X
dragnea poiana sibiului 2

Efectul vizitei lui Dragnea la Poiana Sibiului: “tot satul e revoltat“

Emisiunea “Viața satului“ filmată sâmbătă la Poiana Sibiului, cu președintele PSD, Liviu Dragnea, și ministrul Agriculturii, Petre Daea, drept invitați a generat ample nemulțumiri în rândul ciobanilor din Mărginime. Toate pornesc de la modul în care a fost prezentată venirea liderilor PSD în satul cunoscut pentru tradiția sa pastorală.

Înregistrarea emisiunii “Viața satului“ cu Dragnea și Daea a fost un secret păstrat inclusiv în satul din munții Cindrel, unde toți oamenii se cunosc între ei. Mai mult, nici chiar în dimineața zilei de sâmbătă, când au fost realizate efectiv filmările, oamenii din sat care ar fi vrut să discute cu ministru Agriculturii despre problemele oieritului, nu știau că și Dragnea e în pensiunea unde s-a înregistrat emisiunea.
“Nu s-a știut nimic, nimeni nu a fost anunțat. Dar, de vineri seara s-au văzut în față la domnul Bodea, la pensiune, multe, multe mașini, cu numere de peste tot, mai ales din București. Ce o fi, ce o fi? Dar nimeni nu știa absolut nimic despre ceea ce se întâmplă. Sâmbătă dimineața, o mașină a TVR a întors în fața casei mele, căci eu stau aproape de pensiunea unde a avut loc așa-zisa ședință. Și i-am întrebat cu ce ocazie pe aici și mi-au spus că vor filma cu domnul ministru al Agriculturii. Atunci, le-am zis că noi am avea multe de spus, că noi încă nu am tuns oile și deja au venit unii că ne cumpără lâna cu un leu, altfel putem să o aruncăm. Oricum, pieile le aruncăm, nu mai avem ce face cu acelea. Dacă nu ar fi subvențiile, oieritul ar fi la pământ. Și lucruri din-astea aș fi vrut să vorbesc cu domnul ministru. Cei de la TVR mi-au spus să trec pe acolo, pe la pensiune, că sigur putem vorbi cu ministrul“, descrie Luța Dăncilă, de 62 de ani, “băciță din copilărie“ după cum se prezintă completând că “nu sunt rudă cu doamna prim-ministru“.

Atât venirea lui Daea, cât mai ales a lui Dragnea, au fost informații ținute departe de urechile celor din Poiana Sibiului

Atât venirea lui Daea, cât mai ales a lui Dragnea, au fost informații ținute departe de urechile celor din Poiana Sibiului. Foto: Facebook / Liviu Dragnea

Femeia descrie cum a încercat, mai apoi, să ajungă la ministrul Daea și cum a fost trimisă înapoi acasă, fără să i se spună că, de fapt, în pesiunea unde urma filmată emisiunea se află și președintele PSD, Liviu Dragnea. “M-am pregătit și am intrat în curtea pensiunii: «bună ziua, bună ziua, ce se întâmplă aici?». «Nu știm, pe noi ne-a chemat șeful cel mare», mi-au spus bărbații din curte. «Dar tu ce ești, vreo iscoadă?», m-au întrebat, deși eu îi cunosc pe toți și toți de acolo mă cunoșteau. Le-am explicat că mi s-a spus de la TVR că putem veni să discutăm cu ministrul Agriculturii, că doar nu vine toată ziua prin Poiana. Și doar am vrea să punem câte o întrebare, cum ar fi ce facem cu lâna. Când au auzit cei cinci bărbați că eu vreau să pun întrebări, mi-au spus că ministrul nu s-a trezit încă, trei au plecat, iar cei doi au început să își caute de lucru. Apoi a venit Gheorghe Nicolae, cel care o ține pe fiica mai mare a domnului Bodea. «Luța, nu te supăra, aici nu poate intra decât cine e invitat, e un domeniu privat. Și la un botez și la o nuntă te duci numai dacă ești invitat», mi-a spus cel pe care îl știu încă din vremea școlii. Degeaba i-am spus că domnii de la televiziune mi-au spus că pot să vin. Și am plecat. Și aceea nu m-a deranjat așa, căci dacă așa erau regulile“, mai povestește cu amănunte Luța Dăncilă.

Afirmația care a revoltat satul

Până la finalul zilei, în Poaiana Sibiului s-a răspândit vestea că, alături de ministrul Daea se află și Liviu Dragnea. Mai mulți oameni au încercat să ajungă la cei doi lideri, dar au fost opriți fie de reprezentanții pensiunii, fie de gărzile de corp, adaugă ciobănița din Poiana Sibiului.
Însă scânteia care a generat ample discuții în satul aflat la o altitudine de 880 de metri a fost modul în care a fost prezentată venirea lui Dragnea. “Și apoi am văzut emisiunea, în care domnul Bodea apare pe post și îi spune lui Liviu Dragnea «bine ați venit la invitația poienarilor». Care poienari? Au fost acolo doar cei din familia domnului Bodea, cele două fiice cu ginerii, doi frați cu soțiile, sora cu bărbatul, cuscrii lui. Deci nu a fost nimeni în afară de familia lui, plus domnul Cioran de la Arad, o doamnă din Tilișca și președintele asociației cu Telemeaua de Sibiu. Păi, acum tot satul e revoltat. Cum își permite să spună la televizor că e invitatul poienarilor? Nu a știut nimeni că vine, nu a mai fost invitat, nimănui altcuiva nu i s-a permis să intre acolo? De ce nu s-a exprimat frumos că la invitația lui personală, a lui Bodea, a venit Dragnea acolo? Nu l-am primit noi, a venit pe ascuns“, spune Luța Dăncilă.

Potrivit ei, după difuzarea emisiunii au început să își sune rudele rămase acasă poienarii din toată țara, nemulțumiți de felul în care a fost prezentată venirea lui Dragnea. “Apoi am fost la o vecină, care are fata la liceu la Sibiu. Eu n-am Facebook, dar mi-a arătat fata ce discută poienarii acolo. Păi, dacă faci o întâlnire cu un demnitar, cu un ministru, de ce nu au dat posibilitatea și oamenilor de rând să afle lucruri, nu numai familia lui Bodea? Și să mai spui în reportaj că la «invitația poienarilor»?. Zece persoane reprezintă Poiana Sibiului? E ceva revoltător. Nu reprezintă crescătorii și nu își poate permite spune că sunt invitații tuturor poienarilor“. Într-adevăr, pe site-ul de socializare, numeroși utilizatori din zona Mărginimii au comentat și comentează amplu pe marginea acestui subiect.

Cei prezenți la venirea lui Dragnea și Daea au fost selectați și “nu reprezintă Poiana Sibiului“, spun oamenii din sat

Cei prezenți la venirea lui Dragnea și Daea au fost selectați și “nu reprezintă Poiana Sibiului“, spun oamenii din sat. Foto: Facebook / Liviu Dragnea

“Cei mai mulți, poate 90% dintre poienari, au comentat că de ce l-au adus pe Dragnea aici, după toate pe care le-a făcut. Noi, ciobanii, nu avem salariu, deci nu avem nici pensie, n-am fost la colectiv, am muncit muncă grea, nu am avut Paști, Crăciun. Eu am muncit cu soțul să punem niște bani deoparte, căci asta e, nu ne ascundem, am pus bani la bancă. Și dacă am scos 10.000 de lei de la bancă, acum să primesc decizie de impunere pentru că n-am plătit impozit. Și eu m-am dus și am plătit. Și acum vine cu amnistia și văd că dacă nu îmi plăteam acum acel impozit și, din mână, contribuția pentru pensie și pentru sănătate, scăpam, că acum e amnistie fiscală. Păi, cum e asta? Unii plătesc și e bine, alții nu plătesc, și iar e bine, că dăm amnistie. Eu aș fi vrut să le pun câteva întrebări și nu mă interesa să mă văd la televizor, ci să susțin punctul de vedere al nostru, al celor din pătura de mijloc: că cei de sus au de toate și acces la banii statului, cei de jos, cu ajutorul social, rămân acolo și mai sunt cărați la mitinguri, iar noi, cei din pătura de mijloc, suntem doar buni de plată“, Luța Dăncilă, ciobăniță din Poiana Sibiului

De ce a fost aleasă “acea sâmbătă“?

Luța Dăncilă are și un scenariu propriu legat de momentul ales de liderul PSD să vină la Poiana Sibiului. “La noi așa sunt regulile, școala se termină mai repede. Și premierea elevilor a fost vineri. Dacă ar fi fost cineva vineri la noi, a văzut că era plin de mașini: au venit poienarii din toată țara, toți părinții au venit să își ia copiii. Iar vineri seara, cu toții au plecat. Satul e acum pustiu, au mai rămas oamenii în vârstă și cei care nu au oi. De aceea cred că au ales și această zi, să nu mai fie nimeni în preajmă“, își explică ciobănița.
Potrivit ei, la un moment dat mai multe femei au încercat, de asemenea, să ajungă la cei doi lideri, dar accesul le-a fost blocat inclusiv “prin câmp“, pe unde ocolind ar fi putut ajunge în spatele pensiunii. “Am ajuns iarăși ca în comunism, cu liderii înconjurați ca în colivie?“, se mai întreabă retoric femeia din Poiana Sibiului. “Toate astea trebuie să se știe, că astea nu s-au dat la televizor“.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

36 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sufana

  Doar poenarii saraci (da, exista si cativa de-astia) nu au fost prezenti. Noi, cei avuti, am participat la sedinta si am dat mana cu dl Presedinte!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Fost locuitor din Poiana

   Mi-ar fi rusine sa ma “laud” cu o întâlnite alături de una dintre cele mai urate persoane din tara.
   Foarte bun articolul, felicitari doamnei pentru relatări!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Republica Teleormăneană România

  În limbaj neaoș se spune că: „v-ați luat țeapă”!
  Așa se face campanie în medii posibil ostile, ce mai contează dacă a fost sau nu invitat … important e că emisiunea și-a căpătat tătucul care are grijă de oierii năcăjiți …

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  psd=grup infracțional organizat

  minciuna…dezinformare…infractori care vorbesc de dreptate si justitie…actiuni de campanie despre cum vor face ei si vor drege,la fel ca in 2016 ( intre timp nu s-a intamplat nimic constructiv )

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   !!!

   Voi vorbiți de grup infracțional organizat ? Ia uitati-va cum ii amenințați și hăituiti pe cei din Poiana,cum ziceți ca le închideți afacerile și rămân fără clienți, cum ii înjurați si-i faceți în toate felurile ,numai ca de ce nu sunt de aceeași părere cu voi. Pai grup infracțional mai organizat ca al vostru,nu exista!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cititescu

  Este incredibil cat de jos a putut ajunge seful “celui mai mare partid din Romania”. Arestarea oponentilor pasnici, introducerea parolei de acces in orasul in care isi face propaganda, realizarea de filmulete trucate cu “vizite in teritoriu”, cuvantari denigratoare la adresa liderilor sau organizatiilor europene au devenit practici curente. Isi inchipuie marele lider ca chiar tot electoratul PSD e analfabet si poate fi prostit cu “v-am marit pensiile”??! Si ultimul prost isi da seama ca o paine costa 4 lei in timpul lui Basescu si 6 lei in timpul lui Dragnea! Si Basescu a fost hulit de PSD-isi pt. ca a taiat salariile in timp de criza, iar Dragnea vrea laude ca a marit pensiile dar nu spune cu cat au crescut preturile datorita devalorizarii leului si politicilor economice gresite din guvernarea sa.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  peregrina

  pe teleormanean nu l-a lovit damblaua cand a vazut cum arata un sat transilvan?cred ca va ramane socat si cu complexe de inferioritate si ..daea..al cu ‘ oaiele’…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Sat românesc nu transilvan

   Un sat transilvan care a trădat România pentru austroungari si a primit bani de la vlahii furati si asupriti! Spuneti adevarul!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   !!!!!

   1. pensiunea nu este a unui cioban, ci a unui medic renumit din Sibiu
   2. pensiunea a fost inchiriata, nu a fost pusa pe moca la dispozitia lor

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ciprian

    @!!!!!
    Daca iti asociezi imaginea (a ta sau a afacerii tale) cu un asemenea personaj, pentru mine nu ai scuze. Adica, daca pensiunea a fost inchiriata, te-ai spalat pe maini, nu?
    Am mai mult respect pentru unul care sustine din convingere un asemenea personaj decat unul care face asta pentru bani (da, stiu, afacerile sunt afaceri). Au fost afaceri in orasul asta si in tara care au pus la dispozitie protestatarilor impotriva ticalosiei, bauturi calde sau locuri de cazare. Nu numai ca au renuntat la profit, au cheltuit.
    Ce sa-ti spun…un medic renumit din Sibiu.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion ionescu

  Acum sincer, Dragnea e un pușcărias ordinar, dar daca sursa articolului e o baba de 62 de ani, iar toti exultăm de bucurie impreuna cu rezistentul Vancu, atunci chiar ne cred toti cretini.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sas

  Mai rumanasilor A ajuns un regatean sa isi bata joc de niste MARGINENI onesti harnici si RO adevarati …Votati in continuarie PSD si nu veti mai nici o sansa …mult succes…

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alex

  Eu sunt poenar chiar si dupa buletin(inca), ar fi interesant cati de acolo au curajul sa spuna ca m-ai au buletinul pe Poiana ca sa vedem la invitatia CAROR poenari a venit,cat despre cei care s-au lafait cu Dragnea (cativa din ei au iesit chiar urat in poze),aproape niciunul nu a realizat NIMIC pana sa vina malaiul ala mare( nu cel din care se face mamaliga) adica binecuvantata SUVENTIE si acum nu le mai poti ajunge la nas de parca ei au infiintat mersul pe jos.In fine v-ati facut de ras asociindu-va cu un asemenea personaj(poate v-am putea spune belinari si nu poienari)…

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Coruptie in clasa politica de 90%

  Problema nu e doar Dragnea singur ci multi alti Presedinti de Consilii Judetene sau Primari; si nu doar din PSD, asta-i marea problema. Fatis, Dragnea este sustinut direct sau indirect, de multi alti hoti necondamnati inca.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Muc the little

  Ohoooo, de cate ori am auzit eu in Marginime fraza :” hotii aia de la Bucuresti, sa ne mareasca SUVENTIA ”
  Asadar hoti hoti dar la suventie pune botu
  Pun pariu pe o suventie ca daca psd-ul le promite majorarea” suventiei”, toti dar absolut toti marginenii voteaza cu Dragnea?
  Sa ne deie! Atâta stiu! Au mers si au platit impozit o laie! Intorc banii cu lopata dar se plang ca-I greu.
  Iar argumentul cu ” am muncit din greu ” ma lasa Rece! Da ce bai fratilor numai voi ati muncit din greu? Aaaaa, munca e numai ce faceti voi!
  Cand l-am intrebat pe un ” manager ovin” câti bani da el la buget sa primeasca leafa profesorii care-I invata copii carte stiti ce mi-a raspuns? Nu stiu, nu-I treaba mea !

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Adrian

  Dragi poienari, comentariile de după eveniment sunt degeaba. Dacă vizita lui Dragnea va deranjat atât de tare, atunci nu vă rămâne decât să o arătați la votul din 26 mai.
  Dar tare mi-e teamă că Poiana Sibiului va vota PSD în proporție de 90 %. Până la urmă profilul si caracterul unui PSD-ist se identifică foarte bine cu un poienar.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibianca

  O sa va credem pe cuvant atunci cand o sa renuntati la “suventie” si o sa traiti din ce produceti ca toata lumea!!!

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Babei Stelian

  Domnul Bodea are buletin de Tulcea mai precis com Nufaru unde are trecute oile pasuneaza la Pardina si ia suventie pe pasunea de la satele Victoria Nufaru si Malcoci cu tot clanu sau iar noi crescuti si uni nascuti in com Nufaru nu avem dreptul din cauza acestui clan care declara ca nu aveti ce face ca sunt ajutati de ministru agriculturi sa ia suventii de 90 000 de euro pe an iar prostii nu au dreptu la bani publici . Dar noi cei din com Nufaru nu ne lasam am adus pe cei de la Agro Tv si urmeaza sa mai aducem si alte televiziuni sa vada o tara intreaga ce face clanul Bodea in primaria din Nufaru .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact