X

Dictatura pulanului

Bogdan Brylynski

Pe vremea asta, săptămâna viitoare, o să fim cu toții cu ochii pironiți în televizor. Pe vremea asta, săptămâna viitoare, o să știm exact cum stăm. Dacă stăm într-o țara care mai are speranță, care mai are o șansă, sau dăm jos praful de pe valize și ne apucăm de bagaje. Trebuie să ai toate doagele lipsă că să vrei să trăiești în România lui Dragnea. Și noi suntem printre cei fericiți, prin orașul nostru s-au plimbat Merkel și Tusk și Macron, prin sudul țării se plimbă Rovana și Olguța și Vasilica sub privirile oblăduitoare ale întâiului cariat al țării. Fug de Ardeal ca de dracu, de Moldova s-au convins când le-au trântit răzeșii ușă în nas. Și-au dus legiunile de jandarmi în sud, unde au ajuns să închidă orașe că să își poată hrăni deziluzia în care trăiesc. Prin Ardeal au trecut cât să nu poată zice că le-a fost frică, deși le-au tremurat nădragii. În singură lui vizită în județ, Dragnea s-a cocoțat în creierii munților de teamă să dea ochii cu sibienii. Pentru el a fost o victorie că a găsit pe cineva să îi dea mâncare, deși, din câte am văzut în fotografii, și-a gătit singur grătarul.

E a treia încercare a PSD, după revoluție, de a-și instală regimul autocratic la care visează de pe vremea lui Năstase. Lui Dragnea aproape i-a ieșit. Vede linia de finish mai clar decât orice pesedist aflat vreodată în fruntea acestui partid. Și, realist vorbind, are șanse suficient de bune să ia țara asta pe persoană fizică și să o mânuiască după bunul plac. Stavilele îi cad în față una după altă, toată lumea se teme de el.
Dacă vor câștiga alegerile, absolut nimic nu îi va mai opri, e că și cum le-am predat țara pe tavă. Însă, în laboratoare cred că au sacrificat intenționat europarlamentarele pentru a cuceri complet justiția. Alegerile care cu adevărat contează sunt la anul, până atunci se mai pot întâmpla multe. Nici măcar prezidențialele nu mai au pentru ei miză din anii trecuți pentru că nici funcția nu mai are puterea pe care o avea în anii trecuți. Primarii și Parlamentul sunt pariul lor, iar localele nu le-au pierdut niciodată. Poate în iunie-iulie ies de la guvernare. Cine ar putea guverna cu Parlamentul lor? Cei care vor pierde alegerile din 2020, oricum i-ar chema.

Ieșiți la vot! Chiar dacă deocamdată votul nu va schimbă nimic în starea de fapt. În primul rând, e un exercițiu matematic, trebuie să știm pe câți ne bazăm anul viitor, când va fi nevoie cu adevărat de fiecare vot. Votați la referendum! Da, mai avem un referendum pe care s-a așternut praful, nu contează. Dacă referendumul nu va trece, mașinăria de propagandă va primi gură de oxigen necesară că să îngroape definitiv justiția. Și atunci va începe cu adevărat dictatura pulanului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Muc the little

  Bogdane! N-Ai plecat inca ? Hai bai frate las-o cu filozofia, ziceai ca iei si pestii, vrei sa moara pana te hotarasti tu ?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  Alegerile astea contează mai concret și la nivel de Romania, s-ar putea ca imediat sa avem niște anticipate dacă ii lasă balta UDMR, în functie și de rezultatul alegerilor.
  Iar cu bagajele, nu știu, mi-e nu știu cum sa las Ardealul balta doar pt ca PSD ar câștiga din cauza altor regiuni.
  Oricum, oricine trebuie sa iasă la vot. Mai ales idioții ca mine care nu au votat în 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact