X
viorica lacatus 1

Apel la comunitate: O tânără sibiancă are nevoie de ajutor

Elena Lăcătuș s-a născut nevăzătoare, într-o familie plină de probleme de sănătate. De parcă asta nu ar fi fost îndeajuns, în urmă cu un an, tânăra sibiancă, acum în vârstă de 33 de ani, a suferit o operație nereușită, în urma căreia viața a ajuns să îi atârne de o altă intervenție chirurgicală pentru care nu are bani.

Familia Lăcătuș este formată din șase frați, dintre care trei sunt nevăzători, dependenți de insulină și cu alte probleme de sănătate. Mama lor s-a confruntat de-a lungul anilor cu cancer, apoi a rămas paralizată după două AVC-uri pe care le-a suferit, spun doctorii, din cauza impactului pe care l-au avut necazurile constante cu copiii asupra sănătății ei. Acum este într-un scaun cu rotile și chiar și așa face în continuare tot ce este uman posibil pentru copiii ei.

„Nu aș putea să mai trăiesc fără ei. Iar dacă eu mor, pentru că riscul să mai fac un atac vascular cerebral este foarte mare, cine va vedea de sănătatea lor? Tot ce îmi doresc acum este ca Elena, fata mea, să aibă parte de banii necesari pentru a putea fi operată. Apoi le vom lua pe toate pas cu pas și vom rezolva ce se poate. Doctorul ne așteaptă la Cluj, ne-a zis că ne va suna când să mergem și că o va opera pe fata mea”, povestește Viorica.

După ce, în urmă cu doi ani, Viorica a luptat pentru băiatul ei Laurențiu care avea nevoie de o operație pentru înlăturarea unei tumori, a venit acum rândul fiicei de 33 de ani, Elena. Tânăra are mare nevoie de o proteză musculară abdominală prin care medicii ar reuși să îi repare tot ceea ce a mers prost în urma primei operații.

„La finalul lui octombrie, 2018, am fost operată de splină, iar în urma operației doctorul mi-a lăsat o eventrație (n.r. defect al peretelui abdominal survenit în urma unui traumatism sau, în acest caz, în urma unei intervenții chirurgicale) de 34 de centimetri, pentru care am nevoie de o proteză. Mi s-a spus că asemenea proteze se găsesc în Belgia și Franța și costă peste 2.500 de Euro. Noi nu dispunem de banii aceia și nu avem posibilitatea să îi strângem într-un timp atât de scurt, fără ajutorul oamenilor cu suflet mare”, spune Elena.

Problemele de sănătate nu sunt singurele care îi mănâncă zilele mamei. Tatăl copiilor nu mai locuiește cu familia, fiind și el bolnav, iar femeia trăiește în acest moment într-un apartament de pe strada 9 mai, cu cei trei copii bolnavi. Marea problemă este că apartamentul se află la etajul I al clădirii, lucru care le pune mari dificultăți atunci când trebuie să iasă din casă.

„Cu trei copii orbi și bolnavi, eu în scaun cu rotile, e îngrozitor să încerci să ieși din casă. Am avea mare nevoie de un apartament la parter undeva, în așa fel încât măcar această problemă să fie rezolvată cumva”, spune femeia.

Cei care doresc să îi ofere o șansă la viață Elenei, pot face acest lucru în contul deschis pe numele Lăcătuș Viorica: RO97RNCB0797120488290001. Pentru detalii privind starea tinerei și alte modalități de a ajuta familia, o puteți contacta direct pe Viorica Lăcătuș la 0772 166 522.

 

Fotografia atașată articolului a fost realizată în 2017. Reprezentate în foto, de la stânga la dreapta – Elena Lăcătuș și Viorica Lăcătuș.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Andra

    Cum poți sa spui ca a fost lăsată cu o eventratie? Eventratia e o complicație ce poate apărea după orice intervenție chirurgicala. Doamna vad ca e și grasa și cu diabet. Și știm ca cei cu diabet se vindeca rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact