Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

„Sibiu-Argeș-România-Europa”. Protest în centrul orașului pentru construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești

„Sibiu-Argeș-România-Europa”. Protest în centrul orașului pentru construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești

Zeci de argeșeni, dar și vâlceni au organizat un protest în centrul Sibiului, în fața Magazinului Dumbrava, pentru a cere autorităților urgentarea construcției autostrăzii Sibiu-Pitești. Acest lucru ar aduce Europa la București, spun ei.

Manifestanții au întins pe asfalt o pancardă care ar reprezenta „construcția” simbolică a primului metru de autostradă Sibiu-Pitești.

„Vrei și tu autostrada Pitești-Sibiu? Vrei să aducem Europa până la București? Hai cu noi la Sibiu” a fost îndemnul asociațiilor civice „Activag Pitești” și „Adevăr și Dreptate Argeșean” atunci când au anunțat că intenționează să vină în centrul Sibiului.

Aceștia au protestat în fiecare dumminică în perioada 5-19 mai, într-un mesaj video îndemnând, totodată, oamenii să meargă la vot. Manifestațiile au avut loc în cadrul campaniei „România vrea autostrăzi”.

„Am venit cu speranțe mari, pentru că autostrada Sibiu-Pitești este foarte necesară. Nu se mai poate suporta. Sper că se va începe. Circul foarte des pe Valea Oltului. Fiica are apartament aici în Sibiu și vin des pe traseul Sibiu-Râmnicu Vâlcea, drum care ar trebui făcut în mai puțin de o oră în mod normal” - a spus Sorin Diaconescu, unul dintre protestatari.

protest autostrada pitesti sibiu

„Am venit cu un mesaj foarte important pentru guvernanți în primul rând. E momentul, care de fapt a trecut demult, ca să nceapă odată și o dată construirea acestei autostrăzi. Este necesară, e nevoie de ea din toate punctele de vedere. Cu toții trebuie să ne punem în funcționare toată priceperea. Suntem din Pitești, unde și acolo am făcut acțiuni civice. Am ales Sibiul ca punct de plecare pentru că, credem noi, aici s-a oprit Europa. Și ne dorim mult ca ea să meargă mai departe, să ajungă la București”, a adăugat Mihai Stănică, vicepreședinte al Activag Pitești.

protest autostrada sibiu

Protestatarii au scandat „Sibiu-Argeș-România-Europa!”, iar pe pancardele întinse aveau diverse lozinci în care îndemnau autoritățile să nu mai tergiverseze realizarea proiectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian100%

Acum 4 ani

Ce le trebuie autostrada spre vest când ei nu trec de Sibiu!? Elocventă este afirmația unui protestatar care zicea că are apartament în Sibiu De ce nu și-a luat în Viena dacă vrea în Europa?
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Stati linistiti , psd lucreaza pentru noi si autostrada va fi gata prin 2030 , 2040!
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

daca zic ca in 2050 gresesc?
Raspunde

ok

Acum 4 ani

se va face pina la boita si gata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus