X
cartofi magazin

Prețurile de consum din România, cea mai mare creștere din UE

România a înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor de consum din UE pentru a patra lună la rând, scrie profit.ro.

Astfel, rata anuală a inflației a urcat la 4,4% luna trecută, potrivit datelor biroului european de statistică, Eurostat. Aprilie este a patra lună consecutivă în care România ocupă prima poziție în topul scumpirilor din UE, ritmul creșterilor de preț urmând o tendință ascendentă de la începutul anului. Astfel, în martie, rata anuală a inflației în România a fost de 4,2%, iar în primele două luni ale anului creșterea prețurilor de consum s-a situat la 3,2% și 4%, mai scrie sursa citată.

„Partea perversă a situației constă în faptul că fără creșterea prețurilor, guvernul nici nu are cum să mai plătească salariile și pensiile, bugetul fiind în realitate o fraudă nominală, bazată pe o creștere economică ce nu are cum să existe doar pentru că zice guvernul că e reală”, a comentat Moise Guran pe blogul său.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Duduie economia sub conducerea stralucitoare a Veoricai!!
  Tigrul Europei, ce sa mai zicem!
  Trebuie sa recunoastem, a facut ceva partidul social asistat, zis psd, ne-a pus pe primul loc in Europa! La scumpiri, hahahaha! Doamne ce panarame de guvernanti avem!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Roșiile sunt la piață 16-17-18 lei kg. La Auchan de la 6-7 lei. Sunt roșii românești, timpurii, probabil de seră, crescute în România din semințe din Spania-Italia-Olanda…La fel de fără gust ca cele de la Auchan din aceleași țări. Cu siguranță cu costuri mai mici, Google dă pentru Spania 1,5 EURO / kg la vânzare!!! Cred că Sibiul a pierdut controlul în unele domenii: Piața Transilvania e mai scumpă, fiind produse eco!!?, din gospodăria țăranului. v. roșiile!! La brânză, aceiași telemea o luam din Piața Cibin la 18 lei. Dincoace e 20-22 lei la aceiași țărancă… În plus, avem street food etc. la prețuri de București cu profit la firmele bucureștene care închiriază?? spațiul pe Cetății sau Parcul Tineretului. Poate și cu fonduri din bugetul primăriei prin ”proiecte”? Deși Sibiul nu are puterea de cumpărare a Bucureștiului, din cauza turiștilor (overtourism), prețurile mari țin. Încă nu am văzut zone cu prețuri pentru sibieni.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Teapa Pesedista

  Asa au facut pesedistii si in anii 90…. cand ne-au adus portocale care se scumpeau de la o zi la alta.. pana la urma ajungeai sa iti cumperi 10 kile cu un salariu. Acesti indivizi care formeaza PSD sunt o catastrofa….indicele lor de inteligenta adunat e cat al unei gaini…. gaina reprezentata de preamarita Viorica, in timpurile astea.

  S-au scumpit unele produse cu 25% fata de anul trecut. Laptele, iaurturile, ouale…. chestii de prima necesitate. Apoi si combustibilii si de acolo, tot… deficitul comercial a explodat. Ne indreptam spre anii 90, condusi de aceeasi inepti… Felicitari Romania.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  eee

  Marea majoritate a produselor scumpire sunt straina. E un joc al UE din care câștigă de 2 ori .1- FAC PROFITURI URIAȘE DE PE URMA NOASTRĂ, ȘI 2-DAU VINA CA MARAM PSD II DE VINA,CA E LA GUVERNARE. Tertipuri de doua lei ale străinilor.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gărgănel

  Ciudat…. cu o vaca pe post de prim ministru, macar laptele ar fi putut fi mai ieftin… Dar, de.. la PSD cam asa sta treaba… tineti minte schemele economice din anii 90 ?…anii marilor tunuri, cand dansau peste mormantu’ sefului lor “jertfit” la batranete, intru imbogatirea lor. Acum e Dragnea la rand… s-au mai cizelat, gealat, dar tot aia e. Pana nu scapa Romania de caracatita PSD, tot asa va fi.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact