X
protest autostrada argeseni

„Sibiu-Argeș-România-Europa”. Protest în centrul orașului pentru construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești

Zeci de argeșeni, dar și vâlceni au organizat un protest în centrul Sibiului, în fața Magazinului Dumbrava, pentru a cere autorităților urgentarea construcției autostrăzii Sibiu-Pitești. Acest lucru ar aduce Europa la București, spun ei.

Manifestanții au întins pe asfalt o pancardă care ar reprezenta „construcția” simbolică a primului metru de autostradă Sibiu-Pitești.

„Vrei și tu autostrada Pitești-Sibiu? Vrei să aducem Europa până la București? Hai cu noi la Sibiu” a fost îndemnul asociațiilor civice „Activag Pitești” și „Adevăr și Dreptate Argeșean” atunci când au anunțat că intenționează să vină în centrul Sibiului.

Aceștia au protestat în fiecare dumminică în perioada 5-19 mai, într-un mesaj video îndemnând, totodată, oamenii să meargă la vot. Manifestațiile au avut loc în cadrul campaniei „România vrea autostrăzi”.

„Am venit cu speranțe mari, pentru că autostrada Sibiu-Pitești este foarte necesară. Nu se mai poate suporta. Sper că se va începe. Circul foarte des pe Valea Oltului. Fiica are apartament aici în Sibiu și vin des pe traseul Sibiu-Râmnicu Vâlcea, drum care ar trebui făcut în mai puțin de o oră în mod normal” – a spus Sorin Diaconescu, unul dintre protestatari.

protest autostrada pitesti sibiu

„Am venit cu un mesaj foarte important pentru guvernanți în primul rând. E momentul, care de fapt a trecut demult, ca să nceapă odată și o dată construirea acestei autostrăzi. Este necesară, e nevoie de ea din toate punctele de vedere. Cu toții trebuie să ne punem în funcționare toată priceperea. Suntem din Pitești, unde și acolo am făcut acțiuni civice. Am ales Sibiul ca punct de plecare pentru că, credem noi, aici s-a oprit Europa. Și ne dorim mult ca ea să meargă mai departe, să ajungă la București”, a adăugat Mihai Stănică, vicepreședinte al Activag Pitești.

protest autostrada sibiu

Protestatarii au scandat „Sibiu-Argeș-România-Europa!”, iar pe pancardele întinse aveau diverse lozinci în care îndemnau autoritățile să nu mai tergiverseze realizarea proiectului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    sibian100%

    Ce le trebuie autostrada spre vest când ei nu trec de Sibiu!? Elocventă este afirmația unui protestatar care zicea că are apartament în Sibiu
    De ce nu și-a luat în Viena dacă vrea în Europa?

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact