X
referendum vot votare familia traditionala (15)

Așteptările partidelor pentru alegeri. USR: 30% în județ. PNL: Peste parlamentare. PSD: Primul loc!

Cu cinci zile înaintea alegerilor europarlamentare, organizațiile politice locale privesc cu optimism posibilele rezultate. PSD se așteaptă să obțină cel mai bun rezultat pe județ, liberalii cred că vor depăși scorul obținut la alegerile parlamentare din 2016, USR se așteaptă să-și dubleze scorul de atunci, iar ALDE să ajungă la 8% la nivel județean.

PSD. ”Sibienii vor vota PSD”

Președintele interimar al PSD Sibiu, Bogdan Trif nu a vrut să dea curs solicitării Turnul Sfatului prin care să preconizeze un posibil scor pe județ, dar și național pentru alegerile de duminică. ”Nu am făcut niciodată așa ceva. Dar vom câștiga sigur. Sibienii vor vota PSD”, a declarat Trif.

La alegerile din 2016, PSD a obținut pe județul Sibiu 28,2% din voturile pentru Camera Deputaților. Au fost atunci 38.100 de sibieni care au votat PSD, ducând organizația pe locul al doilea pe județ, după numărul de voturi, după PNL. La nivel național, PSD a obținut 45,47%.

PNL. ”Minim rezultatul de la parlamentare”

Liberalii vor să păstreze, în cel mai rău caz, scorul obținut în județ la alegerile din 2016. ”Ținta noastră este să obținel la nivel județean minim rezultatul de la parlamentare”, a precizat președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan. În urmă cu trei ani, PNL Sibiu a reușit să atragă voturile a peste 53.000 de sibieni, obținând 39,52% din totalul voturilor exprimate pentru Camera Deputaților. La nivel național, scorul obținut de liberali a fost mult mai mic: 20,04%

USR. ”Vom duba procentul”

Chiar dacă USR a obținut la alegerile din 2016 unul dintre cele mai mari scoruri electorale de la nivel național, acum cei din Alianta 2020 susțin că se așteaptă să dubleze acel rezultat. ”Suntem încrezători în privința rezultatelor la Sibiu. Aici există un electorat atent care a reușit să discearnă de-a lungul timpului între alternativele pe care le avea în față. USR a avut în județul Sibiu unul dintre cele mai mari scoruri obținute la alegerile generale din 2016.

La acest scrutin credem că Alianța 2020 USR PLUS va dubla acel procent. Asta ar însemna să obținem un procent aflat în jurul cifrei de 30%. Evident este vorba de un rezultat raportat la nivelul întregului județ”, a precizat conducerea Alianței 2020 Sibiu.

Referitor la celelalte partide, se așteaptă ca PSD să obțină mult mai puțin decât în urmă cu trei ani. ”În ceea ce privește celelalte partide, este ușor de prevăzut un scor foarte slab al PSD care vor avea, probabil, un scor semnificativ mai mic ca decât la ultimul scrutin. Nu ar fi o surpriză prea mare dacă ar avea un procent mai mic de 20%. Mai greu este să anticipăm un scor pentru PNL și pentru celelalte partide”, se mai arată în răspunsul comunicat de Alianța 2020 Sibiu.

În urmă cu trei ani, USR a obținut în județul Sibiu 14.06%, iar la nivel național 8,86%.

ALDE. ”PSD – 12%, PNL – 30%, ALDE – 8%”

Cel mai complet răspuns l-am primit de la liderul ALDE Sibiu, Ovidiu Tocaciu. El a prezentat cinstit rezultatele la care se așteaptă după votul de duminică. Asta chiar dacă i-ar putea deranja pe colegii de la guvernare.

Estimarea ALDE Sibiu este că social-democrații vor lua 12% în județ și 32% la nivel național, PNL va obține 30% în Sibiu și 26% la nivel național, Alianța 2020 – 12% la nivel local și 9% la nivel național, iar ALDE: 15% la nivel național și 8% în județ. În ce privește Pro România, la nivel local se așteaptă ca aceștia să obțină 4%, iar la nivel național 5%, iar PMP să obțină în Sibiu 3% și să ajungă la 5% la nivel național.

La alegerile din 2016, ALDE a obținut în județ 3,69%, în timp ce la nivel național a reușit scorul de 5,61%.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

28 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   kokos

   O sa vezi duminica cati “hipster sorosisti ” sunt in judet , psd -ul sa fie multumit daca iasa pe
   locul 3 .Pronosticul meu:USR – 25-30% , PNL 20-25% , psd 10-15% , alde 5-% . pro Romania 5-10%.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Lorena Dusmanescu

    Pai daca aici, in fieful hipsterilor fara o chiftea in stomac, PSD ia 10-15, iar USR 25-30, in tara o sa fie cum zic eu: PSD 35, USR 10.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Nicu

    @kokos,pronosticul meu pe judetul Sibiu este putin diferit de al tau si anume:PNL peste 35%,PSD 29%,USR-PLUS 20%,ALDE7%,Pro Romania 5%,PMP 4%.Mentionez ca PNL si PSD au foarte multi primari in judet si in cazul PNL are sustinerea FDGR iar in cazul PSD are efect sustinerea bugetarilor si pensionarilor!USR se bazeaza pe tineri si pe nemultumiti si nu au structuri teritoriale la nivelul organizatiei sectiei de votare iar PLUS e ceva invizibil!Alde are structuri dar nu are un mesaj emotional,Pro Romania nu are structuri bine definite iarPMP are structuri dar numai are sustinerea necesara din cauza liderilor!Asta este acum situatia politica a momentului in Judetul Sibiu, cu plus minus 1,5%.Vedem luni!

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     kokos

     psd-ul nu are cum sa faca 29% in judet , restul procentelor tale sunt plauzibile. Vedem luni cine a fost mai aproape de adevar!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Zumz

   Zice unul care tremura ca varga la OUG13 atunci cand au iesit sibienii pe strazi. Lasi, lichele si postaci. In curand someri.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  Referendumul lui Iohannis ajua PNL sa obtina ceva in plus la europarlamentare,unul sau doua mandate in plus,dar dupa parerea mea ,daca partidele din arcul guvernamental il boicoteaza,va avea in jur de 20%!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Un psdist

   Intalniti-va intr-un loc public filmat cum ar fi supermarket, banca,mijlocul centrului….și apoi pregateste-te sa-i plătești despagubiri și o amenda bună ! Dacă nu vrei sa-i plătești de bunavoie te poate executa,din salariu în fiecare luna,asa vre-un an măcar. Ce zici,vrei? Dacă da anunta-ne și venim martori.Cu drag,un psdist! SUCCES

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Zumz

    Intalneste-te cu “vre-o” carte, draga pesedistule. Ar fi pentru prima data in viata ta. Apropo, porti cu drag sau cu frica emblema cu PNL prin Sibiu? Ca PSD-ist nu mai ai curaj sa iti scoti mutra, asa-i?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  eee

  Usr 30% nici in fisele lor ploioase, Pai cati extremisti hitleristi pot fi ,de toti? Ia auziti ce a postat USR-ista nr 1 ,pe pagina ei de facebook : “Daca doamna primar de la Negresti Oas nu a considerat sa ma salute,oare nu se gandeste nimeni de la DNA sa o invesigheze?”… de ivneninata,nici nu a mai stiut scrie……mai mult decat penibil si ingrijorator. Deci daca da dracu sa treaci si sa nu o saluti,sa te astepti ca pune DNAul pe tine!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bebe G

  Domnule Bratu, în numele unor cititori fideli, te rog să publici rezultatele obținute de PSD la nivelul județului și municipiului Sibiu, în anii 2007, 2009 si 2014, când era condus de Cindrea și Suditu.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Desigur , PNL și ALIANȚĂ 2020 USR PLUS vor lua “ partea leului “ ; un vot merita și George Simion pentru tenacitatea arătată in ultimii 7ani in apărarea drepturilor culturale ale romanilor din afara granițelor și promotor activ al reunificarii !
  Pana acum , singurul apărător al crucilor celor căzuți pentru a sărbători noi Centenarul !
  Deci , nu ignorați poziția 15 pe buletinul de vot alături de Da-Da la referendum !

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviu

  La o populatie de PARVENITI ( toparlani, proletari, blocanari, sudisti, tigani si asistati sociali), nici sa nu ne mai miram de situatia din tara asta.
  Acestia nici nu ar trebuii sa aiba dreptul sa amaneteze viitorul altora.
  Drept de vot ar tebuii sa aiba doar tinerii cu studii superioare cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani.
  Atunci lucrurile vor sta altfel cu siguranta, iar primul lucru care trebuie schimbat este o Constitutie Noua, fara portite pentru avocati. Legiile sa fie simple si concise pentru toata lumea. Educatia trebuie sa fie cea mai mare prioritate nationala. Numai asa putem scapa de prostie si nesimtire.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Nicu

   @Liviu ai o gandire aristrocratica ,depasita de valorile umane si drepturile omului!Constitutia Romaniei este foarte buna iar modificarea ei este dorita de forte politice dictatoriale,care nu sunt in detrimentul democratiei!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   Nici dumneata nu ar “trebuii” sa mai scrii atat de nervos, pentru ca vi se intuneca mintea, cred. Presupun ca varsta dvs. se incadreaza in intervalul mentionat cu atata larghețe mai sus. Cu restul de populatie ce ar trebui sa facem? Sa ii mai tinem sau sa ii trimitem la munca silnica?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   EU

   Toți fără drept de vot sa nu plătească nici taxe și impozite ! Dacă tot vreiese tu sa le iei dreptul de vot. Prezentati-va la votări și invingeti-i numeric,ăștia deștepții de voi,ca nu va împiedică nimeni,dar sa iei dreptul de vot unor cetățeni, este demn de Hitler! Ce ar fi intr-o zi sa se gândească cineva numai aia blonzi sa voteze,ca asa vrea mușchii lui?Sau aia bruneți? Cat despre studii superioare,asta nu garantează caracterul bun al omului,caracterul îl formează biserica ptr ca familiile de obicei nu mai au timp sa se ocupe de copii,în goana după bani și luxurianta inutile,cale de viata ce duce clar la pierzanie caracterului,cinstei și omenici.Și ptr ca nu prea dau pe la biserica micuții, ar trebui introduse în toate școlile de stat minim 2 ore de religie pe săptămână predate de preoți! Degeaba avem optionale de toate felurile dacă nu avem caracter frumos, e egal cu zero.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ciprian

    @EU eu zic sa renuntam la toate celelalte ore si sa se faca doar religie. Sa-i invete popii pe copiii nostri ce inseamna “cinstea si omenia”. Ca ei stiu mai bine decat PSD-ul partea asta.
    Aia inseamna smecherie adevarata, sa jefuiesti omul de cate ori ai ocazia (nastere, botez, nunta, deces, boboteaza, vizita la biserica etc) si omul respectiv sa-ti mai pupe si mana ca de, esti unsul lui D-zeu pe pamant. Politicienii sunt mici copii in comparatie, ca astia se chinuie sa mai si ascunda jaful.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact