e lucru usor sa ambalezi amintiri domnule/doamna Anonymus. Mai ales amintiri pentru niste unii care conduc “doar” un continent…. Eu cred ca e demna doar de admiratie. Si de felicitari pe aceasta cale !!! Invidia e un sentiment care consuma multa energie… Doar zic . Nu va suparati pe mine :)

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nu conteaza cine a facut, bine ca s-a facut

  Felicitari pentru toti care au contribuit, de la idee pana la finalizare. A fost un succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact